Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Miljø- og bærekraftsrådgiver

Hvordan utvikle bærekraftige prosjekter med minst mulig miljøpåvirkning?

RambøllFlere lokasjoner14. januar 2024
Søk her

Hvordan skaper vi bærekraftige og innovative løsninger? Hvordan skal vi best håndtere bærekraftsdilemmaer hvor f.eks. biodiversitet blir skadelidende ved de beste løsningene for klimagassreduksjon? Vi søker etter flere miljørådgivere innen miljøledelse, bærekraftsledelse og BREEAM infrastructure som deler vårt engasjement for å skape løsninger som hjelper våre kunder og samfunnet til å svare på disse spørsmålene.

Hvis du blir nysgjerrig eller synes at dette høres som deg kan denne stillingen være den perfekte muligheten. Bidra inn i avdeling LCA, miljø- og bærekraftsledelse som vår som vår nye senior miljø- og bærekraftsrådgiver, og hjelp oss å komme nærmere på en bærekraftig fremtid.

Din nye stilling

Som vår nye Senior miljø- og bærekraftsrådgiver vil du jobbe som miljø- og/eller bærekraftsleder i samferdselsprosjekter innen veg, bane og infrastruktur. Rambøll har vunnet mange spennende samferdselsprosjekt innen veg, bane og infrastruktur, bl.a. for Nye Veier, Bane Nor og Statnett. Spesifikt vil du kunne få mulighet til å være disiplinleder ytre miljø for utbyggingen av E18 Gartnerløkka-Kolsdalen i Kristiansand. Flere av våre prosjekter har behov for BREEAM infrastructure assessorer, og erfaring med BREEAM infrastructure vil telle positivt. Videre vil du få muligheten til å utvikle hvordan vi jobber med miljø- og bærekraft i samferdselsprosjekter i alle faser sammen med et dedikert team.

Dine fremste ansvarsområder vil være:

 • Være disiplinleder og/eller fagansvarlig miljø i samferdelsprosjekter og være en del av dyktige tverrfaglige prosjektgrupper
 • BREEAM infrastructure assessor
 • Være bærekraftsleder i samferdselsprosjekter og bidra til utvikling av rollen og Rambølls egne verktøy for bærekraftsarbeid i prosjektene
 • Tett samarbeid med i fagnettverket og medvikring til kontinuerlig forbedring av prosesser og utvikling av verktøy

Teamet ditt

Du vil være del av avdeling LCA, miljø- og bærekraftsledelse som er en nasjonal avdeling hvor man har samlet spisskompetanse innen LCA, miljø- og bærekraftsledelse, sirkulær økonomi og avfall og ESG. Du vil bli del av en engasjert avdeling bestående av folk som virkelig ønsker å strekke seg for å gjøre en forskjell for miljø- og bærekraft i prosjektene. Avdelingen består av 20 personer fordelt på kontorstedene Trondheim, Oslo, Drammen, Fredrikstad, Bergen, Arendal og Kristiansand. Vi samhandler digitalt i hverdagen og tilrettelegger for å møtes fysisk. Vi søker primært etter kandidater i Kristiansand, men er åpne for kandidater på de andre kontorstedene. I Kristiansand vil du være en del av det tverrfaglige miljøet på Rambølls kontor i Kristiansand. Rambøll har kontor i nye lokaler i Quadrum som ligger rett ved kollektivknutepunktet ved jernbanestasjonen og rutebilstasjonen i Kristiansand. På Kristiansandskontoret har vi bl.a. miljøkompetanse innen biodiversitet, vannmiljø, miljø- og bærekraftsledelse og bærekraftsstrategi i tillegg til et stort tverrfaglig rådgiver og arkitektmiljø.

