Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Intervjuguiden

- Slik imponerer du

AV Christopher Bechmann, KRUT

Selv om dagens jobbintervjuer like mye handler om at du som kandidat skal vurdere den bedriften du snakker med er det allikevel en rekke tiltak man kan gjøre for å sikre at man får gjort et så godt intervju som mulig.

Her er våre 9 beste tips for å imponere.

1. Gjør grundig forarbeid
Forstå selskapets virksomhet, kultur, og de nyeste trendene i deres sektor. Dette viser at du er seriøs og godt forberedt.

2. Klar og tydelig kommunikasjon
Vær klar i din tale og unngå fagsjargong som ikke er relevant. Gode kommunikasjonsevner er nøkkelen til å gjøre et godt inntrykk.

3. Vær eksempler på tidligere suksesser
Ha konkrete eksempler klar på hvordan du har bidratt til suksess i tidligere roller, spesielt eksempler som viser innovasjon og problemløsning.

4. Vis tilpasningsevne
Del eksempler på hvordan du har tilpasset deg endringer eller tatt initiativ til forbedringer. Høyvekstselskaper verdsetter ansatte som kan trives i et stadig skiftende miljø.

5. Demonstrer teknologisk forståelse
Uavhengig av rollen du søker, er det viktig å vise at du er komfortabel med teknologi. Snakk om relevante verktøy og plattformer du har erfaring med.

6. Fremhev teamarbeid og samarbeidsevner
Del eksempler som viser din evne til å arbeide effektivt i team, og hvordan du har bidratt til å bygge et positivt arbeidsmiljø.

7. Still forberedte og innsiktsfulle spørsmål
Mot slutten av intervjuet, still spørsmål som viser din innsikt og interesse for selskapet og stillingen. Dette kan være spørsmål om selskapets vekststrategier, teamdynamikk, eller nylige utfordringer de har møtt.

8. Vær profesjonell, men autentisk
Vis din profesjonelle side, men vær også autentisk. Arbeidsgivere ser etter individer som kan passe inn i selskapets kultur.

9. Følg opp etter intervjuet
Send en e-post etter intervjuet for å takke for praten. Dette viser god etikette og bekrefter din interesse for stillingen.

Ved å følge disse tipsene, kan du øke sjansene dine for å gjøre et godt inntrykk under jobbintervjuet. Husk at et intervju er en mulighet til å vise ikke bare din kompetanse, men også din personlighet og hvordan du kan bidra til selskapets suksess.

Lykke til!

Etterspørselen...

Som aldri ender

Lønnsforhandlinger

- verdien du tilfører

Annonsering og priser

Les mer her, og ta kontakt med oss

Siste stillinger

Seksjonssjef, spesialsamlinger

NTNU

Trondheim

02.09.2024

Managing Director

SAREN Energy AS

Sarpsborg/Fredrikstad

15.08.2024

Main Process Systems Engineer

NES Advantage Solutions Group AS

Oslo

09.08.2024

Senior Instrument Engineer

NES Advantage Solutions Group AS

Oslo

Snarest

Se alle stillinger