Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

LinkedIn-guiden:

Slik skaper du en profesjonell profil som skiller seg ut

AV Christopher Bechmann, KRUT

For teknologer og ingeniører i høyvekstselskaper

I en verden hvor det digitale førsteinntrykket teller mer enn noen gang, er en sterk LinkedIn-profil nøkkelen til å åpne dører i karrieren. For teknologer og ingeniører som sikter mot høyvekstselskaper, er det essensielt å ha en profil som ikke bare reflekterer deres faglige kompetanse, men som også skiller seg ut i mengden. Her er en steg-for-steg guide for å oppnå akkurat det.

1. Profilbilde og banner: Ditt virtuelle ansikt
Ditt profilbilde og banner er din første sjanse til å gjøre et inntrykk. Velg et profesjonelt bilde som viser deg fra din beste side. Banneret bør reflektere din industri eller interesseområde. Er du for eksempel en programvareingeniør, kan et banner med kode eller et teknologisk landskap være passende.

2. Overskrift og sammendrag: Fortell din historie
Overskriften skal fange oppmerksomhet – tenk på det som din profesjonelle tagline. Sammendraget er din mulighet til å fortelle din historie: hvem du er, hva du har oppnådd, og hva du bringer til bordet. Vær konkret og bruk gjerne tall og resultater for å vise din innvirkning.

3. Erfaring og utdannelse: Fremhev dine styrker
List opp relevant erfaring og utdannelse. For høyvekstselskaper, vektlegg prosjekter eller roller hvor du har bidratt til betydelig vekst eller innovasjon. Inkluder spesifikke teknologier og metodikker du har erfaring med.

4. Ferdigheter og anbefalinger: La andre tale for deg
Ferdigheter bør inkludere både tekniske og myke ferdigheter. For teknologer, er det viktig å vise et bredt spekter av tekniske ferdigheter samt evnen til å jobbe i team og lede prosjekter. Anbefalinger fra tidligere kollegaer og ledere kan styrke din troverdighet.

5. Nettverksbygging: Bygg og vedlikehold relasjoner
Aktiv nettverksbygging er nøkkelen på LinkedIn. Engasjer deg i grupper og diskusjoner som er relevante for din bransje. Dette viser ditt engasjement og kan lede til verdifulle forbindelser.

5. Nettverksbygging: Bygg og vedlikehold relasjoner
Aktiv nettverksbygging er nøkkelen på LinkedIn. Engasjer deg i grupper og diskusjoner som er relevante for din bransje. Dette viser ditt engasjement og kan lede til verdifulle forbindelser.

6. SEO for LinkedIn: Bli funnet
Bruk nøkkelord i din profil som er relevante for din industri og spesialitet. Dette gjør det enklere for rekrutterere og potensielle arbeidsgivere å finne profilen din.

7. Aktivitet og innhold: Vis din ekspertise
Del og skriv innlegg som reflekterer din ekspertise og interesser. Dette kan være alt fra bransjenyheter til dybdeartikler om spesifikke teknologiske utfordringer.

8. Tilpasning for målindustrien
Tilpass din profil til å appellere spesifikt til høyvekstselskaper. Bruk språk og eksempler som resonerer med dynamiske og innovative miljøer.

9. Regelmessig oppdatering: Hold profilen dynamisk
En oppdatert profil er en relevant profil. Sørg for å regelmessig oppdatere din erfaring, ferdigheter og aktiviteter.

10. Sikkerhet og personvern
Vær oppmerksom på dine personverninnstillinger og sikkerheten rundt din LinkedIn-profil, spesielt som teknolog eller ingeniør.

Avsluttende tanker
En LinkedIn-profil er mer enn bare et CV; det er en levende, dynamisk presentasjon av din profesjonelle identitet.

Etterspørselen...

Som aldri ender

Lønnsforhandlinger

- verdien du tilfører

Annonsering og priser

Les mer her, og ta kontakt med oss

Siste stillinger

Seniorkonsulent/Manager til Ramboll Management Consulting

Rambøll

Oslo

31.08.2024

Oppdragscontroller - vikariat

Multiconsult ASA

Oslo

25.06.2024

Seniorrådgiver Kraftsystemer

Norconsult AS

Sandvika Kjørbo

11.08.2024

Senior Frontendutvikler

Hansa Borg Bryggerier AS

Lysaker

23.06.2024

Se alle stillinger