Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Seniorrådgiver

Ønsker du å jobbe med miljøvurderinger og bærekraft?

Asplan ViakSandvika28. januar 2024
Søk her

Kontaktperson

Alexander Borg

Gruppeleder, Bærekraft og LCA Øst

+47 482 07 849

Nøkkelord

LCABærekraftKlimaMiljøregnskapEnergi

Asplan Viak er et av Norges største rådgivende ingeniør-, plan- og arkitektfirmaer. Når vi planlegger og gir råd, har vi også de som kommer etter oss i tankene – derfor er bærekraft viktig for oss. Bærekraft og LCA – gruppa i Sandvika/Oslo er et av Norges sterkeste miljøer på livsløpsvurderinger (LCA) og organisatoriske klimaregnskap, og jobber samtidig med et bredt spekter av oppgaver knyttet til bygg og bærekraft.

Vi har økende etterspørsel fra industri og næringsliv på analyser av miljøprestasjoner på teknologi, produkter og materialer. Vi har jobbet med mange av de største aktørene i norsk næringsliv på dette. Vi søker nå etter en seniorrådgiver innen LCA og bærekraft, med erfaring på gjennomføringer av miljøvurderinger med bruk av LCA, samt bistand til bærekraftsanalyser.

Hva du skal gjøre:

Hos oss vil du få varierte og utfordrende oppgaver, og stor mulighet til å påvirke din egen arbeidshverdag og faglige utvikling. I Asplan Viak er LCA og bærekraft et eget fagområde med høy prioritet, og du ville kunne få jobbe innen et bredt utvalg av sektorer. Havbruk, metallindustri, byggematerialer, ny teknologi, havvind, transport, energiproduksjon, er noen av eksemplene vi arbeider innen.

Hos oss vil du vil få muligheter til både å gjøre kvantitativt arbeid med LCA og klimaregnskap, men også få muligheten til å jobbe tett på industrier og bedrifter med deres bærekraftsarbeid.

Sentrale arbeidsoppgaver vil kunne være:

 • LCA – analyser av produkter og produktsystem, bruk av SimaPro
 • Utvikling av EPDer for ulike produkter
 • Med på å utvikle LCA verktøy for ulike formål
 • Klima og miljøregnskap for industri og bedrifter
 • Klimabudsjett, tiltaksanalyser, Science based targets (SBT)
 • Bærekraftsrapportering etter internasjonale rammeverk (CSRD, GRI, SDG, GHG-protokollen, etc.)
 • Prosessbistand og miljøledelse

Hvem du er:

Du er en person som ønsker å jobbe med klima og bærekraft. Du må trives i en hektisk – men givende – jobb, med høyt tempo både på oppdrag og kundeoppfølging. Du må fungere godt i team, men også kunne ta ansvar for oppdrag alene. Du trives i åpent landskap med faglige diskusjoner i en sosial gruppe.

Utover disse egenskapene ser vi for oss at du har:

 • Høyere utdanning innenfor energi, miljø og bærekraft
 • Erfaring med jobb innen samme segment, trives med kundekontakt og oppfølging
 • Lidenskapen for faget og ønske om å bidra til utvikling og opplæring av andre
 • Løsningsorientert og initiativrik
 • God fremstillingsevne i norsk muntlig og skriftlig
 • Kjennskap til bruk og utvikling av digitale verktøy for miljø- og bærekraftsanalyser er en fordel

Og nå for det beste;

Vi tilbyr deg sjansen til å være med å forme et samfunn i endring

Energi og miljø i Asplan Viak teller per i dag over 60 medarbeidere, med to grupper i Sandvika/Oslo på til sammen omtrent 25 stykker. Ellers har vi blant annet grupper i Trondheim, Bergen og Tromsø. En rød tråd gjennom hele Asplan Viak er et godt sosialt og tverrfaglig miljø. Det tilbys konkurransedyktig lønn, gode pensjons- og forsikringsordninger. Da vi er en stiftelse tar vi ikke ut utbytte som går tilbake til investorer. Det vi derimot gjør er å bruke 3,5% av omsetningen til innovasjon og forretningsutvikling.

Vi tilbyr i tillegg:

 • Fleksibel arbeidstid, fem ukers ferie i tillegg til fri arbeidsdagene i påskeuken og romjulen
 • Studieturer, fagsamlinger og ulike sosiale arrangementer
 • Utfordrende og varierte arbeidsoppgaver med stor mulighet for å påvirke egen arbeidshverdag
 • Faglig interessant miljø
 • Dyktige og hyggelige kollegaer på en gruppe som scorer høyt på trivsel og arbeidsglede
 • Konkurransedyktig lønn, gode pensjons- og forsikringsordninger, helseforsikring

Asplan Viak legger vekt på mangfold, og vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Høres dette ut som noe du kunne tenke deg å jobbe med? Ikke nøl med å sende oss en søknad – vi behandler søknader fortløpende og gleder oss til å høre fra deg!

Stillingsinfo

Frist28. januar 2024
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Alexander Borg

Gruppeleder, Bærekraft og LCA Øst


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Asplan Viak

Asplan Viak er et av Norges største rådgivende ingeniør-, plan- og arkitektfirmaer, heleid av Stiftelsen Asplan. Når vi planlegger og gir råd, har vi også de som kommer etter oss i tankene – derfor er bærekraft viktig for oss. I vår strategi forplikter vi oss til rapportering på en trippel bunnlinje med tydelige mål for økonomiske resultater, samt miljømessige og samfunnsmessige effekter av driften.

Vårt formål er å skape varige verdier for et samfunn i endring sammen med våre kunder. Vi ser det som vårt ansvar å bidra til samspill og dialog mellom ulike aktører i samfunnsutviklingen, og aktivt delta i arbeidet med å komme frem til gode svar og løsninger på samfunnsutfordringer vi står overfor.