Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

5 ting du må ha med i en god stillingsannonse

AV Ida Goksøyr, Tekjobb

Skriver du en dårlig stillingsannonse vil du mest sannsynlig heller ikke få inn de beste kandidatene i søker bunken. Det er gjerne i stillingsannonsen at de du ønsker å nå får førsteinntrykket av din bedrift - gir du et dårlig inntrykk gir du heller ikke aktuelle kandidater noen grunn til å søke. Så hvordan skriver du en god stillingsannonse?

1. Gjør annonsen spennende

Det tar ikke mange sekundene fra du leser en forhastet stillingsannonse, før dette gjennomskues. Hvis du bare kaster ut noe, får du som regel de gjennomsnittlige jobbsøkerne – de som søker på «alt». Gjør annonsen mer spennende - prøv å fortell en historie som treffer målgruppen din. Beskriv på en måte som vekker interesse, fremfor å sette opp som punkter. En spennende og gjennomført annonse kan ikke bare virke som en trigger for den riktige og beste kompetansen for stillingen, det kan også bidra til at den skiller seg ut, blant de andre annonsene. Prøv å vær litt kreativ og tenk utenfor boksen, så vil du ligge et steg foran i rekrutteringsprosessen.

2. Vis at du forstår kandidaten din

Det finnes et hav av stillingsannonser der ute, noen gode, noen dårlige. De som heller mot den dårlige siden, er gjerne de som bare lister opp hva bedriften ønsker av kandidaten, ikke hvilke muligheter arbeidsplassen gir kandidaten. Flytt fokuset over på hva din bedrift kan tilby, fremfor å liste opp hva dere “krever” på en kjedelig måte.

På denne måten kan du treffe en nerve som kan appellere hos deres ønskelige kandidat. Føler kandidatene at du treffer på en riktig måte, at de føler seg forstått, vil mest sannsynlig lysten til å søke på stillingen også øke. Sett derfor av tid til å gjøre litt research rundt deres drømmekandidat før du starter å skrive stillingsannonsen. Jo bedre du kjenner den du skal nå, jo enklere blir det å snakke samme språk.

3. Vis hvordan det er å jobbe hos dere

De beste talentene vil velge bort deg som arbeidsgiver dersom de ikke anser deg som en attraktiv arbeidsplass. Du bør derfor bygge opp selskapets employer brand. Fremhev kulturen og arbeidsmiljøet deres, og vis dette i stillingsannonsen. Ikke lov noe dere ikke vil kunne holde. En fin måte å fremme kulturen på er gjennom deres ansatte.

En kandidat vil stole tre ganger så mye på informasjon som kommer fra de ansatte enn fra bedriften når det kommer til hvordan det faktisk er å jobbe hos dere. Dette gir rom for kreativitet, som igjen bidrar til at annonsen fremgår mer spennende. Ha gjerne med uttalelser om hvordan en typisk dag ser ut, eller lignende, fra de ansatte i bedriften din. Gjør gjerne dette ved å vise en ansatt med tilsvarende stilling. På denne måten blir det enklere for kandidaten å se for hvordan det er å være ansatt hos dere. Gjør dette på en spennende måte og du vil også gjøre kandidatene interessert i å bli en del av denne kulturen.

4. Fortell om prosjektene deres

Dette gir dere en fin mulighet til å gi kandidatene en formening om hvilke arbeidsoppgaver og utviklingsmuligheter som finnes hos dere. Slik kan aktuelle kandidater se for seg hvordan en arbeidsdag vil se ut - på en litt mer innbydende måte enn å bare liste opp arbeidsoppgavene.

Ved å fortelle om prosjektene deres og hvordan dere jobber for å nå deres mål, vil dere også bidra til at kandidatene enklere ser for seg hvordan de kan bidra og utvikle seg hos dere. Få også frem hvordan fagmiljøet ser ut på arbeidsplassen deres. De fleste vil finne en arbeidsplass med et godt fagmiljø som er med på å løfte nivået i bedriften appellerende.

5. Få frem hva som skiller deres arbeidsplass fra andre

Igjen er det viktig at det kommer frem i stillingsannonsen hva dere kan tilby. Har dere noen konkurransefortrinn eller noe som gjør deres arbeidsplass ekstra attraktiv? Et eksempel på dette kan være dersom dere gir økt fleksibilitet i arbeidsdagen. Vis også at dere er stolte av fordelene med å jobbe hos dere, og at dette er noe dere stadig jobber for å videreutvikle.

Vi håper disse tipsene har vært til hjelp og inspirasjon. Har du disse 5 tingene med i din stillingsannonse er du et steg nærmere en søkerbunke som er fylt med relevant kompetanse. Du kan også kontakte oss her, så kan vi hjelpe deg med din stillingsannonse.