Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Hvordan skrive en god CV: Tips for å imponere arbeidsgivere

En godt skrevet CV er avgjørende for å få drømmejobben din. Den er ditt førsteinntrykk overfor en potensiell arbeidsgiver, og det er viktig å sørge for at den skiller seg ut og imponerer. I denne artikkelen gir vi deg nyttige tips for å skrive en CV som hjelper deg å bli lagt merke til av din fremtidige arbeidsgiver.

AV Ida Goksøyr, Tekjobb

Når du har funnet stillingen/-e du er interessert i, bør du huske på disse tipsene når du er klar for å starte på søknaden:

Velg format og personaliser din CV

Velg et profesjonelt format: CV-en din skal være godt organisert og lett å lese. Velg et profesjonelt format med en klar overskrift og seksjoner for personlig informasjon, utdanning, arbeidserfaring, ferdigheter og referanser.

Personaliser CV-en: Tilpass CV-en til hver jobbsøknad du sender. Les stillingsannonsen grundig og identifiser nøkkelord og krav. Sørg for å inkludere relevante ferdigheter, erfaringer og prestasjoner som er relevante for den spesifikke stillingen du søker på.

Gjør din profil tydelig: Legg en kort profil eller sammendrag øverst på CV-en din som gir en klar oversikt over din erfaring, ferdigheter og karrieremål. Dette kan fange oppmerksomheten til arbeidsgiveren og gi en rask oversikt over din relevans for stillingen.

Selg deg selv inn

Vektlegg resultater: Når du beskriver din arbeidserfaring, fokuser på resultater og prestasjoner heller enn bare ansvarsområder. Beskriv hvordan du har bidratt til å oppnå mål og levere suksessfulle prosjekter. Bruk tall og fakta for å understreke dine prestasjoner.

Inkluder relevante ferdigheter: Inkluder en liste over dine relevante ferdigheter, for eksempel programvare, språkkunnskaper, tekniske ferdigheter og lederegenskaper. Vær spesifikk og nevn eksempler på hvordan du har brukt disse ferdighetene i tidligere roller.

Hold det ryddig og oppdatert

Hold det ryddig og oversiktlig: Unngå rotete formater, for mange fonter eller overflødig informasjon. Hold CV-en ryddig og oversiktlig med enkel formatering og en profesjonell tone. Bruk korte setninger og punktlister for å gjøre det lett å lese.

Sjekk for skrivefeil og grammatiske feil: En CV med skrivefeil og grammatiske feil kan gi et dårlig inntrykk. Sjekk nøye for stavefeil, grammatiske feil og typografiske feil. Les gjennom CV-en flere ganger og få noen andre til å sjekke den også.

Inkluder relevante referanser: Du kan inkludere referanser på CV-en din, eller si at de er tilgjengelige ved forespørsel. Velg referanser som er relevante for stillingen du søker på, for eksempel tidligere ledere eller kolleger som kan gi positive anbefalinger om dine ferdigheter og erfaringer.

3 tips til å skille seg ut i mengden

1. Tilpass CV-en til stillingen

Unngå å sende ut en generell CV til alle jobbene du søker på. Ta deg tid til å tilpasse CV den spesifikke stillingen du søker på. Les nøye gjennom stillingsbeskrivelsen og identifiser nøkkelkvalifikasjonene og kravene som arbeidsgiveren søker etter.

2. Bruk kreativ og profesjonelt design

Velg et CV-design som skiller seg ut fra mengden. Moderne og minimalistisk stil, eller en design som passer til bransjen du søker. Du kan også vurdere å inkludere grafiske elementer, som en graf, diagram eller et profesjonelt bilde av deg selv, for å gjøre CV-en din mer visuelt tiltalende.

3. Fremhev dine prestasjoner

Beskriv hvordan du har bidratt til å oppnå suksess eller løst problemer på arbeidsplassen. For eksempel kan du nevne konkrete tall for økt salg, kostnadsbesparelser, prosjekter du har ledet, eller anerkjennelser du har mottatt. Dette viser arbeidsgiveren at du er en resultatorientert person som kan skape merverdi for deres organisasjon.

Siste stillinger

Gruppeleder byggforvaltning

Bergen kommune

Bergen

11.06.2024

Kontraktsrådgiver

Multiconsult ASA

Oslo

12.06.2024

Prosjektingeniør VMT

Brødrene Dahl AS

Oslo

Snarest

Rådgiver Vann

Norconsult AS

Molde

18.08.2024

Se alle stillinger

Karrierebytte?

7 tips å ta med seg

Vurderer du å bli ingeniør?

Her er 9 tips til deg

Andre relevante artikler

For deg som er aktiv jobbsøker, eller bare nysgjerrig på arbeidsmarkedet