Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

VA-ingeniør

Er du klar for en bølge av muligheter som nyutdannet?

Asplan ViakTromsø16. oktober 2023
Søk her

Kontaktperson

Markus Markussen

Gruppeleder

+47 995 25 788

Nøkkelord

NyutdannetUng i AsplanViakFleksibel arbeidstid

Bli med vårt team å utvikle framtidens løsninger

Velkommen til en spennende karriere som rådgiver innen vann og miljø. Vi er på utkikk etter engasjerte kandidater som ønsker å takle utfordringer innen vann- og avløpsinfrastruktur, drikkevannsbehandling, avløpsrensing, styring av urbane overvannsproblemer og flomrisiko, samt andre spennende problemstillinger som vår bransje står overfor. Med din ferske kunnskap og entusiasme, vil du være med på å forme landskapet rundt oss og skape bærekraftige og innovative løsninger. Bli med oss i en verden av store prosjekter, tekniske utfordringer og en stadig voksende etterspørsel etter kvalifisert arbeidskraft. Vi ser frem til å ønske deg velkommen til vår spennende bransje!

FAGMILJØ

AsplanViak er et av Norges største rådgivende ingeniør-, plan- og arkitektfirmaer. Vår visjon er å være den fremste arena for samfunnsutvikling. Vi leter nå etter en nyutdannet VA-ingeniør til vårt kontor i Tromsø. Som en del av vår voksende vann- og miljøgruppe, som for tiden består av syv dedikerte medarbeidere, vil du også bli en del av et kontor med rundt 55 talentfulle ansatte som spesialiserer seg på en bred rekke av fagområder, inkludert samferdsel, geologi, elektro, bygg, energi og miljø, plan, landskap og arkitektur.

Du vil få spennende og varierte arbeidsoppgaver med mening, og vil vokse som vann- og avløpsingeniør samtidig som du får jobbe med tverrfaglig problemstillinger. Kompetanseutvikling er viktig for oss, og du vil få rike muligheter for faglig og personlig vekst gjennom et bredt spekter av ressurser, inkludert profesjonelle nettverk, kvalifiserte kurs og et støttende arbeidsmiljø som er dedikert til å løfte hver enkelt medarbeider.

ARBEIDSOPPGAVER

Vi håndterer, samarbeider og utvikler løsninger for et mangfoldig spekter av kunder, både i privat og offentlig sektor. Som en del av vårt team vil du oppleve varierte arbeidsoppgaver og roller som endrer seg fra prosjekt til prosjekt. I takt med din faglige og personlige utvikling vil også omfanget av ditt ansvar og den tekniske kompleksiteten i arbeidsoppgavene tilpasse seg. Typiske arbeidsoppgaver kan blant annet inkludere;

 • Teknisk tegning, prosjektering og modellering
 • Befaringer, innmåling og databehandling
 • Utredning av rapporerter, fagnotater eller VAO-rammeplaner
 • Hydrauliske beregninger, kapasitetsberegninger, dimensjonering av pumper og anlegg m.m.
 • Tekniske beskrivelser og mengdeberegninger.
 • Samhandling og koordinering med kollegaer og kunder.

KVALIFIKASJONER

Vi leter etter deg med utdanning innen ingeniørfag med spesialisering i vann, avløp og/eller overvann. Vi ser fortrinnsvis etter kandidater med en sivilingeniørgrad, men stillingen kan også være relevant for den rette personen med en bachelorgrad.

AsplanViak prioriterer trivsel, arbeidsmiljø og den kontinuerlige utviklingen av både individuelle medarbeidere og teamet som helhet. Derfor vil dine personlige egenskaper spille en sentral rolle i vår gruppes suksess. De faglige og personlige kvalifikasjonene vi ser etter inkluderer:

 • Ingeniørfaglig utdanning innenfor vann, avløp eller overvann. 
 • Sterk komminikasjonsevne i norsk, muntlig og skriftlig.
 • Gode samerbeidsevner og evne til å bygge relasjoner internt og eksternt.
 • Kjennskap til programvarer som Novapoint og Quadri, Autocad, Trimble Connect, VARDAK ol. er en fordel.
 • Kjennskap til innehold og framgangsmåter i plan- og prosjektfaser, relevante lovverk, standarder ol. er en fordel

PERSONLIG EGENSKAPER

For å lykkes i rollen må du være:

 • Samarbeidsvillig - Sterke teamarbeidsevner med en vilje til å bidra til et positivt og støttende arbeidsmiljø.
 • Strukturert og målrettet - Evnen til å organisere arbeid og prosjekter på en logisk og effektiv måte
 • Sterk kommunikasjonsevne - Evnen til å kommunisere klart og tydelig med både kolleger og kunder, noe som er spesielt viktig gitt selskapets tverrfaglige natur.

I tillegg til overnevnte egenskaper, ser vi for oss at du i tillegg har følgende egenskaper

 • Initiativrik - Proaktivitet i å identifisere og ta tak i utfordringer og muligheter.
 • Tilpasningsdyktig - Evnen til å håndtere et variert spekter av arbeidsoppgaver og tilpasse seg ulike prosjekter og arbeidsmiljøer.
 • Resultat og løsningsorientert - Våre kunder har behov for å løse sine utfordringer, og det er vår oppgave å hjelpe dem med dette.

VI TILBYR/HVORFOR SKAL DU JOBBE I ASPLAN VIAK?

I motsetning til mange andre selskaper innenfor rådgivende ingeniør-, plan- og arkitektfirma, er vi en stiftelse. Eierformen sikrer uavhengighet og faglig integritet. Den legger også grunnlag for stort engasjement i selskapets virksomhet fra den enkelte medarbeider, både fordi ansatte har stor direkte innflytelse på valg av styremedlemmer til Stiftelsens styre og fordi resultatene av det medarbeiderne er med på å skape tilbakeføres til konsernet. Dette gir oss som selskap en unik mulighet til langsiktig planlegging, utvikling og kontinuitet. I tillegg tilbyr vi blant annet:

 • Fleksibel arbeidstid, fem ukers ferie, fri arbeidsdagene i påskeuken og romjulen.
 • Studieturer, fagsamlinger, bedriftsidrettslag og ulike sosiale arrangementer
 • “Ung i AsplanViak” for deg under 36 år.
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger, konkurransedyktig lønn

AsplanViak legger vekt på mangfold, og vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Stillingsinfo

Frist16. oktober 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Markus Markussen

Gruppeleder


Stillingstyper

Fast ansettelse,Hybrid

Industrier


Se flere stillinger fra Asplan Viak

Asplan Viak er et av Norges største rådgivende ingeniør-, plan- og arkitektfirmaer, heleid av Stiftelsen Asplan. Når vi planlegger og gir råd, har vi også de som kommer etter oss i tankene – derfor er bærekraft viktig for oss. I vår strategi forplikter vi oss til rapportering på en trippel bunnlinje med tydelige mål for økonomiske resultater, samt miljømessige og samfunnsmessige effekter av driften.

Vårt formål er å skape varige verdier for et samfunn i endring sammen med våre kunder. Vi ser det som vårt ansvar å bidra til samspill og dialog mellom ulike aktører i samfunnsutviklingen, og aktivt delta i arbeidet med å komme frem til gode svar og løsninger på samfunnsutfordringer vi står overfor.