Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Rådgiver Data Governance

Vil du være med på å skape verdi fra data?

Statens vegvesenTrondheim og/eller Oslo26. april 2023
Søk her

Statens vegvesen samler i dag inn store mengder informasjon om transportsystemet. Vi møter mange forventinger og krav fra myndigheter og omverden om å bruke og dele dataene som samles inn. Framover vil datavolumene øke, og vår ambisjon er å lage den digitale veien og videreutvikle intelligente transportsystemer (ITS). Vi satser nå sterkt på data som en strategisk ressurs, og har opprettet en egen avdeling for Data, innsikt og analyse som skal være en pådriver for en data- og innsiktsdrevet virksomhet.

Er du faglig oppdatert og interessert i å utvikle både fagområdet, organisasjonen og deg selv? Da kan dette være stillingen for deg!

Fagområdet data governance er en del av enhetens ansvarsområde. Som vår nye medarbeider vil du jobbe i et tverrfaglig team som vil være et «center of excellence» for data governance i etaten. Teamet har et helhetlig ansvar for at etatens data forvaltes på en god måte gjennom hele livsløpet, og skal blant annet utvikle rammeverkene for data governance, datakvalitet, interoperabilitet, begrepsforvaltning og utvikle og forvalte dataeierskapsmodellen.

Avdeling for Data, innsikt og analyse er under oppbygging og det må forventes at arbeidsoppgaver og organisering kan endres over tid. Kontorsted for stillingen vil være i Trondheim eller Oslo.

Arbeidsoppgaver for stillingen

 • Bistå i å videreutvikle rammeverk, data policy og metode for data governance i etaten
 • Bidra til kompetanseutvikling hos dataeiere og følge opp etterlevelse
 • Øke kompetanse og bygge kultur for data governance i fag- og analysemiljøer
 • Støtte fyrtårn, produktområder og sentrale dataplattformteam å etterleve krav til data governance.
 • Stille krav til og påse god bruk av tekniske løsninger for data governance
 • Være pådriver i data governance forum for etaten
 • Være pådriver for endringer og forbedringer på fagområdet

Kvalifikasjonskrav

Du har minimum 3 års høyere utdanning innenfor administrative, økonomiske eller tekniske fag.Videre bør du ha minimum 3 års arbeidserfaring innenfor data og analyseområdet med noe erfaring innenfor data governance. Det er en stor fordel med erfaring fra organisasjonsutvikling. Stillingen krever at du har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, må du legge ved en autorisert oversettelse av papirene dine og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Vi legger vekt på at du

 • er trygg, motivert og villig til å utvikle deg i rollen
 • du evner å prioritere og sette mål
 • har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner og trives som rollemodell og kulturskaper
 • trives med å jobbe i tverrfaglige team og ha fokus på å veilede og gi råd

Stort engasjement og faglig utvikling

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver som gjør at du får utvikle deg både faglig og personlig.

Hos oss får du

 • spennende arbeidsoppgaver i en etat i stadig utvikling
 • godt arbeidsmiljø i lokaler sentralt i Trondheim eller Oslo
 • introduksjonsprogram og fadderordning
 • fleksitid og gode velferdsordninger med mulighet for trening i arbeidstiden
 • medlemskap i en av de beste pensjonsordningene i Norge

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Les dette før du søker!

Fyll inn søknadsskjemaet nøyaktig!

På grunn av kravene til utvidet søkerlistene må feltene for utdanning og erfaring fylles ut. Det er ikke tilstrekkelig å kun legge ved CV. Legg også ved relevante vitnemål og attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen mener at inkludering og mangfold gjør at vi blir bedre på å løse oppgavene våre. Vi ønsker flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne, innvandrerbakgrunn og hull i CVen, så om du kan krysse av for dette i jobbsøkerportalen, oppfordrer vi deg til å gjøre det. Får du jobben, vil vi naturligvis legge til rette for deg om du trenger det. Avkrysningene brukes kun til å sørge for at vi velger ut de rette kandidatene, i tillegg til anonymisert statistikk. Les dette før du krysser av

Søkerlista er offentlig

Åpenhet og gjennomsiktighet i forvaltningen er viktig, derfor vil alle som søker hos oss bli satt opp på den offentlige søkerlista om de ikke oppgir en god grunn. Om du har bedt om å ikke bli satt opp på lista, tar vi kontakt med deg hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontakt gjerne vår samarbeidspartner på rekruttering i Jefferson Wells Jesper Engedahl Arntzen tlf. 478 37 485 eller fagansvarlig data governance i Statens vegvesen Unn Elisabeth Huse tlf. 930 27 348.

Stillingsinfo

Frist26. april 2023
ArbeidsspråkNorsk

Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.