Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

BIM koordinatorer og digitale samhandlingsledere

Gjør en bærekraftig forskjell: Bli med i Rambølls BIM- og digitale omstillingsteam

RambøllFlere lokasjoner22. november 2023
Søk her

Kontaktperson

Eirik Storaas Kristoffersen

Avdelingsleder BIM og digital omstilling

+47 482 32 107

Arbeidssted: Oslo eller Drammen er foretrukket, men det kan være en mulighet med Kristiansand, Trondheim og Bergen også.

Bærekraft er i førersetet i vår strategi og når vi velger retning, kunder, partnere, kolleger og prosjekter. Vi bidrar med optimaliserte prosjekteringsprosesser for økt bærekraft i flere av Norges største utbygginger innen veg, bane og lufthavn, fra tidlig fase planlegging til igangsettelse, deriblant bybanen i Bergen, ny lufthavn Mo i Rana, kommunedelplan E39 Bokn-Hope, E18/E39 Gartnerløkka-Kolsdalen, E6 Ranheim-Værnes og E6 Berkåk-Vindåsliene.

Som global bærekrafts rådgiver med 18 000 ansatte satser Rambøll tungt på digitalisering og digitale talenter som et fundament for å gi våre kunder de mest bærekraftige løsningene.

Bli en del av vårt glokale team for BIM og digital omstilling innen samferdsel

Vi søker dyktige BIM koordinatorer og digitale samhandlingsledere med et sterkt engasjement for forbedring, og for å utnytte potensialet i dagens og fremtidens teknologier til å skape mer verdifulle og bærekraftige løsninger for våre kunder.

I vår avdeling for BIM og digital omstilling er vi ansvarlig for BIM koordinering og digital samhandling i store samferdselsprosjekter i Norge, for å støtte strømlinjeforming og kontinuerlig forbedring av produksjonsprosessene, automasjon, forvaltning og utvikling av informasjonsstandarder og verktøy. Vi er tett sammenvevde med Rambølls globale organisasjon for innovasjon og digital omstilling, hvor vi selv deltar i ulike roller og får støtte fra profesjonelle utviklere og digitaliseringseksperter, og hvor vi deler ressurser, erfaringer og beste praksis på tvers av land og markedsområder. Som global nøkkelkunde har vi også nære partnerskap med våre viktigste teknologileverandører, som Trimble, Autodesk og Bentley, der de hjelper oss med å forbedre vår gjennomføringsevne og vi dem med å forbedre deres produkter.

Som BIM koordinator, digital samhandlingsleder, eller i en kombinert rolle vil du, med vårt glokale støtteapparat i ryggen, være en nøkkelperson i skreddersydde prosjektteam som sammen sikrer god prosessledelse, samhandling og koordinering i prosjektet.

Dine viktigste oppgaver, avhengig av om du har en av eller begge rollene, innbefatter:

  • Gi råd om, koordinere, og sikre at våre informasjonsmodeller er godt tilpasset sine formål, at de er hensiktsmessig dokumentert (f.eks. MMI/LOD matrise) og avtalt med kunden
  • Planlegge, fasilitere og forbedre produksjons- og samhandlingsprosessene i nært samarbeid med prosjekteringsleder og prosjektleder, som modellkoordinering, involverende planlegging, oppgavestyring og ICE møter, men også strekke strikken og innovere helt nye metoder som tar vår verdiskaping til et nytt nivå
  • Sikre at vårt verktøyoppsett støtter avtalte informasjonsmodeller og prosesser, og hjelpe fagdisiplinene til å produsere og levere informasjon som avtalt
  • Realisere ditt talent som ekspert, tankeleder og prosessleder i lokale og globale roller innen forvaltning og utvikling av våre standarder, verktøy og i digitalisering generelt, f.eks. som produkteier/-leder, business analyst, utvikler, systemansvarlig, domeneekspert, scrum master, ekspertforum deltaker, mm.

Vi støtter din utvikling

Vi er opptatt av å støtte alle med meningsfulle utviklingsplaner basert på deres talenter, ambisjoner og hvor de er i sin karriere. I vårt sterke glokale fagfelleskap hjelper vi hverandre med daglige utfordringer og støtter hverandres utvikling. Vi kan tilby ulike kurs, utviklingsprogrammer og utdanningsstøtte som akselererer utviklingen iht til din personlige utviklingsplan. I vår avdeling har vi tidligere støttet kolleger på deres reise mot og overgangen til tradisjonelle roller i Rambøll, som prosjekteringsleder og kvalitetssjef i Rambøll Norge, mm., men den digitale omstillingen vi står i åpner opp et spekter av digitale karriereveier nye for vår bransje. Det oppstår i dag ofte muligheter for både lokale og globale roller som utvikler deg som ekspert, tanke- og prosessleder innenfor BIM, VDC smidig utvikling og produkt- og systemforvaltning.

Vi tenker at ditt utgangspunkt er:

  • Fremragende digital kompetanse og samarbeidsevner, og god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
  • Relevant erfaring og kompetanse, der nøkkelord er verktøy (Trimble), informasjonsmodeller, prosessledelse, VDC, smidig, programmering, computational design, prosjekteringsledelse, rådgivere, entreprenører og byggherrer
  • Nytenkende, nysgjerrig, læringsvillig og initiativrik, forstår hvor du kan gjøre en forskjell og når du bør spare på kruttet

Om Rambøll

Rambøll er et globalt ingeniør-, arkitektur- og konsulentselskap som ble grunnlagt i Danmark i 1945. Rambøll er eid av vårt eget fond, slik at inntjeningen vår går tilbake i selskapet. I urolige tider representerer fondet en trygghet for våre ansatte. I Norge er vi 1700 medarbeidere fordelt på 14 kontorer. På verdensbasis har vi totalt 18 000 medarbeidere, og er lokalisert i 35 land. Vår strategi for de neste tre årene handler om at vi skal være en «Partner for Bærekraftig Endring». Hos oss kan du bidra til å skape innovative og bærekraftige løsninger til nytte for kunden, sluttbrukeren og samfunnet

Slik søker du

Søk via nett, ved å trykke på søkeknappen og laste opp CV, søknad og annen relevant dokumentasjon.

Vi ser frem til å høre fra deg. Søknadsfrist: 05.11.2023.

Har du spørsmål?

Kontakt Eirik Storaas Kristoffersen, avdelingsleder BIM og digital omstilling, Tlf: +47 482 32 107

Stillingsinfo

Frist22. november 2023
ArbeidsspråkEnglish

Kontaktperson

Eirik Storaas Kristoffersen

Avdelingsleder BIM og digital omstilling


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Rambøll

Rambøll er en global samfunnsrådgiver med eksperter innen bygg, arkitektur & plan, transport, vann, miljø & helse, energi, olje & gass og management consulting. I Norge er vi 1500 medarbeidere fordelt på 16 kontorer og internasjonalt har vi totalt 15 000 medarbeidere lokalisert i 35 land. Sammen med våre kunder søker Rambøll mot nye løsninger som balanserer menneskelige og kommersielle behov. Slik inspirer vi hverandre til å se forbi det åpenbare - hver dag!