Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Teknisk rådgiver

Har du lyst til å jobbe med automasjon innen samferdsel?

Statens vegvesenPorsgrunn6. februar 2024
Søk her

Kontaktperson

Ole Christian Leerstang

Seksjonssjef

+47 481 42 777

Nøkkelord

TekniskAutomasjonITIngeniørSystem

Er du vår nye medarbeider?

Vi bygger, drifter og vedlikeholder store komplekse automasjonsanlegg som brukes til trafikkstyring og beredskap. Vegtrafikksentralen (VTS) er Statens vegvesens operative beredskapsenhet.

Vegtrafikksentralen sør i Porsgrunn søker nå etter teknisk rådgiver. Vi er på utkikk etter deg med kompetanse og utstrakt erfaring fra teknisk forvaltning og drift av datanettverk anvendt til automasjonsanlegg. Våre automasjonsanlegg er tilknyttet riks-, europa- og fylkesveger i Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder.

Hva vil du jobbe med?

Vegtrafikksentralen styrer og overvåker et stort antall objekter på og langs veg. Stillingen innebærer å bli en del av Vegtrafikksentralen sørs stab, samt ha tett samarbeid med automasjonsteam på drift og vedlikehold i SVV og hos andre vegeiere.

Du vil bidra i arbeid rundt planlegging, utvikling, testing, feilsøking og verifikasjon av anleggene, samt arbeide med dokumentasjon og oppfølging av entreprenører. Du vil ha ansvar for drift og vedlikehold av teknisk maskinpark på VTS i Porsgrunn. Du vil jobbe tett mot tekniske ressurser nasjonalt på avdelingen.

Arbeidssted er Porsgrunn. Noe reising og nattarbeid må regnes med.

Kompetansekrav

Du må ha

 • minimum tre års relevant utdanning fra universitet eller høyskole. Relevante fagområder kan være automasjon, elektro, IT, o.l. Omfattende og relevant erfaring innen de aktuelle fagområdene kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • førerkort klasse B.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Søker må inneha eller må kunne bli sikkerhetsklarert etter sikkerhetslovens bestemmelser på nivå BEGRENSET.

Det er ønskelig med

 • god teknisk systemforståelse for automasjonsanlegg, fortrinnsvis innen samferdsel og veganlegg.
 • erfaring med feilsøking og funksjonstesting.
 • erfaring med SCADA-/OPC-systemer (WinCC OA).
 • erfaring med videosystemer (Milestone).
 • erfaring med bygging, drift og vedlikehold av automasjonssystemer for veganlegg og samferdsel.
 • kunnskap om sikkerhet i datanettverk.

Personlige egenskaper vi ser etter!

Vi ser etter deg som

 • arbeider strukturert og selvstendig.
 • tar initiativ og er resultatorientert.
 • har gode IT-ferdigheter.
 • har gode muntlige og skriftlige fremstillingsevner, både norsk og engelsk.
 • har gode samarbeidsevner og kunne bidra til et godt arbeidsmiljø.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering.
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse.
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet.
 • gode muligheter for faglig påfyll.

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontakt fungerende seksjonssjef Ole Christian Leerstang på telefon +47 481 42 777 for en trivelig og uforpliktende samtale.

Stillingsinfo

Frist6. februar 2024
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Ole Christian Leerstang

Seksjonssjef


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.