Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Vurderer du å bli ingeniør? Her er 9 generelle tips til deg

Å bli ingeniør krever vanligvis en høyere utdanning og spesialisert kunnskap innen et bestemt felt. Her er noen trinn som kan være nødvendige for å bli ingeniør.

AV Ida Goksøyr, Tekjobb

Prosessen med å bli ingeniør kan variere avhengig av ditt geografiske område, spesialisering og karrieremål. Det kan være lurt å undersøke de spesifikke kravene og prosessene for å bli ingeniør i ditt geografiske område og innenfor din valgte spesialisering for å sikre at du tar de riktige skrittene på vei mot å bli en ingeniør. Lykke til i din vei mot å bli ingeniør!

  1. Fullfør videregående skole: Du må ha en videregående skoleutdanning eller tilsvarende for å bli akseptert på universitetet eller høyskolen der du planlegger å studere ingeniørfag.
  2. Velg et ingeniørfag: Ingeniørfag er et bredt felt som omfatter mange ulike spesialiseringer, som for eksempel elektrisk ingeniørfag, maskinteknikk, byggingeniørfag, datateknikk, kjemisk ingeniørfag og mer. Velg en spesialisering som interesserer deg og passer med dine karrieremål.
  3. Søk på universitet eller høyskole: Etter å ha valgt en spesialisering, må du søke på universiteter eller høyskoler som tilbyr programmet du er interessert i. Søknadsprosessen kan variere avhengig av land og institusjon, så sørg for å følge nøye med på søknadsfrister og krav.
  4. Fullfør en bachelorgrad: De fleste ingeniørstillinger krever en bachelorgrad i ingeniørfag eller et relatert felt. Studiet vil normalt ta 3-4 år å fullføre, avhengig av programmet og institusjonen.

Ta gjerne sommerjobb hos arbeidsgivere som jobber innen bransjer du er interessert i å vite og lære mer om. De finner du her:

5.Gjennomfør praksisplasser eller internships: Under studiene kan det være muligheter for å gjennomføre praksisplasser eller internships, som gir deg praktisk erfaring i feltet og hjelper deg med å bygge nettverk.
Finn internships her:

6. Skaff deg relevant sertifisering: I noen ingeniørspesialiseringer kan det være nødvendig å skaffe deg spesifikke sertifiseringer for å kunne arbeide i bransjen. Sertifiseringer kan variere avhengig av spesialisering og geografisk område.

7. Vurder en mastergrad: Mens det ikke alltid er nødvendig å ha en mastergrad for å bli ingeniør, kan det være en fordel å ha en høyere grad for å spesialisere deg ytterligere eller åpne for ledelsesmuligheter.

8. Bygg nettverk: Bygg et profesjonelt nettverk ved å delta på bransjekonferanser, delta i ingeniørorganisasjoner, og koble deg med andre fagfolk i bransjen for å utvide dine karrieremuligheter.

9. Søk jobber og få relevant arbeidserfaring: Etter å ha fullført utdanningen din, kan du begynne å søke på jobber innen ditt felt og få relevant arbeidserfaring for å bygge opp din karriere som ingeniør.
Finn alle ledige stillinger her:

Siste stillinger

Ny i dag

Seniorkonsulent/Manager til Ramboll Management Consulting

Rambøll

Oslo

31.08.2024

Ny i dag

Oppdragscontroller - vikariat

Multiconsult ASA

Oslo

25.06.2024

Ny i dag

Seniorrådgiver Kraftsystemer

Norconsult AS

Sandvika Kjørbo

11.08.2024

Ny i dag

Senior Frontendutvikler

Hansa Borg Bryggerier AS

Lysaker

23.06.2024

Se alle stillinger