Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Rådgiver /seniorrådgiver

IKT seksjonen søker kompetente medarbeidere!

UtenriksdepartementetOslo16. oktober 2023
Søk her

Kontaktperson

Henrik Malvik

Underdirektør

henrik.malvik@mfa.no

Vi er en utenrikstjeneste for hele Norge og representerer hele det norske statsapparatet utad.

En karriere i utenrikstjenesten byr på interessante oppgaver og muligheter, både i Utenriksdepartementet og ved våre utenriksstasjoner.

Utenriksdepartementets IKT-seksjon har ansvar for å drifte IKT-løsningene for departementet og alle norske utenriksstasjoner. IKT-seksjonen har 47 årsverk fordelt på fire enheter: IKT-Servicedesk, IKT-plattform og applikasjoner, IKT-nettverk og sikkerhet samt IKT prosjekt, arkitektur og digitale løsninger. Totalt har seksjonen ansvar for om lag 3 500 brukere på opp mot 100 forskjellige lokasjoner i verden.

IKT-Servicedesk har hovedansvar for IKT-seksjonens dialog med sluttbruker og tilbyr brukerstøtte til alle ansatte hjemme og på utenriksstasjoner for de tjenestene som IKT-seksjonen tilbyr og har ansvar for prosessledelse for ITIL prosesser. Vi søker deg som har serviceinnstilling og liker å bruke din tekniske ekspertise på å hjelpe andre. Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Det er besluttet å innføre felles IKT-tjenester for departementsfellesskapet i et framtidig nytt regjeringskvartal. Det betyr at i løpet av de nærmeste årene vil IKT bli en del av den nye totalleverandøren av digitale tjenester til departementsfellesskapet, inkludert dagens utenriksstasjoner. Inntil dette er på plass, fortsetter IKT-seksjon å levere sikker og stabil drift for Utenriksdepartementet med tilhørende utenriksstasjoner samt videreutvikle våre tjenester og skyplattform. Stillingen har spennende oppgaver i overgangen mellom dagens løsninger og store utviklingsmuligheter i fremover.

Ansvars- og arbeidsområder

 • Mottak av henvendelser fra sluttbrukere på telefon, web, e-post og ved personlig oppmøte
 • Kategorisering, analyse og løsning av henvendelser i 1. og 2. linje
 • IKT brukerstøtte for IKT basis infrastruktur, standardapplikasjoner, bestillingsapplikasjoner og fagapplikasjoner
 • Utføre tjenester ved bruk av IKT-utstyr i møterom og rom med videokonferanseutstyr o.l.

Kvalifikasjoner

 • Bør ha relevant IKT utdannelse på høyskolenivå. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • Bør ha gode kunnskaper om bruk og oppsett av mobil, nettbrett, klient inkludert HW og MS Windows 10/11, MS Office, printer, scanner, AD/Exchange, VPN løsninger, Citrix-løsninger, helpdesk-løsninger, skytjenester
 • Fordel med innsikt i løsninger for registrering av biometrisk data
 • Fordel med brukerstøtte på applikasjoner som Websak, Sharepoint
 • Erfaring fra IKT brukerstøtte i et større miljø og bruk av helpdesk-løsninger vektlegges
 • Kunnskaper om ITIL rammeverk vektlegges

Personlige egenskaper

 • Serviceinnstilling
 • God evne til å kommunisere med brukere
 • Evne til å håndtere mange forskjellige oppgaver
 • Gode samarbeidsevner
 • Bidra positivt til arbeidsmiljøet
 • Evne til å håndtere og prioritere mange samtidige og forskjellige arbeidsoppgaver

Andre forhold

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn vil vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i nevnte grupper må du oppfylle visse krav. Les mer om dette her.

Vi oppfordrer deg til å krysse av i jobbsøkerportalen dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene dine vil inngå i anonymisert statistikk i alle statlige virksomheters årsrapporter.

Vilkår/betingelser

Vi har et arbeidsfellesskap med dyktige og engasjerte kolleger som er stolte av jobben sin. Vi kan tilby en interessant, utfordrende og variert IKT-jobb i et trivelig og aktivt miljø i utvikling. Hos oss får du også:

 • mulighet til videreutvikling og kompetanseutvikling
 • fleksible arbeidstidsordninger og sommertid
 • deltakelse i bakvaktsordning
 • plassering i Oslo
 • mulighet for trening i arbeidstiden
 • gode låne-, forsikrings- og pensjonsordninger i Statens pensjonskasse

Stillingen avlønnes som rådgiver (stillingskode 1436) eller seniorrådgiver (stillingskode 1364) med bruttolønn pr. år fra kr 657 300 - 870 900 (tilsvarende ltr. 67-80) jf. Hovedtariffavtalene i staten. Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelse i stillingen forutsetter sikkerhetsklarering på nivå "HEMMELIG" (H). Les mer om sikkerhetsklarering på nettsidene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Kontaktinformasjon

Underdirektør Henrik Malvik, mobil: 92027599, henrik.malvik@mfa.no

Avdelingsdirektør Terje Ruud-Røhne, mobil: 90162168, Terje.Ruud-Rohne@mfa.no

Seniorrådgiver Siren Namtvedt (om rekrutteringsprosessen), Rekrutteringsenheten, mobil: 41560594, siren.namtvedt@mfa.no

Stillingsinfo

Frist16. oktober 2023

Kontaktperson

Henrik Malvik

Underdirektør


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Utenriksdepartementet

Norsk utenrikstjeneste består av Utenriksdepartementet og 94 utenriksstasjoner med om lag 2 550 ansatte. Hovedoppgavene er å ivareta og fremme norske interesser i forholdet til utlandet, inkludert interesser Norge har felles med andre land samt å gi bistand til norske borgere i utlandet. Utenriksdepartementet er opptatt av mangfold og inkludering, blant annet med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne og innvandrerbakgrunn, og oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, livserfaringer og perspektiver for å bidra til en best mulig oppgaveløsning. Videre ønsker vi å tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. I samsvar med Offentlighetslovens § 25 kan opplysninger om søkerne bli gjort offentlige selv om søkerne har bedt om å bli unntatt fra søkerlisten.