Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Tekniske produktutviklere

Hei du, har du lyst til å jobbe med teknisk forvaltning av IT-løsninger?

Statens vegvesenTrondheim8. januar 2024
Søk her

Kontaktpersoner

Ingunn Flægstad Pettersen

Seksjonssjef

+47 900 56 925

Kim Rune Borgersen

Seksjonssjef

Vi søker tekniske produktutviklere

Har du lyst til å styre faglig og IT-teknisk utvikling av produkter og tjenester? Jobbe med en rikholdig systemportefølje og bli med på reisa mot en mer smidig arbeidshverdag? Er du allsidig, med interesse for teknisk systemforvaltning, produktutvikling, porteføljekoordinering og avtaleoppfølging? Da kan det hende vi har rett stilling for deg.

På Produkter og tjenester IT har vi ledige stillinger innen teknisk forvaltning av IT-løsninger. Kontorsted er Trondheim - i våre nye, flotte lokaler i Sorgenfriveien. Her har vi et levende arbeidsmiljø med bred representasjon av ITs fagdisipliner. Trondheim er også en av kontorlokasjonene Statens vegvesen IT bygger ytterligere opp i 2024, så her blir det spennende å jobbe!

Vi oppfordrer kvinner til å søke hos oss i Statens vegvesen IT.

Ansvar og arbeidsoppgaver:

 • Teknisk forvaltning av IT-løsninger; systemforvaltning, porteføljekoordinering og avtaleoppfølging.
 • En av stillingene retter seg spesielt mot teknisk forvaltning av GIS-løsninger.
 • Prosjektdeltagelse og teamledelse kan være andre aktuelle oppgaver. Arbeidsområdet er for tida i endring, så her får du gode muligheter til å være med på å videreutvikle oppgaveporteføljen og påvirke hvordan arbeidshverdagen din vil se ut.

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdanning, min. 3 år. For kandidater med sterk og relevant arbeidserfaring for de aktuelle fagområdene, og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan kravet til utdanning fravikes.
 • Teknisk kompetanse og IT-teknisk forståelse for å ivareta oversetterrollen mellom brukerbehov og teknisk løsning.
 • Relevant arbeidserfaring er ønskelig, for eksempel erfaring fra systemforvaltning av hyllevare og/eller egenutviklede løsninger.
 • For en av stillingene er det ønskelig med erfaring med teknisk forvaltning av GIS-løsninger.
 • Erfaring med smidig utvikling, prosjektledelse eller som Scrum Master er en fordel.
 • Erfaring med offentlige anskaffelser og oppfølgning av IT-avtaler, budsjettplanlegging og -oppfølging er en fordel.

Arbeidsoppgavene krever god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av papirene dine og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

Vi ser etter deg som, i likhet med oss, er opptatt av teknologi og glad i å lære! Du er tillitsskapende og god på samarbeid. Du kommuniserer godt, skaper gode relasjoner og får folk til å dra i samme retning, samtidig som du har god IT-teknisk kompetanse.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du får utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Hos oss vil du ha store muligheter til å kunne forme din egen arbeidshverdag og jobbe med alle de nyeste teknologiene innenfor området. Kontinuerlig videreutvikling av kompetansen vil være en naturlig del av hverdagen.Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr:

 • spennende arbeidsoppgaver i et svært kompetent IT-miljø
 • gode utviklingsmuligheter i en kultur som oppfordrer til faglig påfyll
 • godt arbeidsmiljø i nye kontorbygg med universell utforming. Vi har gode muligheter for individuell tilrettelegging ved behov for hjelpemidler i arbeidshverdagen.
 • god opplæring, onboardingsprogram og buddyordning
 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • mulighet for trening i arbeidstiden, eller støtte til andre treningsaktiviteter
 • god pensjonsordning og muligheter for boliglån i Statens pensjonskasse

Lønn avtales basert på kompetanse og erfaring i samsvar med lønnspolitikken vår.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Synes du dette høres interessant ut?

Kontakt seksjonssjef Ingunn Flægstad Pettersen, tlf. +47 900 56 925 eller seksjonssjef Kim Rune Borgersen, tlf. +47 918 01 908, for en hyggelig prat og mer informasjon.

Stillingsinfo

Frist8. januar 2024
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktpersoner

Ingunn Flægstad Pettersen

Seksjonssjef

Kim Rune Borgersen

Seksjonssjef


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.