Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Vil du bli med i utviklingen av havvind?

Norconsult ASSandvika Kjørbo13. april 2023
Søk her

Kontaktperson

Stein Erik Skilhagen

Divisjonsdirektør

Stein.Erik.Skilhagen@norconsult.com

Stillingsbeskrivelse

Norconsult er en ledende rådgiver innen planlegging, utredning og prosjektering av overføringsnett og fornybare energianlegg. Vi har et stort tverrfaglig miljø bestående av ca. 500 rådgivere som besitter den ypperste kompetanse innen vannkraft, vindkraft og solkraft i tillegg til kraftoverføring. Som ny medarbeider i Norconsult vil du bli en del av et stort faglig nettverk som dekker et bredt spekter av fagkompetanse og erfaringer. Vi setter sammen skreddersydde prosjektteam tilpasset det aktuelle oppdraget og involverer også ved behov ressurspersoner fra våre kontorer i Sverige, Finland og Polen.

Norconsult har lang tradisjon med å utvikle fornybar energi, både i Norge og internasjonalt. Våre tunge fagmiljøer er gjerne involvert i tidlig prosjektfase med miljøutredninger, vindanalyser, konseptutvikling og myndighetsprosesser, men også videre i planlegging og gjennomføring av prosjekter.

Vi står nå foran en storstilt utvikling av havvind på norsk sokkel, samtidig som det er full fart i andre markeder rundt Nordsjøen og Østersjøen. Norconsult skal være en betydelig aktør i denne utviklingen, både på hjemmemarkedene i Norge og Sverige, men vil også bidra i andre markeder slik som Danmark, Polen og Tyskland.

Vi ser etter deg som vil jobbe med både markedsutvikling og prosjekter:

I Divisjon sol og vind ønsker vi nå å styrke vårt vindkraftmiljø med en senior rådgiver som vil bidra til Norconsult sin utvikling innenfor havvind. Deg vi er ute etter har gjerne noen års erfaring fra energibransjen, fortrinnsvis fra vindkraftsektoren, og har interesse innenfor både forretningsutvikling og prosjektgjennomføring. Du har kjennskap til blant annet energisystemet, offentlig prosesser og prosjektgjennomføring, og har gjerne erfaring fra markedsorientert forretningsutvikling. Du vil arbeide tett sammen med spesialister innenfor bl.a. vindmålinger og analyse, produksjonsberegninger, elektroteknikk, miljø og tillatelser. Sammen med våre sterke fagmiljøer innen alle områder av fornybar energi og bærekraft, ønsker vi å bidra til å utvikle framtidens vindkraft på havet.

Vårt hovedkontor er i Sandvika, men Norconsult har lokasjoner flere steder i Norge, og vi er åpne for at kontorlokasjonen kan tilpasses deg.

Dine arbeidsoppgaver kan omfatte:

 • Etablere markedsplaner over havvindutviklingen i Norge og tilgrensende markeder
 • Bidra til utvikling av strategiske samarbeid med både utviklere, leverandører og relevante rådgivningsmiljøer
 • Bidra til salg av Norconsult's tjenester gjennom analyse av markedet og oppfølging av nye og eksisterende kunder. Delta på konferanser og bransjearrangementer
 • Bidra med innspill til selskapets strategi rundt utvikling mot havvind
 • Oppfølging av prosjekter og kunder innenfor markedsområdet
 • Bistå i utviklingen av tjenester inn mot havvind, både for planlegging og prosjektering av hele vindparker, og for enkelte fagområder der dette er kundens behov
 • Ta en aktiv rolle sammen med kunde i prosjektutvikling fra lokaliserings- og mulighetsstudie til byggeklart anlegg
 • Prosjekt-/oppdragsledelse i alle prosjektfaser med involvering av kompetansemiljøer fra relevante deler av selskapets organisasjon

Som seniorrådgiver forretningsutvikling for havvind vil du arbeide selvstendig, og bidra til kontinuerlig forbedring, egenutvikling og utvikling av Norconsults kompetanse og kapasitet.

For oss er det viktig at du har:

 • Mastergrad innenfor relevant fagområde, f.eks. energi, økonomi, mv
 • Erfaring fra energibransjen, gjerne med forretningsutvikling og markedsarbeid
 • Gode samarbeidsevner med vilje til både å dele med andre og å lære
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne
 • Initiativ og stor arbeidskapasitet og gjennomføringsevne

Hos oss får du:

 • Spennende kompetansehevings- og karrieremuligheter innen marked, fag, linje og oppdrag
 • Verdibasert samfunnsplanlegging med fokus på fremtidsrettede og bærekraftige løsninger
 • Sterk bedriftskultur preget av uformelle kommunikasjonslinjer på tvers av organisasjon og geografi
 • Fleksibel arbeidstid, sommertid og alltid fri jul og påske
 • Bonus knyttet til selskapets resultat
 • Aksjeprogram for eierskap i Norges største tverrfaglige rådgiverbedrift
 • Konkurransedyktige lønns- og ansettelsesbetingelser
 • Studieturer, interne fagsamlinger, ulike sosiale arrangementer, bedriftsidrettslag m.m
 • Et inkluderende arbeidsmiljø med hyggelige kolleger

Innsendelse av søknad:

Søknadsbrev med CV, vitnemål og attester sendes via vårt elektroniske søknadsskjema på våre internettsider. Vi gjør oppmerksom på at det kun er elektroniske søknader som blir behandlet.

Kvalifiserte kandidater vil bli vurdert fortløpende.

I Norconsult utvikler vi morgendagens samfunn ved å kombinere ingeniørfag, arkitektur og digital kompetanse. Vi har en helhetlig tilnærming med utgangspunkt i lokal tilstedeværelse og tverrfaglig kompetanse og samarbeid. Gjennom nyskaping og innovasjon, og med formålet «Hver dag forbedrer vi hverdagen», søker vi stadig etter mer bærekraftige, effektive og samfunnsnyttige løsninger. Vi er et tverrfaglig rådgiverselskap, og våre 5 600 medarbeidere er fordelt på rundt 130 kontorer, hovedsakelig i Norden. Hvert år løser vi tusenvis av små og store oppdrag for private og offentlige kunder, innen blant annet bygg og eiendom, samferdsel, arkitektur, fornybar energi, vann og avløp, industri, sikkerhet, miljø og IT.

Stillingsinfo

Frist13. april 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Stein Erik Skilhagen

Divisjonsdirektør


Industrier

Energi, elektro og elkraft

Se flere stillinger fra Norconsult AS

Norconsult er et ledende nordisk rådgiverselskap. Vi kombinerer ingeniørfag med arkitektur og digital kompetanse, på tvers av små og store prosjekter i privat og offentlig sektor, innen infrastruktur, energi og industri, bygg, eiendom og arkitektur. Gjennom nyskaping og innovasjon, og med formålet «Hver dag forbedrer vi hverdagen», søker vi stadig etter mer bærekraftige, effektive og samfunnsnyttige løsninger. Med hovedkontor i Sandvika i Norge og om lag 6 000 medarbeidere fordelt på over 130 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Island, Polen og Finland, kombinerer vi tverrfaglig kompetanse med lokal tilstedeværelse.