Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Seksjonssjef IT

Vi søker en engasjert leder til vår nye seksjon!

Statens vegvesenDrammen eller Moss5. juni 2023
Søk her

På Produkter og tjenester IT har vi nå blitt så mange at vi har opprettet en ny seksjon, som trenger en fantastisk leder! IT Administrative systemer har ansvar for videreutvikling og forvaltning av Statens vegvesens administrative systemportefølje for økonomi, HR, arkiv og andre fagområder. Seksjonens medarbeidere, produkteiere og samarbeidspartnere er distribuert over flere kontorsteder, og digital samhandling og fjernledelse er en del av hverdagen.

Vi er på utkikk etter deg som ønsker å lede den nye seksjonen vår inn i framtida! Som leder hos oss jobber du i et sterkt kompetansemiljø, der du viderefører aktiv kunnskapsdeling i en seksjon i vekst, og på tvers av andre seksjoner. Vi ønsker at du bidrar til en uformell tone, stor takhøyde, og gode muligheter for medarbeiderne dine til å utvikle seg både faglig og personlig. Produktteam og -områder er for tiden under etablering. Her vil du og medarbeiderne dine fylle nøkkelroller.

Stillingen inngår i ledergruppen til avdelingsdirektøren for Produkter og tjenester IT. Kontorsted for stillingen er primært ved Statens vegvesen ITs hovedkontor i Drammen, men kontorsted Moss kan også vurderes. Vi oppfordrer spesielt kvinner til å søke lederstillinger hos oss i Statens vegvesen IT.

Vil du bli med på å digitalisere norske veier?

Som leder for seksjonen må du

 • evne å bevare det som fungerer bra i dag, samtidig som du bidrar og motiverer til at vi stadig forbedrer oss
 • ha oversikt over hva som skjer her og nå, og sikre innovasjon og nytenkning
 • legge til rette for samarbeid og forankring i avdelingens ledergruppe, som du blir en del av
 • trives med å lede andre i et sterkt fagmiljø, og trives med å utøve ledelse gjennom samarbeid

Ansvar og arbeidsoppgaver:

 • Personal- og budsjettansvar
 • Lede seksjonen i henhold til definerte mål
 • Oppfølging og rapportering på seksjonens arbeid
 • Bidra til helhetlige leveranser for fagsiden
 • Ansvar for utviklingsaktiviteter innenfor eget område
 • Sikre at seksjonen har rett kompetanse, gode verktøy og arbeidsmetoder
 • Samhandling med øvrige enheter i IT-divisjonen, fagsiden og eksterne konsulentmiljø og utviklere

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som har relevant erfaring innen produktutvikling og systemforvaltning, samt god forståelse og gjerne erfaring med å utvikle og lede produktområder og tverrfunksjonelle produktteam.

Du har

 • relevant høyere utdanning, min. 3 år. For kandidater med sterk og allsidig forståelse for de aktuelle fagområdene, og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan kravet til utdanning fravikes.
 • erfaring fra personalledelse er en fordel
 • erfaring fra fjernledelse og digital samhandling er en fordel.

Arbeidsoppgavene krever at du har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Personlige egenskaper

Vi tror kolleger beskriver deg som en leder som er opptatt av å spille dem rundt deg gode. Du er samarbeidsorientert og samarbeider godt på tvers av fagområder, samtidig som du jobber godt selvstendig og på eget initiativ. Å være strukturert og analytisk er en selvfølge for deg, og du har gode planleggings- og gjennomføringsevner. Du arbeider strategisk og er opptatt av å forstå og bidra inn i virksomhetens behov og mål. Personlig har du et smittende engasjement for å skape gode brukeropplevelser og motiveres av samfunnsoppdraget vårt.

Stort engasjement og faglig utvikling

Som medarbeider i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du får utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med våre nye utfordringer.

Vi tilbyr

 • spennende arbeidsoppgaver i et svært kompetent IT-miljø med gode utviklingsmuligheter i en kultur som oppfordrer til faglig påfyll
 • godt arbeidsmiljø i nye, fine kontorbygg med sentral beliggenhet i Drammen/Moss. Kontorbyggene våre er universelt utformet og vi har gode muligheter for individuell tilrettelegging ved behov for hjelpemidler i arbeidshverdagen.
 • god opplæring, onboardingsprogram og fadderordning
 • fleksibel arbeidstid og gode ordninger for avspasering
 • mulighet for trening i arbeidstiden, eller støtte til andre treningsaktiviteter
 • god pensjonsordning og muligheter for boliglån i Statens pensjonskasse

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Om søknadsprosessen

Positiv særbehandling

Statens vegvesen mener at inkludering og mangfold gjør at vi løser oppgavene våre bedre. Vi ønsker flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne, innvandrerbakgrunn og hull i CV’en. Hvis dette gjelder deg, oppfordrer vi deg til å krysse av i jobbsøkerportalen. Vi vil naturligvis tilrettelegge for deg om du får jobben. Vi bruker avkrysningen(e) til å velge ut de rette kandidatene, samt anonymisert statistikk.

Offentlig søkerliste

Åpenhet og gjennomsiktighet i forvaltningen er viktig. Alle som søker hos oss står på offentlig søkerliste, om de ikke oppgir en god grunn for unntak. Ber du om unntak, tar vi kontakt med deg hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge.

Kontaktperson

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved henvendelse til avdelingsdirektør Benny Martin Andreassen, tlf. 908 40 755. Ta kontakt for en hyggelig prat!

Stillingsinfo

Frist5. juni 2023
ArbeidsspråkNorsk

Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.