Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Systemingeniør

Er du en problemløser som brenner for pålitelig strømforsyning?

Tensio TS ASTrondheim12. mai 2024
Søk her

Kontaktperson

Arnt-Magnar Forseth

Avdelingsleder

+47 911 12 729

Nøkkelord

StrømnettVernKontrollanleggSystemingeniør

Systemingeniør - Vern- og kontrollanlegg

Tensio er stolt over å ha regionansvaret for strømforsyningen i Trøndelag. Vi forstår betydningen av å opprettholde en pålitelig strømforsyning i et moderne samfunn. Med en stadig økende satsning på fornybar energi, står vi overfor spennende og utfordrende oppgaver i årene som kommer. Som en av Midt-Norges største arbeidsplasser med over 500 dedikerte ansatte og en årlig omsetning på 2,2 milliarder, er Tensio i en kontinuerlig vekstperiode.

Vi søker nå en dyktig person med kompetanse innen elektro/elkraft, som ønsker å være en sentral aktør i vår videre utvikling.

Denne rollen vil tilhøre seksjon Systemdrift, som har ansvar for fagfeltene vern, lokalkontroll, fjernkontroll/styring, telematikk/kommunikasjon, eget prosessnett samt diverse serverdrift. Per i dag består seksjonen av seks medarbeidere, hvorav flere med lang erfaring fra fagfeltene.

Tensio har de siste årene vært langt fremme med å ta i bruk ny teknologi. Blant annet er vi nå i ferd med å lande nytt sentralt kontrollanlegg for drift og analyse av nettet. Seksjon systemdrift har en sentral rolle i dette arbeidet.

Nå søker vi etter deg som har interesse for, og gjerne kunnskap om, fagfeltet vern- og lokalkontrollanlegg.

Å arbeide med vern- og kontrollanlegg (VKA-anlegg) gir en unik innsikt i hvordan kraftsystemet skal fungere. Et viktig resultat av arbeidet er at en har kontroll på at VKA-anleggene ivaretar de elektriske anleggene, og ikke minst at daglig drift har akseptabel elsikkerhet. I vårt nett har vi anlegg fra ulike epoker og dermed består VKA-anlegg av både eldre elektromekaniske, elektroniske vern, samt moderne funksjonsblokker hvor det er et stort innslag av IT.

Hvis du har lyst på en jobb som er en kombinasjon av inne- og utearbeid, hvor du får bryne deg på elkrafttekniske problemstillinger er dette en jobb du bør søke.

Dine ansvarsområder vil være:

 • Releplanlegging
 • Feilanalyse ved forstyrrelser, avbrudd og feil i nettet, samt ved behov støtte til Leder for kobling/Driftssentral ved feilsøking
 • Nettberegninger og systemanalyser ved bruk av Netbas og SinCal
 • Driftsoppgaver som omstilling, feilsøking og feilretting i VKA-anlegg
 • Spolejording
 • Støtte/oppfølging og idriftsettelse av nye VKA-anlegg og VKA-anlegg som rehabiliteres

Andre arbeidsoppgaver kan være:

 • Tilstandskontroll/funksjonskontroll av vern som er i drift
 • Feilsøking i kontrollanlegg
 • Være VKA - ressurs inn i større utbyggingsprosjekter
 • Primær - og sekundærtesting

Stillingen vil ha en kombinasjon av inne- og utearbeid, som hovedsakelig er i stasjon/kontrollrom.

Ønskede kvalifikasjoner og profil:

 • Utdanning på bachelor- eller masternivå innen innen elektro eller elkraftteknikk
 • Erfaring fra fagområdene vern, kontroll og stasjonsanlegg er ønskelig, men ingen betingelse, da dette er fagområder det tar lang tid å bygge opp kompetanse på
 • Ønske om å jobbe innen fagområdet elkraftteknikk, og gjerne med erfaring innenfor de sentrale arbeidsoppgavene
 • Det er en fordel med en kombinasjon av teoretisk forståelse og evne til praktisk utførelse
 • Førerkort kl. B

Det er viktig at du har god systemforståelse, dvs. at du forstår hvordan elnettet er bygd opp, og hvordan det opptrer ved feil, slik at vi kan sikre pålitelig strømforsyning. For å lykkes i jobben trenger du å ha gode analytiske evner, forståelse og interesse for samspillet elektro, data og kommunikasjonsløsninger, og at du er selvstendig og systematisk i din måte å jobbe på.

Videre må du være nøyaktig, med tanke på å sikre personsikkerhet og leveringssikkerhet ved arbeid på anlegg i drift. Siden du skal kommunisere en god del med samarbeidspartnere, leverandører og kunder, er det viktig at du har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne.

Vi er stolte av å tilby:

 • Spennende arbeidsoppgaver i et selskap som står foran stor utvikling og betydelige investeringer
 • Innflytelse og ansvar med mulighet for å påvirke interne prosesser og egen arbeidsdag
 • Gode muligheter for faglig og personlig utvikling
 • Et arbeidsmiljø med stor takhøyde preget av trivsel og samhold
 • Aktivt bedriftsidrettslag som ble året til "Årets Bedriftsidrettslag 2023" av Midt-Norge Bedriftsidrettskrets
 • Populære personalforeninger, som arrangerer stort og smått av arrangement og opplevelser
 • Konkurransedyktige betingelser, eks. gunstige pensjons- og forsikringsordninger

Tensio håndterer samfunnskritisk infrastruktur, og vi benytter oss av Semac bakgrunnssjekk i vår rekrutteringsprosess.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkerne kan offentliggjøres selv om det er bedt om konfidensiell behandling. Søkerne vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om dette.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon om stillingen. Vi ser frem til å høre fra deg!

Stillingsinfo

Frist12. mai 2024

Kontaktperson

Arnt-Magnar Forseth

Avdelingsleder


Stillingstyper

Fast ansettelse,Privat

Industrier


Se flere stillinger fra Tensio TS AS

Tensio er Norges nest største strømnett-virksomhet. Vi har regionansvaret for strømforsyningen til Trøndelag. Forsyningsområdet har en befolking på rundt 500 000 innbyggere og er i areal på størrelse med hele Danmark.

Vi er på vakt 24/7 for at energiforsyningen skal fungere døgnet og året rundt.

Forsyningsområdet består av 29 000 km linje/kabel, 100 trafostasjoner og 13 000 nettstasjoner. Alt dette må virke sammen hele tiden for at strømforsyningen skal fungere normalt.

De kommende årene skal mer av energiforbruket komme fra fornybare kilder, og det betyr at vi som har ansvaret for strømnettet får flere og mer krevende oppgaver. Tensio er med sine over 500 medarbeidere en av Midt-Norges største arbeidsplasser.

Tensio er et konsern med Tensio TS (Trøndelag sør) og Tensio TN (Trøndelag nord) som datterselskaper. Tensio TN og Tensio TS tilsvarer det som tidligere var henholdsvis NTE Nett og TrønderEnergi Nett.

Administrasjonssenteret vårt ligger på Stjørdal, og driftshovedkvarterene våre ligger i Trondheim (Tensio TS) og i Steinkjer (Tensio TN).