Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Employer Branding: Hvorfor er det viktig for din bedrifts suksess?

AV Ida Goksøyr, Tekjobb

Å bygge opp et sterkt employer brand er en viktig strategi for å tiltrekke og beholde de beste talentene i dagens konkurransedyktige arbeidsmarked. Det handler om å skape en positiv og autentisk oppfatning av bedriften blant potensielle og nåværende ansatte.

En god employer branding-strategi kan også hjelpe bedrifter med å øke engasjementet og motivasjonen blant ansatte, forbedre omdømmet blant kunder og øke virksomhetens bunnlinje.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvorfor employer branding er viktig og hvordan bedrifter kan bygge opp et sterkt employer brand.

Hva er employer branding?

Employer branding er en fellesbetegnelse på de aktivitetene et selskap gjennomfører for å kommunisere hva som gjør nettopp dette selskapet til en attraktiv arbeidsplass. Dette inkluderer å vise frem bedriftskulturen, karrieremuligheter og utfordringer, og hvordan hver enkelt medarbeider kan bidra til bedriftens suksess. Det er viktig å bruke ulike kanaler for din employer branding basert på hvor dine kandidater befinner seg.

Hos Tekjobb har vi egne skribenter som kan bistå med å lage godt innhold for deg. TUM Studio kan levere kommersielle artikler, innhold og digitale tjenester for din merkevare.

Her kan du se ulike selskap som har valgt native bedriftsprofil hos Tekjobb

Hvorfor er employer branding viktig?

Employer branding er viktig fordi det gir virksomheter muligheten til å tiltrekke seg og beholde talentfulle og engasjerte medarbeidere. Når virksomheten har et godt omdømme og er anerkjent som en attraktiv arbeidsgiver, vil det tiltrekke seg kvalifiserte kandidater og øke sjansene for å finne de beste talentene på markedet.

I tillegg kan en sterk employer branding bidra til å øke produktiviteten og motivasjonen til eksisterende ansatte. Medarbeidere vil føle seg stolte over å jobbe for en virksomhet som er anerkjent for å gi gode arbeidsforhold og muligheter for karriereutvikling.

En annen fordel med employer branding er at det kan bidra til å redusere kostnader for rekruttering og opplæring av nye medarbeidere. Når virksomheten har en god omdømme, vil det være lettere å tiltrekke seg kvalifiserte kandidater som allerede har erfaring og kunnskap innenfor det aktuelle området. Dette kan føre til at virksomheten kan redusere tiden og kostnadene som kreves for å ansette og trene opp nye medarbeidere.

Til slutt kan en sterk employer branding også bidra til å øke virksomhetens konkurransekraft. Når virksomheten er anerkjent som en attraktiv arbeidsgiver, vil det tiltrekke seg flere kunder og samarbeidspartnere som vil ønske å jobbe med en virksomhet som har en sterk og pålitelig arbeidsstyrke.

Hvordan kan du bygge opp et sterkt employer brand?

Du kan bygge opp et sterkt employer brand ved å rette svært tilpasset employer branding-innhold mot de yrkesgruppene du ønsker å nå ut til. Du bør bruke ulike kanaler for din employer branding basert på hvor dine kandidater befinner seg. For eksempel kan det være fornuftig å bygge opp selskapets omdømme i ulike kanaler, slik som bransjesider, på ditt eget nettsted og i sosiale medier som LinkedIn og Facebook.

Et annet viktig steg vil alltid være å bruke data for å finne områder hvor tilbudet av talent er høyere enn etterspørselen. Ved å fokusere på disse områdene og rette innholdet mot de ønskede yrkesgruppene, kan du bygge opp et sterkt employer brand som tiltrekker seg de beste talentene.

3 fordeler med employer branding

Bedre rekruttering

En sterk arbeidsgiver merkevare tiltrekker seg flere og bedre kvalifiserte jobbsøkere, og øker sjansene for å rekruttere de beste talentene.

Redusere turnover

Arbeidsgiver merkevarens omdømme kan påvirke ansattes motivasjon og tilknytning til organisasjonen, og dermed redusere turnover blant ansatte.

Øke ansattes engasjement

En positiv arbeidsgivermerkevare kan øke ansattes engasjement, lojalitet og stolthet overfor organisasjonen.

Vi hjelper deg!

Gjennom hele rekrutteringsprosessen

Interessert i de beste kandidatene?

Fang oppmerksomheten deres!

Andre relevante artikler

For deg som rekrutterer og vil nå de beste kandidatene