Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Kontrollingeniører

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø

Statens vegvesenSandnes5. april 2024
Søk her

Kontaktperson

Geir Strømstad

Prosjektleder

geir.stromstad@vegvesen.no

Utbyggingsområde Rogaland har ledige stillinger som kontrollingeniør og søker etter personer med kompetanse innen bygging av veg og tunnel, og som vil jobbe med gjennomføring av totalentreprisekontrakter og utførelsesentreprisekontrakter.

Stillingene er knyttet til Prosjekt Rogaland og som omfatter flere prosjekt i fylket. Kontorsted vil være prosjektene sine anleggskontor, men kan også i perioder være knyttet til prosjektkontoret på Forus.

Prosjektene som i første omgang er aktuelle:

Fv.523 Hølleslitunnelen i Strand kommune er det en 800 m lang tunnel som skal oppgraderes etter krav i tunnelsikkerhetsforskriften.

Rv. 13 Rødsliane ligger i Suldal kommune og hvor det skal bygges en 3 km lang tunnel med tilhørende daganlegg.

For mer informasjon om prosjektet i Rødsliane, se link https://www.vegvesen.no/vegprosjekter/riksveg/rv13rodsliane/

Arbeids- og ansvarsområder

Som kontrollingeniør har du ansvar for utarbeidelse av kontrollplaner, oppfølging av entrepriser og kontrakter, og følge opp krav til dokumentasjon og informasjon.

Videre vil sentrale oppgaver være:

 • utføre kontroll og oppfølging av kontraktsarbeider med fokus på funksjonskrav, teknisk kvalitet, SHA, mengder og målebrev
 • deltakelse i utarbeidelse av konkurransegrunnlag
 • deltakelse i byggemøter
 • medvirke i utarbeidelse av K-HMS planer
 • modellbasert oppfølging
 • oppfølging av klimatiltak
 • rapportering/føre dagbok
 • legge kontrollresultat inn i vårt kvalitetssystem

Kompetansekrav

 • minimum 3 års utdanning fra universitet eller høgskole med relevant fagkrets
 • gode kunnskaper i bruk av IKT- verktøy
 • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk
 • førerkort klasse B

Vi vektlegger kompetanse innen bygging av veg, tunnel og konstruksjoner, samt relevant erfaring fra tilsvarende prosjekt fra entreprenør- eller byggherresiden og fra tunnelbygging og geologisk kartlegging.

Om du har omfattende og relevant erfaring, og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan det kompensere for manglende formell utdanning.

Personlige egenskaper som vil bli vektlagt:

 • selvstendig og strukturert
 • gode samarbeidsevner i et tverrfaglig fellesskap
 • gode kommunikasjonsevner
 • nøyaktig og kvalitetsbevisst
 • god gjennomføringsevne

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt imot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Nærmere opplysninger om stillingen kan du få ved å kontakte prosjektleder Geir Strømstad mobil +47 488 99 798 geir.stromstad@vegvesen.no

Har du spørsmål ifm. utfylling av elektronisk CV, kan du kontakte kundeservice hos Jobbnorge på e-post: kundeservice@jobbnorge.no eller ringe på tlf. 75 54 22 20.

Stillingsinfo

Frist5. april 2024
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Geir Strømstad

Prosjektleder


Stillingstyper

Fast ansettelse,Offentlig

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.