Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Prosjektleder OPS kontrakt

Form fremtidens veinett: Prosjektlederstilling ved OPS-prosjektet E10 Hålogalandsvegen

Statens vegvesenSandtorg1. desember 2023
Søk her

Kontaktperson

Reidar Arnfinn Johansen

Leder

+47 906 75 055

Om stillingen

Er du er på jakt etter nye og varierte oppgaver, og vil bli med på utbyggingen av Nord-Norges største samferdselsprosjekt kan du søke på den ledige stillingen som prosjektleder i Statens vegvesen Utbygging, utbyggingsområde Nord, prosjekt E10 Hålogalandsvegen. Arbeidsted er Rødskjær anlegg, Sandtorg i Harstad kommune.

Gjennom en storstilt utbygging av riksvegnettet mellom Sortland, Harstad og Evenes skal regionen knyttes tettere sammen. Prosjektet skal sikre regional utvikling og gi bedre forutsetninger for næringslivet. Prosjektet gjennomføres som Offentlig Privat Samarbeid (OPS). Statens vegvesen har inngått en kontrakt med en OPS-leverandør som har totalansvaret for finansiering, prosjektering, bygging i 6 år og drift/vedlikehold i 15 år, for den 82 km lange riksvegstrekningen E10/rv. 85 Tjeldsund-Gullesfjordbotn-Langvassbukt.

Som prosjektleder for OPS-kontrakten vil du ha ansvaret for oppfølging av OPS-kontrakten. I tillegg er ansvaret som koordinator for prosjekteringen tillagt stillingen. Andre oppgaver, kontrakter og delprosjekter kan tillegges stillingen.

Prosjektleder rapporterer til prosjektsjef for E10 Hålogalandsvegen.

For mer informasjon om prosjektet, se E10/rv. 85 Tjeldsund–Gullesfjordbotn–Langvassbukt | Statens vegvesen

Arbeidsoppgaver

Som prosjektleder vil du ha det overordnede ansvaret for at prosjektene gjennomføres til avtalt tid og innenfor avtalt budsjettramme, samtidig som hensynet til HMS, klima og bærekraft ivaretas på en god måte. Som prosjektleder har du også personalansvar. Evnen til å lede dyktige fagfolk på en tydelig måte, og samtidig legge til rette for deres faglige utvikling er avgjørende.

Kompetansekrav

 • 3-årig ingeniørutdanning eller annen relevant utdanning fra universitet eller høyskole. Omfattende og relevant erfaring innen prosjektledelse eller andre aktuelle fagområder kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • Erfaring med personalledelse eller arbeidsledelse
 • Erfaring innen prosjektledelse
 • Gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner på norsk
 • Det kreves førerkort klasse B

Erfaring fra en byggherreorganisasjon, god kjennskap til byggherrerollen og/eller erfaring fra oppfølging av store entreprisekontrakter, OPS-kontrakter og prosjektering vil være en fordel.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse).

Som prosjektleder er det viktig at du:

 • Skaper tillit gjennom god kommunikasjon og samhandling - både internt i egen prosjektorganisasjon, med Entreprenør, media og ulike eksterne interessenter og samarbeidspartnere
 • Er løsningsorientert og kan vise handlekraft
 • Er resultatorientert og opptatt av å nå prosjektets målsettinger
 • Er selvstendig, initiativrik og jobber strukturert
 • Har gode lederegenskaper og kan bygge en god organisasjon

Personlig egnethet vektlegges.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt imot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontakt leder Reidar Arnfinn Johansen tlf. +47 906 75 055

Stillingsinfo

Frist1. desember 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Reidar Arnfinn Johansen

Leder


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.