Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Klimarådgivere

Bli med på laget for klima og miljø i samferdsel!

Statens vegvesenBergen29. oktober 2023
Søk her

Kontaktperson

Tore Bjørkøyli

Kontorsjef Klima & Miljø Utbygging

+47 413 22 347

Er du den vi ser etter?

Utbyggingsdivisjonen planlegger og bygger de store vegprosjektene til Statens vegvesen. Stillingene befinner seg på området Fagressurs Klima og miljø. Vi jobber nasjonalt og sitter fordelt over hele Norge. Arbeidssted fortrinnsvis Bergen, Stavanger eller Oslo-området, men andre kontorsteder kan også vurderes.

Vi søker deg som ønsker å bidra til å utvikle samfunnet gjennom trygge og effektive transportløsninger. Du er nyutdannet, en med noe erfaring eller en seniorrådgiver som har et ekte engasjement for å redusere klimagassutslipp fra samferdselsutbygging.

For å nå de nasjonale målene for klimagassreduksjon trenger vi deg som evner å finne gode løsninger i utbyggingsprosjekter, og samtidig klarer å ta med erfaringene fra prosjektene over til arbeidet med å forbedre divisjonens prosesser og systemer for klima og miljø.

Vi har et svært godt fagmiljø som spiller hverandre gode. Med godt samarbeid og ulik spisskompetanse finner vi de gode løsningene. Det er viktig for oss at du vil bidra til utviklingen av dette i kraft av den du er og det du kan.

Statens vegvesen har ressurser og gjennomføringskraft – nå trenger vi din kunnskap og ditt pågangsmot!

Arbeidsoppgaver

 • gjennomføre og bidra til gode løsninger for klimagassreduksjon i planleggingsprosjekter, inkl. konsekvensutredninger, reguleringsplaner og byggeplaner
 • bidra til kontraktsutforming og utvikle kontraktskrav for klimagassreduksjon, samt bistå utbyggingsprosjekter i tilbudsevalueringer
 • bidra til at utbyggingsprosjektene når sine klimamål
 • bidra til prosjektenes bærekraftsarbeid
 • utføre klimagassberegninger
 • kombinere kunnskap innen ulike klima- og miljøfagfelt til en helhetlig og god praksis i Staten Vegvesen

Kompetansekrav

 • minimum master fra universitet eller høyskole med relevante fagkombinasjoner
 • kjennskap og/eller erfaring med LCA-metodikk og klimabudsjett/-regnskap
 • kjennskap til prosessene for planlegging etter plan og bygningsloven samt gjennomføring av konsekvensutredninger
 • gode ferdigheter innen digitale verktøyer og aktuelle klimagassverktøy
 • gode norskkunnskaper, skriftlig og muntlig

Det er ønskelig at du har erfaring fra store bygg- og eller samferdselsprosjekter og/eller BREEAM Infrastructure. Om du har juridisk kompetanse vil det være et pluss.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

Personlige egenskaper

I samspill med kvalifikasjoner vektlegger vi også egenskaper, holdninger og motivasjon. I denne stillingen er vi på utkikk etter en kollega som er:

 • en innovativ og fremoverlent samarbeidspartner som klarer å avdekke, utvikle og implementere nye løsninger
 • god på å formulere seg, både skriftlig og muntlig
 • selvstendig og som setter seg raskt inn i ulike problemstillinger, og klarer å gjøre teori om til praksis
 • strukturert og effektiv

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontorsjef Klima & Miljø Utbygging:
Tore Bjørkøyli på mobil 413 22347.

Stillingsinfo

Frist29. oktober 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Tore Bjørkøyli

Kontorsjef Klima & Miljø Utbygging


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.