Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Strategisk rådgiver

Skap morgendagens veiløsninger som Strategisk Rådgiver i IT-divisjonen

Statens vegvesenDrammen6. november 2023
Søk her

Kontaktpersoner

Cato Willy Rindal,

Avdelingsdirektør

+47 928 97 427

Magnus Bolstad Holm

Strategisk rådgiver

Er du den vi ser etter?

For å legge gode planer for vår digitale vei, søker vi nå etter en strategisk rådgiver som vil jobbe tett med avdelingsdirektør og resten av IT-divisjonens ledergruppe i Statens vegvesen. Rollen vil ha organisatorisk tilhørighet til Styring IT, som er en av fem avdelinger i IT-divisjonen. Avdelingen består av 17 medarbeidere og har ansvar for styring av divisjonen, samt å sikre at divisjonen utvikler seg i tråd med vegvesenets og samfunnets krav.

Digitalisering og IT er et område i vekst i Statens vegvesen. I vår virksomhetsstrategi har vi «digital først» som en strategisk retning, og nye mobilitetsformer, ny teknologi og store mengder sensorikk og data skal tas i bruk. Målet er å gi kundene våre gode opplevelser og tjenester som skaper reell nytte for alle trafikantgrupper.

Divisjon IT er en sentral aktør for å hente ut gevinstene av digitalisering i Statens vegvesen, og i rollen som strategisk rådgiver vil du ha store muligheter for å påvirke utviklingen av divisjonen.

Bli med på vår digitaliseringsreise, og ta strategiske beslutninger som leder Statens vegvesen IT på rett vei. Din rolle vil være av betydning for at divisjonen utvikler seg fremtidsrettet og i tråd med samfunnets krav. Du vil bli en viktig brikke i divisjonen med over 350 ansatte, og ditt kontorsted blir i Drammen med umiddelbar nærhet til togstasjonen.

Les mer om å jobbe i Statens vegvesen og Divisjon IT her.

Les hva våre medarbeidere foreller her.

Arbeidsoppgaver

Du vil være delaktig i flere sentrale oppgaver, som for eksempel etablering og klargjøring av divisjonens strategi, oppfølging av divisjonens resultater ved hjelp av smidig målstyring, innsikt- og analysearbeid, arbeid med kompetansestyring, samt mye mer.

Det er en fordel om du har erfaring med strategiarbeid og målstyring, men det er ikke et krav. Det er vel så viktig at du er analytisk, strukturert, tilpasningsdyktig, og evner å se helhet i arbeidet. I tillegg må du kunne kommunisere godt, både muntlig og skriftlig.

Oppgaver:

 • Utarbeide- og klargjøre strategier
 • Følge opp resultater med smidig målstyring
 • Bidrag til viktige initiativer som prosjekter og produktområder
 • Gjennomføre analyser og utredninger
 • Utarbeide beslutningsunderlag
 • Planlegge og gjennomføre workshoper
 • Samhandle med øvrige enheter i Divisjon IT og andre divisjoner for å se helhet i Statens vegvesens leveranser

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdanning, min. tre år, gjerne med bakgrunn i grensesnittet teknologi og forretning. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse
 • Erfaring med strategi og målstyring
 • Høy kompetanse på bruk av Microsoft 365 eller andre verktøy for presentasjon, og visualisering av data
 • Svært god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

Vi tror den rette personen...

 • er strukturert, analytisk og systematisk med god evne til å byte opp- og jobbe seg gjennom ulike problemstillinger
 • er en effektiv kommunikator, og har god evne til å fremstille komplekse problemstillinger og sammenhenger visuelt
 • er tillitsskapende og god på å samarbeide med ulike fagmiljøer

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt imot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Aktuelle kontorsteder for stillingen vil være: Drammen

Om søknadsprosessen

Positiv særbehandling

Statens vegvesen mener at inkludering og mangfold gjør at vi løser oppgavene våre bedre. Vi ønsker flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne, innvandrerbakgrunn og hull i CV’en. Hvis dette gjelder deg, oppfordrer vi deg til å krysse av i jobbsøkerportalen. Vi vil naturligvis tilrettelegge for deg om du får jobben. Vi bruker avkrysningen(e) til å velge ut de rette kandidatene, samt anonymisert statistikk.

Offentlig søkerliste

Åpenhet og gjennomsiktighet i forvaltningen er viktig. Alle som søker hos oss står på offentlig søkerliste, om de ikke oppgir en god grunn for unntak. Ber du om unntak, tar vi kontakt med deg hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Kontaktperson

Synes du dette høres interessant ut og ønsker mer informasjon? Kontakt avdelingsdirektør Cato Willy Rindal, tlf. +47 928 97 427 eller strategisk rådgiver Magnus Bolstad Holm, tlf. +47 473 93 446 for en hyggelig prat.

Stillingsinfo

Frist6. november 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktpersoner

Cato Willy Rindal,

Avdelingsdirektør

Magnus Bolstad Holm

Strategisk rådgiver


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.