Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

7 tips for deg som vurderer et karrierebytte

Å bytte karriere kan være en spennende, men også utfordrende prosess. Her er noen tips som kan hjelpe deg når du ønsker å bytte karriere.

AV Ida Goksøyr, Tekjobb

Identifiser ferdigheter og hold deg oppdatert

Identifiser din spesialisering: Som teknolog har du kanskje en spesialisering innen et bestemt felt, for eksempel programmering, databaser, nettverk, kunstig intelligens, cybersikkerhet eller annet. Identifiser dine spesifikke ferdigheter og kompetanser, og vurder hvordan de kan overføres til andre bransjer eller teknologirelaterte roller.

Hold deg oppdatert: Teknologifeltet er stadig i utvikling, og det er viktig å holde deg oppdatert på de siste trender og teknologier. Les faglitteratur, følg bransjenyheter, deltag i konferanser og delta i nettverk for å holde deg informert om muligheter og endringer i teknologibransjen.

Utvid dine ferdigheter: Vurder å utvide dine ferdigheter for å kunne søke jobber i andre teknologirelaterte roller eller bransjer. For eksempel, hvis du har erfaring med backend-programmering, kan du vurdere å lære front-end-programmering for å øke dine muligheter. Ta kurs, få sertifiseringer eller delta i workshops for å bygge på din eksisterende kompetanse eller lære nye tekniske ferdigheter.

Er du klar for å søke nye muligheter? Her finner du er alle ledige stillinger.

Gjør research og bygg nettverk

Gjør research på andre bransjer: Teknologer kan finne jobbmuligheter i ulike bransjer, som helsevesenet, finans, logistikk, konsulenttjenester og mer. Gjør research på ulike bransjer og identifiser hvordan dine tekniske ferdigheter kan være relevant for disse bransjene. Vurder også hvordan din teknologiske bakgrunn kan være en fordel i disse bransjene og hvordan du kan tilpasse din CV og søknad for å vise din verdi.

Bygg et teknologisk nettverk: Nettverking er viktig uansett hvilken bransje du er i, inkludert teknologibransjen. Delta på teknologikonferanser, meld deg inn i teknologirelaterte organisasjoner, og bruk sosiale medier for å bygge nettverk med andre teknologer og fagfolk i andre bransjer du er interessert i. Dette nettverket kan gi deg informasjon om mulige karriereveier og åpne dører for nye muligheter.

Ha en konkret karriereplan: Lag en plan for karrierebytte som inkluderer dine kortsiktige og langsiktige mål. Sett opp en tidsramme for når du vil oppdatere CVen din, søke på jobber, nettverke og skaffe relevant erfaring. Ha også en økonomisk plan og vurder hvordan et karrierebytte kan påvirke din økonomi.

Vær forberedt på å lære og tilpasse deg: Teknologibransjen er dynamisk og raskt skiftende, og du må være villig til å lære og tilpasse deg til nye teknologier, metoder og trender.

Siste stillinger

Ny i dag

Seniorkonsulent/Manager til Ramboll Management Consulting

Rambøll

Oslo

31.08.2024

Ny i dag

Oppdragscontroller - vikariat

Multiconsult ASA

Oslo

25.06.2024

Ny i dag

Seniorrådgiver Kraftsystemer

Norconsult AS

Sandvika Kjørbo

11.08.2024

Ny i dag

Senior Frontendutvikler

Hansa Borg Bryggerier AS

Lysaker

23.06.2024

Se alle stillinger