Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Rådgiver/seniorrådgiver

Vi jobber med kunstig intelligens og digital sikkerhet. Vil du være med oss på laget?

Forskningsrådetoslo7. januar 2024
Søk her

Kontaktperson

Hilde Erlandsen

Avdelingsdirektør

Vi søker en rådgiver/seniorrådgiver til en fast stilling i Avdeling for muliggjørende teknologier. Avdelingen er blant annet ansvarlig for å følge opp regjeringens milliardsatsing på kunstig intelligens (KI) og vi skal bidra til at regjeringen når målene sine på dette. Her får du en unik mulighet til å følge forskningsfronten innenfor IKT og KI. I tillegg vil du få jobbe med samspillet mellom forskningsmiljøer, næringslivet, offentlig sektor og samfunnet.

Hva blir hovedoppgavene dine?

 • behandle søknader og følge opp forsknings- og innovasjonsprosjekter
 • motivere relevante miljøer til å søke om penger fra oss
 • dialog med forskningsmiljøer, bedrifter og offentlig sektor
 • noe strategisk arbeid, i hovedsak på nasjonalt nivå

Vi ser etter deg som

 • har en mastergrad eller en ph.d. innenfor IKT eller annen relevant teknologi knyttet til KI og som gjerne også er opptatt av tverrfaglighet
 • har minimum to års arbeidserfaring fra et forskningsmiljø og/eller fra næringslivet eller offentlig sektor
 • kjenner FoU-systemet og/eller har erfaring med FoU-prosjekter
 • har noe kjennskap til EU-programet Horisont Europa, men dette er ikke et krav
 • har gode kommunikasjonsevner, både muntlig og skriftlig på norsk og engelsk
 • er positiv, nysgjerrig og strukturert

Vi vektlegger personlig egnethet

Hva vil tilbyr deg?

 • god pensjonsordning og mulighet for å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens Pensjonskasse
 • gode forsikringsordninger
 • lønn etter avtale som rådgiver/seniorrådgiver
 • fleksitidsordning
 • hybrid arbeidshverdag med mulighet for å jobbe hjemmefra
 • sosiale tilbud som idrettslag, kunstforening og bedriftshytte

Vi håper du har lyst til å bli vår nye kollega og bli en del av vår erfarne, nytenkende og meget kompetente avdeling. Hos oss er det takhøyde og rom for nye idéer. Vi støtter hverandre og lærer stadig noe nytt. Det beste med å jobbe i Forskningsrådet er at vi hver dag er med på å gjøre samfunnet til et bedre sted for alle og det gjør vi sammen med flotte og kunnskapsrike kollegaer samtidig som vi får et unikt innblikk i forskningsfronten og de mest spennende innovasjonene.

Vi ser inkludering og mangfold som en styrke

Forskningsrådet er opptatt av mangfold. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett kjønn, alder, funksjonsevne og nasjonal og etnisk bakgrunn.

Annen praktisk informasjon

Hvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på den offentlige søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd. Forskningsrådet er underlagt sikkerhetsloven. Vi gjør en bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Dette er en del av vår vanlige praksis. Legg ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Bli bedre kjent med oss på vår nettside www.forskningsradet.no

Om arbeidsgiveren

Forskningsrådet jobber for et samfunn derforskning blir skapt, brukt og delt, og vi bidrar til omstilling og et merbærekraftig samfunn. På vegne av regjeringen investerer vi årlig ca 11 milliarder kroner i offentlige midler iforsknings- og innovasjonsprosjekter til forskningsorganisasjoner, næringslivog offentlig sektor. Vår oppgave er å sikre at de beste prosjektene fårfinansiering. Vi er også den sentrale rådgiveren for myndighetene iforskningspolitiske spørsmål.

Stillingsinfo

Frist7. januar 2024

Kontaktperson

Hilde Erlandsen

Avdelingsdirektør


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Forskningsrådet

Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning blir skapt, brukt og delt, og vi bidrar til omstilling og et mer bærekraftig samfunn. På vegne av regjeringen investerer vi årlig ca 11 milliarder kroner i offentlige midler i forsknings- og innovasjonsprosjekter til forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor. Vår oppgave er å sikre at de beste prosjektene får finansiering. Vi er også den sentrale rådgiveren for myndighetene i forskingspolitiske spørsmål.