Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Kontrollingeniør automasjon

Mulighet til å påvirke samfunnsutviklingen i en teknisk utfordrende rolle!

Statens vegvesenTønsberg22. oktober 2023
Søk her

Kontaktperson

Ingmar Ulvenes

Seksjonsleder

ingmar.ulvenes@vegvesen.no

Statens Vegvesen bygger, samt drifter og vedlikeholder store komplekse automasjonsanlegg som brukes til trafikkstyring og beredskap. Vi søker nå etter kontrollingeniør automasjon. Du vil få være med i et team som drifter og vedlikeholder automasjonsanleggene som er tilknyttet riks- og europavegene i området til Drift Sør. Området vårt er Vestfold og Telemark, samt Agder.

Arbeidsoppgaver

Du vil få ansvar for oppfølging av drift og vedlikeholdsoppgaver knyttet til automasjonsanleggene i området sør. Arbeidet vil pågå i tett samarbeid med byggeleder for elektrodriftskontrakten, vegtrafikksentralen og teamet i sør for nettverk og automasjon.

Som kontrollingeniør innen automasjon vil du bidra med planlegging, testing, feilsøking og verifikasjon av anleggene, samt arbeide med oppfølging av entreprenører og dokumentasjon.

Kontorsted er Tønsberg eller Skien. Noe reising og nattarbeid må påregnes.

Kompetansekrav

Vi ser etter deg som har 3-årig utdanning fra universitet /høgskole innen elektrofag, automasjon, eller relevant fagbrev samt 2-årig fagskole innefor fagområdet. Dersom du har relevant fagbrev, og omfattende erfaring fra fagområdet, kan dette kompensere for manglende utdanning.

Du må også ha førerkort for å kunne bli vurdert for stillingen.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

I tillegg ønsker vi at du har:

 • god teknisk systemforståelse for automasjonsanlegg, fortrinnsvis innen samferdsel og veganlegg
 • stor interesse for fagfeltet og erfaring med feilsøking og funksjonstesting
 • erfaring med eksisterende anlegg i området
 • erfaring med SCADA (WinCCOA)
 • erfaring med videosystemer
 • erfaring med oppfølging og kontrolloppgaver

Personlige egenskaper som vil bli vektlagt er:

 • strukturert og selvstendig arbeidsform
 • gode IT-ferdigheter
 • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne
 • gode samarbeidsevner

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontakt seksjonsleder Ingmar Ulvenes tlf. 90734113 eller ingmar.ulvenes@vegvesen.no.

Stillingsinfo

Frist22. oktober 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Ingmar Ulvenes

Seksjonsleder


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.