Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Jobbintervjuet: Slik forbereder du deg optimalt

Som Ingeniør og Teknolog er det flere ting du kan forberede deg på for å gjøre et godt inntrykk under jobbintervjuet. Her er noen tips til hva du bør fokusere på.

AV Ida Goksøyr, Tekjobb

Research:

Grundig research om bedriften og bransjen, slik at du kan forstå bedriftens verdier, mål og arbeidsprosesser. På denne måten kan du også få en bedre forståelse av hva som forventes av deg i rollen.

Forstå stillingen:

Les jobbannonsen og søknaden din på nytt, og forstå kravene og forventningene til stillingen. Det kan også være nyttig å undersøke hva som er vanlige arbeidsoppgaver for denne stillingen, slik at du kan forberede deg på å diskutere din relevante erfaring og ferdigheter.

Forbered svar på vanlige spørsmål:

Det er en rekke vanlige spørsmål som ofte blir stilt under jobbintervjuer. Forbered deg på disse spørsmålene, slik at du kan gi gode svar og gjøre et godt inntrykk på intervjueren. Eksempler på slike spørsmål kan være "Hva motiverte deg til å søke på denne jobben?", "Hvordan håndterer du stressende situasjoner?", eller "Hvordan ville du håndtert en konflikt på arbeidsplassen?"

Forbered spørsmål til intervjueren:

Som kandidat bør du også stille spørsmål under jobbintervjuet for å vise at du er interessert i stillingen og ønsker å lære mer om bedriften. Forbered noen spørsmål på forhånd, basert på din forskning om bedriften og stillingen.

Ta med referanser:

Det kan være lurt å ta med deg referanser til jobbintervjuet, som kan bekrefte din erfaring og ferdigheter. Sørg for å kontakte referansene dine på forhånd, slik at de er klar over at de kan bli kontaktet.

Antrekk:

Velg passende antrekk for jobbintervjuet, som reflekterer bedriftens kultur og gir et profesjonelt inntrykk. Det kan være lurt å spørre om kleskoden på forhånd, slik at du kan tilpasse antrekket ditt deretter.

Siste stillinger

Ny i dag

Rådgiver/ seniorrådgiver

Etterretningstjenesten

Oslo

02.05.2024

Ny i dag

Rådgiver kompensasjon

Multiconsult ASA

Oslo

06.05.2024

Ny i dag

Geodatakoordinator

NVE

Oslo

05.05.2024

Ny i dag

Klimarådgivar

Statens vegvesen

Tromsø

28.04.2024

Se alle stillinger