Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Senior miljørådgiver naturmangfold

RambøllArendal17. september 2023
Søk her

Kontaktperson

Anna Moldestad Næss

Seksjonsleder Naturmangfold

anna.naess@ramboll.no

Tap av biologisk mangfold er en av de største truslene verdenssamfunnet står overfor, og Rambøll trenger nå flere med på laget for å løse våre kunders natur- og miljøutfordringer.

Vi inviterer deg som ønsker å ta i bruk ditt engasjement for naturen i en stilling hvor du vil være med på å skape bærekraftige løsninger innen natur-, utbyggings- og utviklingsprosjekter. Stillingen passer for deg som har noe, eller mye erfaring fra miljøarbeid knyttet til natur og naturmangfold og søker faglige utfordringer i et profesjonelt, men samtidig uhøytidelig arbeidsmiljø.

Høres dette ut som en spennende mulighet? Klikk på søkeknappen for å legge inn din søknad eller bare kontakt oss for en hyggelig og uforpliktende prat.

Bli en del av vår avdeling Naturmangfold og økosystemer

Som vår nye rådgiver blir du en del av et solid fagmiljø i en avdeling som jobber bredt innen naturmangfold og økosystemer på land og i vann. Globalt er Rambøll en av verdens største miljørådgivere, med mer enn 2500 ansatte innenfor miljø. Naturmangfold er et av Rambølls store satsingsområder både globalt og i Norge, og avdelingen du vil tilhøre har ansvar for denne satsingen. Avdelingen har hatt en stor vekst og utvikling de siste årene, og du vil bli en del av et team med mange dyktige, hyggelige og engasjerte rådgivere fordelt på Rambølls kontorer i Kristiansand, Arendal, Bergen, Oslo og Trondheim. Det er fortrinnsvis ønsket kontorplass i Kristiansand, men riktig person kan også ha kontorplass på de andre lokalitetene.

Dine arbeidsoppgaver vil tilpasses individuelt til kompetanse, erfaring og interesse innenfor våre ulike arbeidsområder. Noen eksempler på temaer vi jobber med og utvikler er naturtypekartlegging, restaurering, naturbaserte løsninger, skjøtselsplaner, EU-taksonomi, BREEAM, økosystemtjenester, naturregnskap, naturpositivitet med mer. Det er viktig for oss å følge med på forskningsfronten og myndighetskrav innenfor natur, så vi til enhver tid kan gi våre kunder god og relevant rådgivning.

Knyttet til temaene over kan dine hovedoppgaver og ansvarsområder være:

 • Naturfaglige kartlegginger, utredninger og tiltaksplaner
 • Naturbaserte løsninger og restaurering
 • Naturregnskap og naturpositivitet
 • Prosjektledelse og kundekontakt i egne og nye prosjekter
 • Myndighetskontakt
 • Kundekontakt og prosjektinnhenting
 • Oppfølging av nyutdannede
 • Feltarbeid må forventes (mengde avhenger av fagkompetanse)

Vi støtter den faglige utviklingen din

Medarbeiderne våre er vår viktigste ressurs, og den faglige veksten din en forutsetning for vår suksess. Fra du starter hos oss får du støtten du trenger for å utvikle deg videre.

I denne rollen er det viktig med miljøfaglig bakgrunn, helst knyttet til natur og naturmangfold. Ditt faglige utgangspunkt kan for eksempel være:

 • Mastergrad eller høyere innen relevant fagtema
 • Relevant erfaring, gjerne fra rådgiverbransjen, forvaltning, forskning eller tilsvarende
 • Erfaring fra miljøarbeid knyttet til utbygging av bygg, vei, bane, industri o.l. er en fordel
 • Erfaring med prosjektarbeid/-ledelse
 • GIS-kompetanse er en fordel
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk (krav: B2) og engelsk

Det vil være en fordel om du evner å tenke tverrfaglig og se det store bildet for våre prosjekter og for samfunnet. Det er også avgjørende at du er en lagspiller som forstår viktigheten av å dele kunnskap og støtte utviklingen av dine kollegaer. Og arbeidsmiljøet skaper ikke seg selv, så vi ser etter deg som ønsker å bidra med initiativ og glede til vårt gode arbeidsmiljø.

Velkommen til vår divisjon for Miljø & Helse

I Rambøll utvikler vi innovative og forskningsbaserte løsninger, som reduserer forurensing og bidrar til å gjenopprette naturområder. Som et av verdens ledende konsulentselskaper innen miljø og helse hjelper vi kundene våre med å løse deres mest kompliserte miljøutfordringer. I Norge har vi 14 kontorer med til sammen 1700 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Hos oss kan du bidra til å skape innovative og bærekraftige løsninger til nytte for miljøet, kunden, sluttbrukeren og samfunnet. Slik er vi med å skape områder det er godt å leve og ferdes i.

Slik søker du

Søk via nett, ved å trykke på søkeknappen og laste opp CV, søknad og annen relevant dokumentasjon. Vi ser frem til å høre fra deg. Søknadsfrist: 17.09.2023. Søknader vil bli vurdert løpende.

Har du spørsmål?

Kontakt Anna Moldestad Næss, seksjonsleder Naturmangfold, anna.naess@ramboll.no eller på telefon 452 73 516.

Stillingsinfo

Frist17. september 2023
ArbeidsspråkEnglish

Kontaktperson

Anna Moldestad Næss

Seksjonsleder Naturmangfold


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Rambøll

Rambøll er en global samfunnsrådgiver med eksperter innen bygg, arkitektur & plan, transport, vann, miljø & helse, energi, olje & gass og management consulting. I Norge er vi 1500 medarbeidere fordelt på 16 kontorer og internasjonalt har vi totalt 15 000 medarbeidere lokalisert i 35 land. Sammen med våre kunder søker Rambøll mot nye løsninger som balanserer menneskelige og kommersielle behov. Slik inspirer vi hverandre til å se forbi det åpenbare - hver dag!