Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Seksjonsleder Jernbaneteknikk

Vil du lede noen av Norges fremste rådgivere innen bane?

COWI ASOslo5. juni 2023
Søk her

Kan du utvikle seksjonens medarbeidere og sørge for at oppdrag gjennomføres med rett kompetanse? Ønsker du å jobbe med positive og engasjerte kolleger og se de lykkes? Og er du en naturlig og samlende leder? Da kan dette være det neste skrittet i din karriere!

COWI er en sterk pådriver innen bærekraft og vår visjon er «Together we shape a sustainable and liveable world». Vi er dedikerte til å gjøre en positiv forskjell for samfunnet og fremtidige generasjoner. I COWI vil du bli en del av et dyktig team med hyggelig kolleger og støttende ledere. Du vil jobbe med varierte oppgaver der du utvikler deg faglig og utvider potensialet ditt.

Bli leder i et av landets ledende fagmiljøer innen bane

COWI har i Norge i dag en meget sterk posisjon innenfor transport og byutvikling, og opplever stor etterspørsel til de store utbyggingsprosjektene som kommer. Avdelingen Bane består av ca. 75 medarbeidere fordelt på fire seksjoner. De neste årene jobber vi sammen med mange av bransjens beste byggherrer, entreprenører og rådgivere på prosjekter som Fornebubanen, godsterminalen/togstrekningen Nygårdstangen-Bergen-Fløen, InterCity Østfoldbanen, Hammar stasjon, samt en rekke andre prosjekter i Norge og utlandet.

Seksjonen består i dag av 17 medarbeidere med kompetanse innen blant annet sporprosjektering, vedlikehold, BIM, og VDC. Vi har et trygt og godt arbeidsmiljø, og samarbeider ofte på tvers av ulike fagfelt, seksjoner og kontorsteder, både faglig og sosialt.

Du har tydelige lederegenskaper og brenner for utvikling av talenter og faget

Som seksjonsleder blir dine oppgaver å utvikle seksjonens medarbeidere, samt å sørge for at oppdrag gjennomføres med rett kompetanse. Du vil få personalansvar og blir ansvarlig for medarbeidernes generelle faglige utvikling og sosiale trivsel. Stillingen rapporterer til avdelingssjef på bane i divisjon for transport og byutvikling. Som seksjonsleder vil du også inngå som fagressurs i seksjonen.

Til daglig vil du få mulighet til å jobbe med følgende oppgaver:

 • Utarbeide og følge opp utviklings- og resultatmål for din seksjon i samarbeid med våre andre ledere
 • Ressurskoordinering og bemanning av oppdrag
 • Videreutvikle strategi for kompetanseutvikling
 • Bidra i det regionale og lokale tilbuds- og markedsarbeidet
 • Bidra til kunnskapsdeling mellom seksjonene
 • Faglig utvikling og kompetansedeling
 • Rekruttere nye talenter
 • Egne faglige oppdrag

Vi er opptatt av at du lykkes i ditt lederskap. Derfor får du også profesjonell lederstøtte i form av opplæring, karriereplanlegging og andre kurs som vil utvikle deg som leder. På den måten kan du og ditt team ha fokus på å håndtere faglige utfordringer, dele kunnskap og utvikle smarte løsninger for våre kunder.

Din kompetanse. Vårt team. Sammen utformer vi fremtiden.

Vi søker deg som forstår at motiverte medarbeidere i stor grad skapes og utvikles av deg som nærmeste leder. Vi vektlegger din interesse for å utvikle mennesker, faglig kvalitet, evne til å tilrettelegge for samarbeid, fleksibilitet og aktiv kunnskapsdeling. Du er god til å skape relasjoner, bygge nettverk og se de gode prosjektmulighetene for COWI. Handlekraftig, løsningsorientert, kreativ, strukturert og initiativrik er egenskaper som vil være verdifulle for å lykkes i jobben.

I tillegg er det ønskelig med:

 • Høyere teknisk utdannelse fra universitet eller høgskole
 • Minimum 3 års relevant arbeidserfaring innen bane, god oversikt over og innsikt i fagområdene seksjonen jobber med
 • God formidlingsevne på norsk og engelsk, både muntlig og skriftlig
 • Lederutdanning og/eller -erfaring er en fordel, men dette er ikke et krav
 • Faglig styrke med motivasjon og ønske om å utvikle seg som leder
 • Forretningsforståelse og evne til å skape resultat

Så mye mer enn bare en arbeidsplass

I COWI jobber vi sammen med kundene våre for å skape en bærekraftig verden som er god å leve i. Det gjør vi ved å bruke både kunnskap og nysgjerrighet, og noen ganger også mot, for å skape løsningene verden trenger i dag for å få en bedre morgendag. Derfor sier vi nei til prosjekter knyttet til fossil energi og har et mål om at 100% av omsetningen vår skal komme fra prosjekter som er med å flytte verden i en bærekraftig retning.

Vi setter pris på mangfold og utviklingsmuligheter og ønsker et miljø der alle føler tilhørighet og har det gøy sammen. Det får frem det beste i deg, både på jobb og hjemme. Vi holder hovedsakelig til i Skandinavia, Storbritannia, Nord-Amerika og India, og per i dag er vi 7,300 kolleger med kompetanse innen teknologi, arkitektur, energi og miljø.

I tillegg tilbyr vi

 • Muligheten til å bygge opp din kompetanse med spennende prosjekter
 • Gode muligheter til egenutvikling gjennom personlig utviklingsplan, COWI Academy og mentorordningen COWI Connect
 • Nasjonalt og internasjonalt samarbeid på tvers av organisasjon og fagfelt. Vi har ca. 70 ulike faglige nettverk i COWI
 • Et aktivt bedriftslag, lønningstreff og bedriftshytter
 • Et eget felleskap kalt Ung i COWI for deg under 34 år, hvor det blir arrangert sosiale turer og arrangementer
 • Fleksibel arbeidstid med hjemmekontorordning, fem ukers ferie og fri mellom jul og nyttår
 • Sist, men ikke minst, et godt arbeidsmiljø Det er viktig for oss å være rause og stille opp for hverandre, noe som også gjenspeiles i trivsel- og medarbeiderundersøkelser

Har du flere spørsmål?

Vi behandler søknader fortløpende, og ser frem til å motta din CV. Hvis du har flere spørsmål om rollen eller hvordan det er å jobbe i COWI, ta kontakt med Talent Acquisition Specialist Christian Steen: 97 67 88 36 / crse@cowi.com, eller avdelingssjef for avdeling bane Nils-Roe Fjørtoft: 924 09 909 / nrfj@cowi.com

Du kan også bli bedre kjent med oss på nettsiden vår, www.cowi.no, hvor du kan lese mer om prosjektene våre, strategien vår, hva vi ønsker å oppnå som selskap og hvordan hverdagen er i COWI.

Stillingsinfo

Frist5. juni 2023
ArbeidsspråkEnglish

Industrier

Samferdsel og infrastruktur,Bygg og anlegg

Se flere stillinger fra COWI AS

Våre ansatte er vår største ressurs: Det er våre ansatte som gjør prosjektene vellykkede. Hos COWI får du en unik mulighet til å lære av de beste og utvikle potensialet ditt, og du får delta i å forme fremtidens samfunn. Sammen med lederen din utarbeider du en plan for din egen utvikling, og du får muligheten til å bygge på din kompetanse i både lokale og globale prosjekter fra dag til dag.

For mer informasjon, besøk www.cowi.no/om-oss