Om deg

Vi vil støtte både personlig og faglig utvikling fra du begynner hos Rambøll slik at du raskt kommer inn i selskapet og kan vokse sammen med oss. Vi har likevel definert følgende kvalifikasjoner og ferdigheter for å lykkes i denne stillingen:

 • Relevant utdanning innen miljø og/eller bærekraft
 • Erfaring som miljøleder og/eller bærekraftsleder i samferdselsprosjekter
 • Kjennskap til BREEAM infrastructure. Kurs og erfaring med BREEAM infrastructure (tidligere CEEQUAL) vil telle positivt, men kurs kan også tilbys.
 • Prosjektledererfaring vil telle positivt
 • Gode kommunikasjonsevner
 • Selvstendig og initiativrik
 • Evne å lede prosesser og være resultatorientert

Hva vi tilbyr deg

 • Vi investerer i deg og utviklingen din
 • Vi har gode ledere som følger våre lederprinsipper
 • Inspirerende kollegaer, kunder og prosjekter
 • Et selskap med bærekraft i fokus av alt vi gjør
 • Den langsiktige tenkningen hos et selskap som eies av en stiftelse
 • Fleksible arbeidsforhold og mulighet for delvis hjemmekontor
 • Vi sparer til din pensjon sammen med deg
 • Private helse- og livsforsikringer

Har du lyst til å bli en del av Rambøll?

Send inn dine detaljer ved å bruke vårt rekrutteringssystem. Her kan du legge ved CV, motivasjonsbrev og andre dokumenter.

Frist: 14.01.2024

Tusen takk for at du tok deg tid til å søke. Vi ser frem til å lese søknaden din.

Rambøll i Norge

Rambøll er et globalt ingeniør-, arkitektur- og konsulentselskap. Vi jobber for bærekraftig endring sammen med våre kunder – det vil si at vi både utfordrer og motiverer til løsninger som gir lavere klimafotavtrykk, legger til rette for sirkulærøkonomi, ivaretar naturmangfold, sosialt mangfold og sikrer gode klimatilpasninger for å nevne noe. Vi kombinerer vår innsikt og evne til å drive frem positiv forandring og bringer den videre til våre kunder som ideer, som kan realiseres og gjennomføres. Hos Rambøll står mennesket i sentrum, og selskapet har siden det ble etablert i 1945 hatt en klar visjon om hvordan et ansvarlig selskap opptrer. Vi er åpne og nysgjerrige, og tror ulikhet beriker vårt fellesskap og styrker vår evne til å levere både innovasjon og kvalitet. Vi respekterer, omfavner mangfold og inviterer til et inkluderende miljø der medarbeidere kan blomstre og realisere hele sitt potensial.

Likestilling, mangfold og inkludering

Rambøll ser på mangfold som en styrke, og vi mener ulike erfaringsbakgrunner og perspektiver er grunnleggende for å kunne skape bærekraftige samfunn. Vi har forpliktet oss til å skape et arbeidsmiljø som fremmer likestilling, mangfold og inkludering på alle nivåer i organisasjonen. Vi tror ulikhet beriker vårt fellesskap og styrker vår evne til å levere innovasjon og kvalitet og vi ønsker oss derfor medarbeidere med variert bakgrunn. Rambøll er som arbeidsgiver forpliktet til sikre at stillinger kan fylles av kandidater med funksjonsnedsettelse. Ta gjerne kontakt med vårt rekrutteringsteam under søknadsprosessen for å snakke om eventuelle tilpasninger som kan være nødvendige for deg.

Stillingsinfo

Frist14. januar 2024
ArbeidsspråkEnglish

Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Rambøll

Rambøll er en global samfunnsrådgiver med eksperter innen bygg, arkitektur & plan, transport, vann, miljø & helse, energi, olje & gass og management consulting. I Norge er vi 1500 medarbeidere fordelt på 16 kontorer og internasjonalt har vi totalt 15 000 medarbeidere lokalisert i 35 land. Sammen med våre kunder søker Rambøll mot nye løsninger som balanserer menneskelige og kommersielle behov. Slik inspirer vi hverandre til å se forbi det åpenbare - hver dag!