Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Kontrollingeniør

Har du erfaring med veg, grunn og VA?

Statens vegvesenLysaker18. mars 2024
Søk her

Kontaktperson

Kjetil Fløtre

Leder

+47 911 39 522

Vi søker en kontrollingeniør veg, grunn og VA med ønsket erfaring fra bygg/anleggsbransjen

I Statens vegvesen, Utbyggingsdivisjonen, E18 Vestkorridoren, har vi ledig stilling som kontrollingeniør veg, grunn og VA for entreprise E102 Fornebukrysset - Strand.

Ny E18 mellom Lysaker og Ramstadsletta er om lag 4,4 km lang. Den nye veien vil få tre gjennomgående kjørefelt i begge retninger. I tillegg inngår ny sykkelvei, ny fylkesvei mellom Gjønnes og E18 (Bærumsdiagonalen) og ny forbindelse fra Strand til Fornebu (Vestre lenke). Bærumsdiagonalen har som formål å redusere trafikken på lokalveier, avlaste boligområder og sikre økt fremkommelighet for kollektivtrafikken. Ny E18 vil gå i tunnel forbi Høvik, og ved Stabekk vil ny E18 gå under lokk. Forbi Høvik vil dagens E18 bli bygd om til lokalvei her.

Om stillingen:

Vi søker en kontrollingeniør veg, grunn og VA med ønsket erfaring fra bygg/anleggsbransjen. Som kontrollingeniør veg, grunn og VA vil du ha ansvar for oppfølging av entreprenørens arbeider. Entreprise E102 Fornebukrysset- Strand er en totalentreprise med Skanska Norge AS som totalentreprenør. Entreprisen startet opp i juni 2023 og sluttfrist for alle arbeidene er i januar 2030. Stillingen som kontrollingeniør vil derfor innebære varierte og spennende arbeidsoppgaver, og rapporterer til teknisk byggeleder veg, grunn og VA på E18 Vestkorridoren entreprise E102 Fornebukrysset – Strand.

Kontorsted er Lysaker anlegg, Philip Pedersens vei 20.

Arbeidsoppgaver:

 • Følge opp entreprenørens gjennomføring og utførelse av veg, grunn og VA arbeider med fokus på SHA, økonomi og fremdrift
 • Kontrollere utførelsen av arbeidene med tanke på teknisk kvalitet, inkludert oppfølgingen av entreprenørens driftskontroll og gjennomføre byggherrens egen stikkprøvekontroll
 • Følge opp krav som er satt til dokumentasjon og rapportering underveis
 • Varsle entreprenøren ved avvik fra kontrakt
 • Medvirke i den daglige kontakt med alle offentlige etater, naboer og 3. person, som blir berørt ved gjennomføringen av kontrakten

Kompetansekrav

 • Relevant utdanning fra universitet eller høyskole, minimum tre år.
 • Erfaring fra tilsvarende arbeider.
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk.
 • Førerkort klasse B.

Det er ønskelig at du har relevant erfaring fra anlegg. Vi vil vektlegge erfaring og interesse med bruk av BIM/fagmodeller, og gode kunnskaper i bruk av digitale verktøy.

Omfattende og relevant erfaring innenfor de aktuelle fagområdene kan kompensere for manglende formell utdanning.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

Personlige egenskaper som vil bli vektlagt:

 • Selvstendig og strukturert i utførelse av egne oppgaver
 • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
 • Inkluderende

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt imot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontakt leder Kjetil Fløtre tlf. +47 911 39 522

Stillingsinfo

Frist18. mars 2024
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Kjetil Fløtre

Leder


Stillingstyper

Fast ansettelse,Offentlig

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.