Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Rådgiver/ seniorrådgiver, energi og miljø

Vil du bli en del av vårt sterke fagmiljø på BREEAM i Trondheim?

Asplan ViakTrondheim21. mai 2023
Søk her

Kontaktperson

Gruppeleder Hogne Nersund Larsen

+47 91730952

Hvem er vi:

Asplan Viak er et av Norges største rådgivende ingeniør-, plan- og arkitektfirmaer. Når vi planlegger og gir råd, har vi også de som kommer etter oss i tankene – derfor er bærekraft viktig for oss. Energi og miljø – gruppa i Trondheim er et av Norges sterkeste miljøer på livsløpsvurderinger (LCA) og organisatoriske klimaregnskap, og jobber samtidig med et bredt spekter av oppgaver knyttet til bærekraft innen bygg, områdenivå og på infrastruktur. I Trondheim har vi nå fire personer som jobber med BREEAM. I tillegg samarbeider vi nasjonalt i Asplan Viak, der vi er et fagmiljø på nærmere 30 personer. Det er stor etterspørsel etter kompetanse innenfor dette, og vi ønsker derfor å styrke teamet vårt.

Hva du skal gjøre:

Hos oss vil du få varierte og utfordrende oppgaver, og stor mulighet til å påvirke din egen arbeidshverdag og faglige utvikling. I vår innsats for å fremme bærekraftige bygg og områder, opererer vi over hele spekteret, inkludert tidlig planleggingsfase, byggeprosess og driftsfasen. Vi utfører omfattende arbeid innen miljøkartlegging og kartlegging av gjenbrukspotensialet til materialer og ressurser, og har utviklet en egen database, kjent som "AV ombruk", som anvendes i prosjekter. Vi ønsker flere som har lyst å jobbe med sertifiseringer av typen BREEAM-NOR og BREEAM In-Use.

Sentrale arbeidsoppgaver vil kunne være:

 • Arbeidsoppgaver knyttet til BREEAM som AP, revisor, BREEAM In-Use assessor eller en kombinasjon av disse.
 • Mulighet til å kombinere BREEAM med andre oppgaver om ønskelig. Dette kan eksempelvis være energirådgiving, klimagassregnskap på bygg og områder, ombruk eller LCA. Også andre fagområder vil kunne være aktuelle i kombinasjon med BREEAM avhengig av din bakgrunn og interesse
 • Markedskontakt og prosjektutvikling.

Hvem du er:

Du er en person som ønsker å jobbe med klima og bærekraft. Du må trives i en hektisk – men givende – jobb, med høyt tempo både på oppdrag og kundeoppfølging. Du trives i åpent landskap med faglige diskusjoner og i en sosial gruppe.

Utover disse egenskapene ser vi for oss at du har:

 • Sivilingeniør/mastergrad eller PhD
 • Ønskelig med minst 3 års erfaring, men dette er ikke et krav.
 • Ønskelig med BREEAM-utdanning som revisor, assessor eller AP, eller ønske om å ta dette
 • God fremstillingsevne i norsk muntlig og skriftlig
 • God kjennskap til byggeprosjekter

Og nå for det beste; Vi tilbyr deg sjansen til å være med å forme et samfunn i endring

Energi og miljø i Asplan Viak teller per i dag over 50 medarbeidere, med en stor gruppe i Trondheim på snart 20 stykker. Ellers har vi blant annet grupper i Sandvika, Bergen og Tromsø. En rød tråd gjennom hele Asplan Viak er et godt sosialt og tverrfaglig miljø. Det tilbys konkurransedyktig lønn, gode pensjons- og forsikringsordninger. Da vi er en stiftelse tar vi ikke ut utbytte som går tilbake til investorer. Det vi derimot gjør er å bruke 3,5% av omsetningen til innovasjon og forretningsutvikling.

Vi tilbyr i tillegg:

 • Fleksibel arbeidstid, fem ukers ferie, fri arbeidsdagene i påskeuken og romjulen
 • Studieturer, fagsamlinger, bedriftsidrettslag og ulike sosiale arrangementer
 • Egen forening for yngre ansatte i Asplan Viak.

Asplan Viak legger vekt på mangfold, og vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Høres dette ut som noe du kunne tenke deg å jobbe med? Ikke nøl med å sende oss en søknad – vi behandler søknader fortløpende og gleder oss til å høre fra deg!

Stillingsinfo

Frist21. mai 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Gruppeleder Hogne Nersund Larsen


Industrier

Energi, elektro og elkraft

Se flere stillinger fra Asplan Viak

Asplan Viak er et av Norges største rådgivende ingeniør-, plan- og arkitektfirmaer, heleid av Stiftelsen Asplan. Når vi planlegger og gir råd, har vi også de som kommer etter oss i tankene – derfor er bærekraft viktig for oss. I vår strategi forplikter vi oss til rapportering på en trippel bunnlinje med tydelige mål for økonomiske resultater, samt miljømessige og samfunnsmessige effekter av driften.

Vårt formål er å skape varige verdier for et samfunn i endring sammen med våre kunder. Vi ser det som vårt ansvar å bidra til samspill og dialog mellom ulike aktører i samfunnsutviklingen, og aktivt delta i arbeidet med å komme frem til gode svar og løsninger på samfunnsutfordringer vi står overfor.