Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Jurist

Er du den vi ser etter?

Statens vegvesenDrammen17. september 2023
Søk her

Kontaktperson

Tonje Sundland Mogensen

Kontorsjef

+47 466 25 041

Vi har ledig stilling som jurist i kontor for Kjøretøyregistrering i Drammen. Kontoret har et sterkt fagmiljø bestående av 13 engasjerte medarbeidere og er organisert i Kjøretøyavdelingen i divisjon Trafikant og kjøretøy.

Kjøretøyregistrering har et sterkt fagmiljø bestående av 13 engasjerte medarbeidere. Kontoret tilhører en fagseksjon i Kjøretøyavdelingen, i divisjon Trafikant og kjøretøy.

Kontoret har fagansvar for registreringsordningene, herunder regelverk, prosess og systemansvar. Vi har også forvaltningsansvar for offentlige anskaffelser knyttet til registreringsordningene. Kontoret har utstrakt kontakt og samarbeid internt i Statens vegvesen og med eksterne aktører.

Ansvar og arbeidsoppgaver

 • Saksbehandling, rådgivning, utredninger og regelverksarbeid innenfor enhetens ansvarsområder
 • Offentlige anskaffelser og oppfølging av avtaler mot eksterne leverandører
 • Juridisk relaterte oppgaver innenfor hele trafikant- og kjøretøyområdet
 • Samarbeid med andre enheter i Statens vegvesen, andre etater og organisasjoner

Kompetansekrav

Vi ser etter deg som har mastergrad i rettsvitenskap/juridisk embetseksamen. Du må ha god skriftlig og muntlig formuleringsevne på norsk og engelsk. Du må ha erfaring innen forvaltning og myndighetsutøvelse, fortrinnsvis innen vegtrafikkområdet.

Erfaring fra tolkninger, utredninger, lov- og forskriftsarbeid og offentlige anskaffelser og er ønskelig.

Vi ønsker at du har god digital kompetanse, og er nysgjerrig på digitalisering og bruk av nye digitale verktøy og løsninger i arbeidshverdagen. Du må gjerne ha evne til å omstille juridiske krav til utvikling av samfunnet, herunder systemer og digitale løsninger.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Personlige egenskaper

Vi legger vekt på at du:

 • er positiv, nysgjerrig, løsningsorientert og systematisk
 • du samarbeider godt med andre og liker å jobbe tverrfaglig, samtidig er du systematisk og kan jobbe selvstendig
 • har søkelys på gjennomføring og god kvalitet i leveransene
 • er flink til å prioritere samtidig som du ser helhet og sammenheng

Vi tilbyr

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Om søknadsprosessen

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Kontaktperson

For mer informasjon om stillingen kan du ta kontakt med kontorsjef Tonje Sundland Mogensen, tlf. 46625041, for en hyggelig samtale.

Stillingsinfo

Frist17. september 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Tonje Sundland Mogensen

Kontorsjef


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.