Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Rådgiver, energi og fornybar

Har du en lidenskap for bærekraftige bygg og infrastruktur?

Asplan ViakTromsø5. november 2023
Søk her

Kontaktperson

John Ingar Jenssen

+47 930 87 560

Nøkkelord

Fleksibel arbeidstidStudieturer

Hvem er vi:

Asplan Viak er et av Norges største rådgivende ingeniør-, plan- og arkitektfirmaer. Når vi planlegger og gir råd, har vi også de som kommer etter oss i tankene – derfor er bærekraft viktig for oss. Energi og fornybar – gruppa basert i Tromsø er et av Nord-Norges sterkeste miljøer på bærekraftsvurderinger i form av livsløpsvurderinger (LCA), BREEAM-sertifisering, energikonseptvurderinger og mulighetsstudier for bygg og områder. I tillegg jobber vi med organisatoriske klimaregnskap og et bredt spekter av oppgaver knyttet til bærekraft innen bygg, områdenivå og på infrastruktur. Det er stor etterspørsel etter energi- og miljøkompetanse innenfor dette, og vi ønsker å styrke teamet vårt i regionen.

Hva du skal gjøre:

Hos oss vil du få varierte og utfordrende oppgaver, og stor mulighet til å påvirke din egen arbeidshverdag og faglige utvikling. Innen vårt arbeide mot bærekraftige bygg og områder jobber vi i hele spektret, fra LCA av spesifikke byggematerialer til tidligfase konseptutredninger. Vi har egne verktøy – byggLCA, områdeLCA, landskapLCA – som vi utvikler og tar i bruk. Vi jobber også mye med miljø- og ombrukskartlegginger, og har utviklet en egen app - AV ombruk – som vi benytter i prosjektsammenheng. Vi ønsker også flere som har lyst å jobbe med sertifiseringer av typen BREEAM for bygg og BREEAM infrastructure. Sentrale arbeidsoppgaver vil kunne være innenfor:

 • Miljø- og ombrukskartlegginger for bygg
 • RIM-rollen; miljøoppfølgingsplaner, premissdokument miljø, miljøplan, YM-planer, avfallsplaner
 • Energikonseptvurderinger for bygg, utslippsvurderinger av miljøskadelige stoffer
 • BREEAM NOR AP og BREEAM IN-USE
 • Dagslysvurderinger

Andre tilstøtende eller overlappende oppgaver som også vil kunne være nyttig å ha kompetanse på men ikke nødvendigvis:

 • Bygningsfysikk, energi og effektbudsjett
 • LCA-Klimaregnskap på bygg (NS3720), områdenivå og på infrastruktur
 • Helhetlige energi-, effekt- og klimavurdering/konseptutredninger for bygg- og områdeprosjekter

Noen egenskaper vi søker:

Du er en person som ønsker å jobbe med miljø, klima og bærekraft. Du må trives i en hektisk – men givende – jobb, med høyt tempo både på oppdrag og kundeoppfølging. Du må fungere godt i team, men også kunne ta ansvar for oppdrag alene. Du trives i åpent landskap med faglige diskusjoner og i en sosial gruppe.

Utover disse egenskapene er det en fordel om du har:

 • Sivilingeniør/mastergrad eller PhD
 • Breeam-lisensiering eller erfaring med klimaregnskap på bygg og områdenivå.
 • Kunnskap om energimodellering i SIMIEN, og dagslys/termisk inneklima i IDA ICE / Rhino Grasshopper
 • Erfaring fra ombruk og rehabiliteringsprosjekter
 • God fremstillingsevne i norsk muntlig og skriftlig

Og nå for det beste; Vi tilbyr deg sjansen til å være med å forme et samfunn i endring

Energi og miljø i Asplan Viak teller per i dag over 70 medarbeidere, med en raskt voksende gruppe i Tromsø/Lofoten på 6 stykker. Ellers har vi blant annet grupper i Sandvika, Trondheim, Bergen, Stavanger og Tromsø. En rød tråd gjennom hele Asplan Viak er et godt sosialt og tverrfaglig miljø. Det tilbys konkurransedyktig lønn, gode pensjons- og forsikringsordninger. Da vi er en stiftelse tar vi ikke ut utbytte som går tilbake til investorer. Det vi derimot gjør er å bruke 3,5% av omsetningen til innovasjon og forretningsutvikling. Vi tilbyr i tillegg:

 • Fleksibel arbeidstid, fem ukers ferie, fri arbeidsdagene i påskeuken og romjulen
 • Studieturer, fagsamlinger, bedriftsidrettslag og ulike sosiale arrangementer
 • Egen forening for yngre ansatte i Asplan Viak.

Asplan Viak legger vekt på mangfold, og vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Høres dette ut som noe du kunne tenke deg å jobbe med? Ikke nøl med å sende oss en søknad – vi behandler søknader fortløpende og gleder oss til å høre fra deg!

Stillingsinfo

Frist5. november 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

John Ingar Jenssen


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Asplan Viak

Asplan Viak er et av Norges største rådgivende ingeniør-, plan- og arkitektfirmaer, heleid av Stiftelsen Asplan. Når vi planlegger og gir råd, har vi også de som kommer etter oss i tankene – derfor er bærekraft viktig for oss. I vår strategi forplikter vi oss til rapportering på en trippel bunnlinje med tydelige mål for økonomiske resultater, samt miljømessige og samfunnsmessige effekter av driften.

Vårt formål er å skape varige verdier for et samfunn i endring sammen med våre kunder. Vi ser det som vårt ansvar å bidra til samspill og dialog mellom ulike aktører i samfunnsutviklingen, og aktivt delta i arbeidet med å komme frem til gode svar og løsninger på samfunnsutfordringer vi står overfor.