Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Rekrutterings­rådgivere

Vil du rekruttere dyktige IT-folk til viktige samfunnsoppdrag?

Statens vegvesenDrammen31. januar 2024
Søk her

Kontaktpersoner

Marte Ulrikke Nordbye Heggdal

HR-rådgiver

+47 932 86 535

Marianne Holm Solhaug

Fungerende seksjonssjef

Er du den vi ser etter?

HR rådgivning opplever stor etterspørsel og høy aktivitet fra Divisjon IT. Vi trenger derfor å styrke teamet med to rekrutteringsrådgivere! Vi ser etter deg med erfaring fra rollen som HR-/rekrutteringsrådgiver i IT-bransjen, som har utviklingsfokus og liker å arbeide med mennesker. Vi tror du trives med hektiske dager og variasjon i oppgaver. For å lykkes i rollen er du komfortabel i både kandidatdialog og lederstøtte i rekrutteringsprosessen.

Statens vegvesen er matriseorganisert, hvilket vil si at stillingene er organisatorisk tilknyttet HR rådgivning, med Divisjon IT som portefølje, på sikt kan portefølje endres. HR rådgivning er en seksjon på HR og utvikling i Divisjon Fellesfunksjoner og HR. Vi er 24 medarbeidere lokalisert over hele landet. Vi rekrutterer flere hundre nye medarbeidere årlig, til et bredt spekter av stillinger, i et krevende arbeidsmarked. Vi må være fremoverlente og nytenkende, samtidig som vi aldri går på akkord med de regler og rammebetingelser som gjelder for rekruttering i det offentlige.

Stillingene byr på spennende utfordringer hvor du jobber tett med ITs ledere i rekrutteringsprosessen, innenfor et vidt spekter av IT-relaterte roller. Vi har to HR-rådgivere på ITs portefølje, med arbeidssted Drammen, og ønsker nå å styrke laget med to rekrutteringsrådgivere for å opprettholde vår raske rekrutteringstakt. Arbeidssted for stillingene er Drammen.

Ansvar og arbeidsoppgaver

 • hele rekrutteringsprosessen fra A-Å
 • rådgivning til ledere i hele rekrutteringsprosessen, fra behovskartlegging til onboarding av nye medarbeidere
 • arbeidsgiverprofilering og annonsering
 • kandidatseleksjon inkludert ved hjelp av testverktøy, og kandidatoppfølging under hele rekrutteringsprosessen
 • faglige vurderinger og testing det lov- og avtaleverk som til enhver tid er gjeldende for ansettelser i staten.

Kvalifikasjoner

Du må ha

 • minimum tre års relevant utdanning fra høyskole eller universitet. Omfattende og relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse.
 • kjennskap til rekrutteringssystemer, fortrinnsvis jobbnorge.
 • kjennskap til testverktøy, om du er sertifisert gjennom AON er dette en fordel.
 • sterke digitale ferdigheter.

Arbeidsoppgavene krever meget god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk.

Det er ønskelig at du har

 • erfaring fra rådgiverrolle innen HR og/eller rekruttering, fortrinnsvis fra det offentlige og IT-bransjen.
 • god forståelse for fagområdet og det lov- og avtaleverk som til enhver tid er gjeldende for ansettelsesforhold i staten.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

Personlige kompetanser

Vi legger vekt på at du

 • er handlekraftig og strukturert, håndterer høyt arbeidstempo og evner å gjøre gode prioriteringer i en hektisk arbeidshverdag.
 • har gode kommunikasjonsevner og er en sterk relasjonsbygger i møte med ledere og medarbeidere.
 • er nysgjerrig og engasjert, og opptatt av utvikling og kompetansedeling.
 • er strukturert og systemsterk.
 • tar ansvar, jobber selvstendig og har høy grad av integritet.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du får utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt imot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Om søknadsprosessen

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Kontaktpersoner

Har du spørsmål om stillingene er du velkommen til å ta kontakt med fungerende seksjonssjef Marianne Holm Solhaug, tlf. +47 975 73 620 eller HR-rådgiver Marte Ulrikke Nordbye Heggdal, tlf. +47 932 86 535.

Stillingsinfo

Frist31. januar 2024
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktpersoner

Marte Ulrikke Nordbye Heggdal

HR-rådgiver

Marianne Holm Solhaug

Fungerende seksjonssjef


Stillingstyper

Fast ansettelse,Offentlig

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.