Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Byggeleder

Bli med i vårt fagkompetente team!

Statens vegvesenBergen11. september 2023
Søk her

Kontaktperson

Jens-Ivar Nilsen

Leder

jens-ivar.nilsen@vegvesen.no

Avdelingen Drift og vedlikehold vest har ledig stilling som byggeleder innenfor forvaltning, drift og vedlikehold av konstruksjoner. I hele vest har vi over 1500 konstruksjoner som skal følges opp, og vi trenger nå ny byggeleder for å kunne lyse ut kontrakter til å følge opp vedlikehold av våre konstruksjoner.

Seksjon Vedlikehold vest 1 har i dag 22 medarbeidere fordelt på kontorstedene Bergen, Voss, Leikanger og Førde. Vi har ansvar for vedlikehold av veg, bru, dekke, vegoppmerking, kai og tunnel for område Rogaland og Vestland f.o.m. Bjørnafjorden og nordover. For bru/kai har seksjonen Vedlikehold vest 2 fagansvar for hele Rogaland og Vestland, med medarbeidere ved andre seksjoner også.

Kontorsted for stillingen er primært Bergen, men Leikanger kan være aktuelt for meget godt kvalifiserte søkere.

Arbeidsoppgaver

Som byggeleder bruvedlikehold vil du bl.a. følgende arbeidsoppgaver:

 • Lyse ut og følge opp vedlikeholdskontrakt
 • Sikre god forvaltning av brukonstruksjoner i området til avdelingen, men også noe bistand til drift og vedlikeholdskontrakt på ferjekai
 • Inspeksjon av konstruksjoner
 • Planlegging av fremtidig vedlikehold
 • Følge opp økonomi, kvalitet og fremdrift i kontrakt
 • Bidra til å nå etaten sine mål innen HMS/ HMS-koordinator i byggefasen

Oppgaver innenfor andre fagfelt på seksjonen kan også forekomme. Vi har et stort geografisk område vi skal dekke, så noe reisevirksomhet må regnes med.

Kompetansekrav

Vi vil at du skal ha minimum treåring utdanning på universitets- eller høyskolenivå innen relevant fagkrets, fortrinnsvis konstruksjon og materialteknologi. Vi ønsker at du har erfaring fra helst vedlikehold, men også nybygg, fortrinnsvis av konstruksjoner i stål og betong. Vi kan se bort fra utdanningskravet hvis du har langvarig, relevant erfaring.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Vi vil vektlegge personlige egenskaper. Du er:

 • praktisk og løsningsorientert
 • fleksibel
 • god skriftlig og muntlig
 • selvstendig og tar initiativ
 • god til å samarbeide
 • gjennomføringsorientert

Pga reisevirksomhet vil førerkort klasse B være nødvendig.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontakt leder Jens-Ivar Nilsen tlf. 951 31 344, jens-ivar.nilsen@vegvesen.no

Stillingsinfo

Frist11. september 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.