Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Skyinfrastrukturutvikler

Hos oss vil du være med på å forme fremtidens energilandskap!

StatnettOslo1. september 2023
Søk her

Kontaktpersoner

Trond Strømme

Teamleder

+47 975 09 388

Hans Kristian Fjeld

Avdelingsleder

Er du en utvikler med kompetanse i skyteknologi som ønsker å være en del av det grønne skiftet?

Vi står foran en kritisk tid der økt elektrifisering er avgjørende for å bekjempe klimaendringer og sikre et bærekraftig miljø. Derfor søker vi nå etter mennesker som er genuint opptatt av å heve kvaliteten på IT-systemer som har en innvirkning på vår felles hverdag. Vi ser etter deg som kan være med å bidra med ideer og å gjennomføre dem i samarbeid med våre team.

I Elhub vil du få være med i hele livssyklusen, fra idémyldring og problemidentifisering til gjennomføring og forvaltning. Vi er overbeviste om at vi får de beste resultatene av å la kompetente og nysgjerrige mennesker sitte sammen og ha ansvaret for en leveranse fra start til slutt. Du vil komme inn i et dynamisk team hvor vi kontinuerlig utforsker nye teknologier og metoder for å optimalisere strømmarkedet. Bli med oss og bidra til å skape en bærekraftig fremtid gjennom digitalisering og smarte energiløsninger.

Hvem er vi?

Vi er en liten, men godt sammensveiset gjeng som ser etter deg som synes plattform- og infrastrukturutvikling er like stas som oss. Vi er allerede i gang med å etablere plattformen som vil være fundamentet for utvikling og drift i Elhub de kommende årene. På laget vårt blir du sentral i arbeidet med å gjøre veien fra kode til kjørende applikasjon i produksjon så kort og automatisert som mulig.

Nå har vi flyttet alt av systemer og infrastruktur fra kjelleren og ut i skyen. Dette har gitt oss en voldsom inspirasjon til å videreutvikle og transformere måten vi jobber på. Vårt motto er: "Automate all the things!" Kan vi fikse en ting bare en gang, så gjør vi det. Vi ønsker oss utfordringer, rutinearbeid er for roboter. Vi jobber med å etablere mekanismer for enkelt og konsistent kunne etablere infrastrukturmiljøer for utvikling, test eller PoC. Vi er en sentral bidragsyter i alle prosjekter i Elhub, og uten våre tjenester for automatisering, etablering og overvåkning vil ikke en moderne programvareplattform kunne understøtte kravene i en samfunnskritisk bransje som er under konstant endring.

Arbeidsoppgaver

Ditt hovedansvar vil være å kontinuerlig utvikle og vedlikeholde den kritiske infrastrukturen for Elhub plattform og systemer. Dette innebærer at vi har nødvendige mekanismer og systemer på plass for å opprettholde sikkerheten i vår infrastruktur. Videre vil du jobbe med å utvikle og implementere automatisert overvåkning av både eksisterende og nye systemer. Dette vil bidra til å oppdage og håndtere eventuelle sikkerhetstrusler og feil raskt og effektivt. En annen viktig oppgave vil være å sikre at vi har gode verktøy og rammeverk for automatisk provisjonering av infrastruktur og miljøer. Dette vil effektivisere prosessen med å sette opp og konfigurere nødvendige ressurser samt oppfylling av sikkerhetskrav. I tillegg vil du bli involvert i andre avdelinger og samarbeide tett med teammedlemmer fra ulike fagområder for å sikre sømløs integrasjon av sikkerhetsprinsipper og -metoder i hele utviklingsprosessen.

Kvalifikasjoner og personlige egenskaper

For å lykkes i denne rollen tror vi at det er en fordel at du har tidligere erfaring med utvikling og skyinfrastruktur. Dette for å forstå samspillet mellom kode og infrastruktur i vårt miljø. Vi ser etter noen som forstår verdien av sentraliserte mekanismer for autentisering og autorisering, og som kan bidra til å implementere og opprettholde disse. Vi håper at du kan eller er villig til å lære språk og verktøy som Ansible, Terraform, Bash eller Python. Det er et stort pluss om du er komfortabel med å jobbe i et Linux-miljø og har kjennskap til åpne standarder.

Sikkerhet og sporbarhet er viktige aspekter i vår virksomhet, så dersom du har erfaring med digitale sertifikater, etablering av sertifikatautoriteter (CA), gjennomføring av revisjoner og styrking av sikkerhet, samt integrasjon av disse prinsippene i systemer, oppfordrer vi deg spesielt til å søke på denne rollen.

Som en del av et tett og dynamisk team vil du få muligheten til å påvirke og bidra til våre felles mål. Derfor ser vi etter kandidater som trives med å samarbeide og som liker å dele kunnskapen sin med andre. Selv om en utdanning innen informatikk eller ingeniørfag er en fordel, vektlegger vi også relevant erfaring når vi vurderer kandidater. Legg ved vitnemål og/eller karakterutskrift i din søknad. Vi ser frem til å høre fra deg og diskutere hvordan du kan passe inn i vår lille IT-avdeling og bidra til vårt felles mål om å oppnå sikkerhet og effektivitet.

Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne.

Hva vi tilbyr

I Elhub får du muligheten til å være med på å utvikle Europas mest innovative og effektive kraftmarked. I tillegg til spennende og utfordrende arbeidsoppgaver får du tilgang til et sterkt akademisk miljø innen IT, kraftmarkedsforståelse og prosjektmetodikk. Vi gir deg rom for egenutvikling gjennom kurs, konferanser, seminarer med mer. Hos oss møter du et sosialt og uformelt arbeidsmiljø med fleksibel arbeidstid og gode pensjons-og forsikringsordninger. Vi holder til i flotte lokaler i Nydalen med kantine og tilgang til treningsrom.

Stillingsinfo

Frist1. september 2023

Kontaktpersoner

Trond Strømme

Teamleder

Hans Kristian Fjeld

Avdelingsleder


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statnett

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskapning for våre kunder og samfunnet.

Visjonen vår:

Statnett er sentral i den grønne omstillingen i dag og for kommende generasjoner. Sikker og robust strømforsyning skaper grobunn for gode liv og bærekraftig verdiskaping

Våre verdier skal være rettesnor for våre handlinger, hvordan vi samarbeider og våre valg

  • Vi leverer effektivt på prioriterte oppgaver, med riktig tempo og kvalitet, og hele veien ut
  • Vi har mot til å prioritere og forenkle, til å gi tillit og til å tenke nytt
  • Vi gjør det sammen for effektiv samhandling, for å bygge relasjoner og deler

Hvorfor skal du velge å jobbe i Statnett?

  • Vi setter helse, miljø og sikkerhet foran alt
  • Vi forvalter landets viktigste infrastruktur
  • Vi er opptatt av å skape interne karriereveier og utvikle våre medarbeidere
  • Vi legger til rette for god balanse mellom jobb og fritid

Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne.