Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Strategisk rådgiver

Er du den vi ser etter?

Statens vegvesenDrammen14. august 2023
Søk her

Kontaktpersoner

Cato Willy Rindal

Avdelingsdirektør

+47 928 97 427

Magnus Bolstad Holm

Rådgiver: Strategisk analyse og plan IT

Styring IT sørger for god styring av Statens vegvesen IT, og påser at divisjonen utvikler seg i tråd med samfunnets krav. Avdelingen har 17 medarbeidere. Vi har nå ledig stilling som rådgiver for strategisk analyse og plan IT, kontorsted Drammen. I denne stillingen vil du arbeide tett med avdelingsdirektøren for Styring IT og resten av ITs ledergruppe. Vi oppfordrer kvinner til å søke hos oss i Statens vegvesen IT. Velkommen med på digitaliseringsreisen vår!

Arbeidsoppgaver

Hovedoppgaven din er å understøtte digitaliseringsarbeidet i Statens vegvesen. Dette gjør du gjennom:

 • bidrag til strategisk utvikling av divisjonen, produktområder og initiativer
 • analyse og utredninger innen IT-området
 • støtte til styring av IT-området
 • samhandling med øvrige enheter i IT og andre divisjoner.

Kvalifikasjoner

 • Utdanning fra universitet eller høyskole på masternivå, med relevant fagkrets (inkludert IKT-fag).Omfattende og relevant erfaring innenfor de aktuelle fagområdene kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • Høy kompetanse på Excel, PowerPoint og ev andre verktøy for visualisering av data
 • Erfaring med utvikling og operasjonalisering av strategi, arbeid med IT-operasjonsmodeller, og fra analyse og kostnadsmodellering er ønskelig
 • Forståelse for mål- og resultatstyring, gjerne fra større offentlige virksomheter er ønskelig
 • Arbeidsoppgavene krever svært god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av papirene dine og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Personlige egenskaper

 • Du er analytisk og systematisk
 • Du er en effektiv kommunikator – og du har god evne til å fremstille komplekse problemstillinger og sammenhenger visuelt
 • Du er tillitsskapende og god på å samarbeide med ulike fagmiljøer

Videreutvikling av din kompetanse

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du utvikler deg, både faglig og personlig, i takt med våre nye utfordringer. Hos oss har du store muligheter til å kunne forme din egen arbeidshverdag og jobbe med den nyeste teknologien innenfor fagområdet ditt. Kontinuerlig videreutvikling av kompetansen din er en naturlig del av hverdagen.

Vi tilbyr

 • spennende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter i et svært kompetent IT-miljø
 • god opplæring, onboardingsprogram og buddyordning
 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • godt arbeidsmiljø i Drammen Business Center (DBC), vårt nye, flotte kontorbygg rett ved Drammen stasjon/Strømsø Torg, med ypperlig tilgang på offentlig kommunikasjon. Kontorbyggene våre er universelt utformet og vi har gode muligheter for individuell tilrettelegging ved behov for hjelpemidler i arbeidshverdagen.
 • trening i arbeidstiden eller støtte til andre treningsaktiviteter
 • mulighet for fleksibelt arbeidssted i hht. Statens vegvesens retningslinjer
 • god pensjonsordning og muligheter for boliglån i Statens pensjonskasse

Lønn avtaler vi basert på din kompetanse og erfaring, i samsvar med lønnspolitikken vår.

Om søknadsprosessen

Positiv særbehandling

Statens vegvesen mener at inkludering og mangfold gjør at vi løser oppgavene våre bedre. Vi ønsker flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne, innvandrerbakgrunn og hull i CV’en. Hvis dette gjelder deg, oppfordrer vi deg til å krysse av i jobbsøkerportalen. Vi vil naturligvis tilrettelegge for deg om du får jobben. Vi bruker avkrysningen(e) til å velge ut de rette kandidatene, samt anonymisert statistikk.

Offentlig søkerliste

Åpenhet og gjennomsiktighet i forvaltningen er viktig. Alle som søker hos oss står på offentlig søkerliste, om de ikke oppgir en god grunn for unntak. Ber du om unntak, tar vi kontakt med deg hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge.

Kontaktperson

Synes du dette høres interessant ut og ønsker mer informasjon? Kontakt avdelingsdirektør Cato Willy Rindal, tlf. 928 97 427 eller Magnus Bolstad Holm, tlf. 473 93 446 for en hyggelig prat.

Stillingsinfo

Frist14. august 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktpersoner

Cato Willy Rindal

Avdelingsdirektør

Magnus Bolstad Holm


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.