Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Prosjektleder Tunneloppgradering

Bli med på oppgradering av Riksvegtunnelene i Nord-Norge

Statens vegvesenTromsø1. desember 2023
Søk her

Kontaktperson

Jøran Heimdal

Leder

+47 976 43 825

Om stillingen

Er du på jakt etter nye og varierte oppgaver, og vil bidra til sikrere tunneler? I så fall kan kanskje stillingen som prosjektleder for Statens vegvesen Utbygging, utbyggingsområde nord være noe for deg. Vi søker nå en som vil lede arbeidet med oppgraderingen av Riksvegtunnelene i Nord-Norge.

Prosjektet omfatter:

E10 Nappstraumtunnelen som pågår, Vardøtunnelen er den neste tunnelen som prioritert. Videre er det 5 tunneler i Lofoten, 3 Tunneler i Finnmark og 6 tunneler i Kjøpsvik som skal oppgraderes i de kommende år. Prosjektorganisasjonen har i dag 5 medarbeidere, og har kontorsted i Statens vegvesen sine lokaler på Stakkevollveien 35/37 i Tromsø og på Leknes

Stillingen er organisert i Prosjekt Tromsø som har over 20 medarbeidere.

For mer informasjon om prosjektet, se: E10 Nappstraumtunnelen | Statens vegvesen

Arbeidsoppgaver

Som prosjektleder vil du ha det overordnede ansvaret for at prosjektene gjennomføres til avtalt tid og innenfor avtalt budsjettramme, samtidig som hensynet til HMS, klima og bærekraft ivaretas på en god måte. Som prosjektleder har du også personalansvar. Evnen til å lede dyktige fagfolk på en tydelig måte, og samtidig legge til rette for deres faglige utvikling er avgjørende.

Kompetansekrav

 • 3-årig ingeniørutdanning eller annen relevant utdanning fra universitet eller høyskole. Omfattende og relevant erfaring innen prosjektledelse eller andre aktuelle fagområder kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • Erfaring med personalledelse eller arbeidsledelse
 • Erfaring innen prosjektledelse
 • Gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner på norsk
 • Det kreves førerkort klasse B

Erfaring fra en byggherreorganisasjon, god kjennskap til byggherrerollen og/eller erfaring fra oppfølging av store entreprisekontrakter vil være en fordel.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse).

Som prosjektleder er det viktig at du:

 • skaper tillit gjennom god kommunikasjon og samhandling - både internt i egen prosjektorganisasjon, med entreprenør, media og ulike eksterne interessenter og samarbeidspartnere
 • er løsningsorientert og kan vise handlekraft
 • er resultatorientert og opptatt av å nå prosjektets målsettinger
 • er selvstendig, initiativrik og jobber strukturert
 • har gode lederegenskaper og kan bygge en god organisasjon

Personlig egnethet vektlegges.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt imot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontakt leder Jøran Heimdal tlf. +47 976 43 825

Stillingsinfo

Frist1. desember 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Jøran Heimdal

Leder


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.