Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Programvareutvikler satellittoperasjon

Utforsk satellittverdenen med oss!

Space Norway ASOslo21. januar 2024
Søk her

Kontaktpersoner

Frank Olaf Sem-Jacobsen

+47 414 08 110

Erik Lothe

Nøkkelord

programvareutviklersatellittback- og frontend

Space Norways Innovasjon- og Utviklingsavdeling (IoU) utvikler programvare for å operere satellitter og nyttelaster og som en plattform for innovasjon. Dette innebærer å finne en balanse mellom å sikre forutsigbar og stabil programvare som kan stoles på til å operere satellittene, samt noe som er fleksibelt og skalerbart nok til raskt å kunne videreutvikles, omformes og utvides til nye og eksperimentelle formål. Vi har løst dette med en rekke tjenester og webapplikasjoner i en micro service arkitektur som er hostet med Kubernetes. Disse tjenestene består av webapplikasjoner (Django + React + Redux), RPC servere (gRPC), AMQP consumer/publishers (Kombu + Rabbit), REST APIer (Django eller Flask), og rene batch-jobber (Celery og Kubernetes jobs).

I IoU-avdelingen er det flat struktur, stor tverrfaglighet og frihet. Utviklerne jobber tett på prosjektene og er med på å forme den teknologiske løsningen for å utnytte satellittenes kapasitet best mulig. Vi er i stor grad selv brukere av systemene vi utvikler, og det er kort vei fra idé til implementering.

Vi er et relativt lite team, som betyr at vi har et bredt omfang av teknologiske ansvar. For å understøtte nye satsinger, søker vi kandidater med noen års erfaring innen programvareutvikling.

Arbeidsoppgaver:

 • Plattform og applikasjonsutvikling, back-end og front-end/GUI
 • Systemarbeid, design av algoritmer og datastrukturer
 • Praktisk problemløsing ifm. testing og demonstrasjoner
 • Deltakelse i vaktordning for overvåkning og operasjon av småsatellitter
 • Bidra i prosessutvikling og forbedringsarbeid

Kvalifikasjoner

 • Utdanning innen SW-utvikling på minimum bachelor-nivå
 • Erfaring og demonstrert leveringsevne på minst én av følgende områder:
  - Web-utvikling (backend). Vi bruker Django. Kan du web-rammeverk i andre språk, f.eks. C# eller Java er ikke overgangen til Django stor.
  - Komplisert forretningslogikk. I våre kjerneapplikasjoner er det unike problemer som ikke kan løses av andre rammeverk. Krever god forståelse av algoritmer og datastrukturer
  - Hvordan få systemet til å skalere og vokse stabilt og trygt (Docker, Helm, Kubernetes, OAuth, kommunikasjon mellom tjenester, devops, CI/CD)
  - Frontend / GUI. Alt fra enkle websider med HTML og vanilla JS til store single page applications i React, Redux og Sass
 • God forståelse av prosesser rundt samarbeid og kodekvalitet (git, code reviews, unit testing, o.l.)
 • Evne til å kommunisere flytende muntlig og skriftlig på norsk og engelsk

Personlige egenskaper

 • Evne til å utvikle praktiske konsepter som løser brukerbehov
 • Gode analytiske evner, nysgjerrig og lærevillig
 • God arbeidskapasitet, systematisk og selvstendig
 • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner

Våre stillinger krever at man oppfyller vilkår for norsk sikkerhetsklarering.

Stillingsinfo

Frist21. januar 2024

Kontaktpersoner

Frank Olaf Sem-Jacobsen

Erik Lothe


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Space Norway AS

Hvem vi er.
Etter oppkjøpet av Telenor Satellite i slutten av 2023, er Space Norway landets største satellittmiljø, med betydelig vekt på innovasjon og utvikling. Vi har private og offentlige kunder, og vi samarbeider med den europeiske romorganisasjonen ESA. Konsernet bygger, eier og drifter GEO-, HEO- og LEO-satellitter. I tillegg drifter og opererer vi Kystverkets AIS-satellitter og eier og opererer to VDES-nyttelaster (VHF Data Exchange System). Telenor Satellite har mer enn 30 års erfaring med leveranser av kringkastings- og datatjenester over satellitt til norske og internasjonale kunder. Blant våre aktuelle prosjekter er to store satellitter som skal gi bredbånd i Arktis med en investeringsramme på USD 450 millioner. Et annet program utvikler radarsatellitter for havovervåkning i samarbeid med Forsvaret, og vi utvikler et test- og demonstrasjonsprosjekt for ESA. Space Norway eier også 50% av KSAT, som er verdens største aktør innen nedlasting av informasjon fra satellitter i polare baner, og Space Norway eier og er ansvarlig for det fiberoptiske sambandet mellom Svalbard og fastlandet. Space Norway AS er et kommersielt statseid selskap med et spesielt ansvar for å ivareta samfunnskritiske behov.

Hva tilbyr vi som arbeidsgiver?
Space Norway har et dynamisk arbeidsmiljø med dyktige og engasjerte kolleger. Fordi vi er ledende innen innovasjon, får du en unik mulighet til å være med på å utvikle fremtiden i norsk romindustri.
Vi har konkurransedyktige betingelser og pensjons- og forsikringsordninger, og vi tilstreber å fremme utviklingen til den enkelte medarbeider. Hos oss legger vi vekt på selvstendighet og du vil raskt få ansvar innen ditt fagområde.
Vi tilbyr også sosiale aktiviteter og legger til rette for trening i arbeidstiden.
Vårt hovedkontor er plassert sentralt på Skøyen i Oslo, nært flere aktører innen romfart.
Vi er et solid selskap med en samlet omsetning i 2022 på ca. 1,8 mrd. kroner, EBITDA ca. 875 mill. og med en ordrereserve på ca. 13 mrd.
Vi legger vekt på å sikre mangfold i bedriften med tanke på kjønn, alder og kulturell bakgrunn under rekrutteringen.