Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Førerprøvesensor

- Drammen

Statens vegvesenDrammen10. august 2023
Søk her

Kontaktperson

Leif Rune Blokkhus

+47 924 40 126

Å utdanne gode og sikre sjåfører er noe av det viktigste som gjøres for trafikksikkerheten. Vi søker deg som vil dele din kunnskap og erfaring og sørge for at norske veger fylles av kompetente bilførere.

Les mer om det å være sensor her.

Arbeidsoppgaver

Den viktigste oppgaven er å vurdere kandidatens kompetanse under førerprøven. I hovedsak gjelder dette førerkortklasse B, men etter eventuell videreutdanning kan det være aktuelt med førerprøver i andre førerkortklasser.

Den som blir ansatt som sensor, vil måtte gjennomføre grunnutdanning for førerprøvesensorer (TK-studiet). Grunnutdanningen avsluttes med eksamen.

Kompetansekrav

Du må ha gjennomført minimum 2-årig universitets- eller høgskoleutdanning (høgskolekandidat). Kravet til utdanning kan fravikes hvis du har fullført 3-årig videregående skole i tillegg til relevant trafikal erfaring, for eksempel langtransport eller utrykning.

I tillegg må du

 • ha fylt 25 år og hatt førerrett klasse B sammenhengende de siste 5 år
 • oppfylle helsekravene for å oppnå førerrett i klasse D

Det vil være en fordel dersom du har trafikklærerbakgrunn innenfor førerkortklassene BE, MC og tyngre klasser. Det er ønskelig med relevant og allsidig praksis.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Vi legger vekt på at du:

 • Er sosial og kommuniserer godt med andre
 • Er en god kundebehandler
 • Er rolig og besluttsom i krevende situasjoner
 • Har en høy etisk standard og er lojal og pliktoppfyllende i samarbeid med andre
 • Har evne til å jobbe selvstendig, systematisk og nøyaktig etter gjeldende rutiner

Arbeidssted for denne stillingen er Drammen. Vi har et stort fokus på å utnytte ressursene våre på tvers i området, og det er viktig at du er innstilt på en del reising mellom ulike trafikkstasjoner.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid inkludert mulighet for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i forbindelse med arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontakt Leif Rune Blokkhus tlf. 924 40 126

Stillingsinfo

Frist10. august 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Leif Rune Blokkhus


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.