Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Utviklingsingeniør R&D Analyse

Klar for å påvirke designvalg og utføre testing innen indre ballistikk for rakettmotorer?

Nammo Raufoss ASRaufoss9. februar 2024
Søk her

Kontaktpersoner

Gard Ødegårdstuen

Leder for R&D Analyse

gard.odegardstuen@nammo.com

Camilla K. Alm

Utviklingsingeniør

Nammo er en av verdens ledende produsenter av spesialammunisjon og rakettmotorer, og har romfarts- og ramjetteknologi som en del av sin portefølje. Nammo Raufoss, som er det største selskapet i Nammo-gruppen, har samlokalisert utvikling, produksjon og testsenter. Vårt utviklingsavdeling består av 150 dyktige ingeniører, og nye produkter utvikles ved hjelp av analyser på blant annet avansert materialteknologi, komplekse og innovative designløsninger, samt moderne produksjonsmetoder. Som utviklingsingeniør hos oss følger du produktene tett fra konseptfase til kvalifisert produkt. Du vil i tillegg være med på å påvirke designvalg og utføre testing.

Analyseavdelingen utgjør et sterkt fagmiljø med over 20 utviklingsingeniører som dekker flere fagfelt. Vi er et ungt miljø med god faglig støtte fra erfarne ingeniører, og har faglig utvikling i fokus. Nammo Raufoss er et selskap i vekst, og vi trenger flere analyseingeniører på fagfeltene:

Ballistiske analyser: Fagfeltet indreballistikk for rakettmotorer dreier seg om å designe faststoff rakettmotorer med utgangspunkt i drivstoffegenskaper og dyseteknologi slik at motoren gir riktig trykk og skyvkraft. Vi ser etter utviklingsingeniør med bakgrunn fra propulsion/aerospace engineering, strømning/termodynamikk, fluidmekanikk, generell fysikk/mekanikk eller anvendt matematikk.

Struktur/fasthetslære: Våre produkter blir utsatt for store termiske og strukturelle belastninger med høye temperaturer og spenninger som påvirker materialer og produktets funksjon. Termiske og strukturelle laster gir ulike effekter, noe som er viktig å kartlegge i forbindelse med designvalg og funksjon. I hovedsak bruker vi Comsol, Abaqus og Impetus som verktøy til analyser. Vi ser etter utviklingsingeniør med bakgrunn fra varmestransport, fasthetslære, termodynamikk, fluidmekanikk, generell fysikk/mekanikk eller lignende.

RAMS/statistikk: Våre produkter må tilfredsstille strenge krav til Reliability, Availability, Maintainability and Safety (RAMS). I tillegg er det ofte behov for å gjøre statistiske analyser, feiltreanalyser, risikoanalyser og FMEA (Failure Mode & Effects Analysis). Vi ser etter utviklingsingeniør med bakgrunn innen RAMS, statistikk, mekanikk/fysikk, anvendt matematikk eller lignende.

Oppgaver og ansvar:

Du deltar i et prosjektteam hvor du er ansvarlig ingeniør innenfor ditt fagfelt. Du støtter prosjektene våre ved å definere og utføre relevante analyser, og kommunisere resultatene tilbake til prosjektgruppa og kunde. Som utviklingsingeniør hos oss får du også god innsikt i de andre tekniske disiplinene, og du oppnår en helhetsforståelse av vår teknologi og våre produktutviklingsprosesser.

Kvalifikasjoner

 • MSc eller PhD innen relevante fagfelt. Kandidater med BSc med relevant teknisk erfaring kan også vurderes.

Personlige egenskaper

Engasjement - presisjon - omtanke er Nammos verdier som veileder oss til å yte vårt beste, og som vi håper du identifiserer deg med. For å lykkes i stillingen mener vi det er viktig at:

 • Du er initiativrik, har integritet, tar ansvar og har gjennomføringsevne.
 • Du har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner.
 • Du er analytisk med en systematisk arbeidsmetodikk.
 • Du er lærevillig og nysgjerrig.
 • Du er kreativ og løsningsorientert.

Vi tilbyr

 • Gode muligheter for læring og utvikling.
 • Et arbeidsmiljø med en kultur for å gjøre hverandre gode.
 • En solid og trygg arbeidsplass med konkurransedyktige betingelser.
 • Fleksible arbeidstidsordninger.
 • Kandidater må vise politiattest og kunne sikkerhetsklareres av nasjonale sikkerhetsmyndigheter.

Vi vurderer og intervjuer kandidater fortløpende.

For spørsmål om stillingen, kontakt:

Gard Ødegårdstuen - Leder for R&D Analyse, gard.odegardstuen@nammo.com, +47 951 48 993 eller Camilla K. Alm - Utviklingsingeniør, camilla.alm@nammo.com, +47 976 07 996

Stillingsinfo

Frist9. februar 2024

Kontaktpersoner

Gard Ødegårdstuen

Leder for R&D Analyse

Camilla K. Alm

Utviklingsingeniør


Stillingstyper

Fast ansettelse,Privat

Industrier


Se flere stillinger fra Nammo Raufoss AS

Nammo Gruppen er et nordisk konsern med selskaper i en rekke land. Hovedkontoret ligger på Raufoss sammen med det største datterselskapet Nammo Raufoss AS som har 870 ansatte og en årlig omsetning på 2.3 MRD NOK. Virksomheten omfatter utvikling og produksjon av høyteknologiske forsvarsprodukter. Nammo ønsker et arbeidsmiljø basert på likhet, rettferdighet og mangfold. Slik tror vi den ansatte best utnytter sin kompetanse, noe som bidrar til bedre prestasjoner og økt produktivitet.