Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Phd-kandidater

Er du interessert i kunstig intelligens og skogkartlegging?

NMBUÅs25. april 2023
Søk her

Kontaktpersoner

Terje Gobakken

Professor

terje.gobakken@nmbu.no

Ved Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning er det ledig to Phd-stillinger innen bruk av kunstig intelligens og maskinlæring i skogkartleggingen. Phd-stillingen er en åremålsstilling med varighet på 3 år.

Maskinlæring er en teknikk innen kunstig intelligens, som kan brukes til å løse forskjellige oppgaver. Algoritmene innenfor maskinlæring kan analysere store mengder ulike data og gi nøyaktige resultater. Økt digitalisering og bruk av nye sensorer og metoder i skogbruket genererer store datamengder. Maskinlæring gir mulighet for å systematisere og bearbeide dataene til nye former for informasjon til støtte for forvaltning av skogressursene.

Phd-kandidatene vil være sentrale i arbeidet med å ta i bruk disse nye metodene og sammenligne resultat med tradisjonelle metoder. Forskningsoppgaver knyttet til f.eks. tolkning og analyse av historiske flybilder i kombinasjon med nye fjernanalysedata fra ulike sensorer for å studere arealbruksendringer og kvantifisere skogressursene vil være aktuelt.

Både bilder, 3D lidar og fotogrammetriske punktskyer innsamlet fra drone, fly og satellitt vil være aktuelle som grunnlagsdata.

Bruk av nye metoder og ny teknologi er en sentral del av “SmartForest” senteret for forskningsbasert innovasjon. Senteret er ledet av Norsk institutt for bioøkonomi. NMBU er den største partneren fra universitetssektoren. Phd-kandidatene vil inngå i et team av forskere og andre Phd-kandidater som er tilknyttet senteret.

Søkeren gjøres oppmerksom på at en søknad om Phd-stilling ved NMBU er samtidig en søknad om opptak til et ph.d.-program ved universitetet. Den dokumentasjon som er nødvendig for å sikre at opptakskravene er ivaretatt må lastes opp som vedlegg.

Arbeidsoppgaver

  • Utvikle modeller for maskinlæring for å frambringe skoginformasjon på lokal- og landskapsskala.
  • Utvikle modeller for maskinlæring for en bærekraftig skogforvaltning.
  • Sammenligne maskinlæring med eksisterende metoder og evaluere nytten.

Det forutsettes at den som tilsettes går inn i et godkjent opplegg for en ph.d-grad og at arbeidet legges opp med sikte på å fullføre en doktorgrad i løpet av tilsettingsperioden.

Kompetanse

For å kunne tilsettes må kandidaten oppfylle kravene for opptakt til et av ph.d.-programmene ved NMBU. Det kreves relevant femårig mastergrad, eller cand.med.vet.-grad, med et læringsutbytte tilsvarende beskrivelsene i det nasjonale kvalifikasjonsrammeverkets andre syklus. Søkeren må ha en dokumentert sterk faglig bakgrunn fra tidligere studier, og kunne dokumentere gode engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig. For mer utfyllende informasjon om opptakskriterier, se «Forskriften for graden ph.d. ved NMBU» og «fakultetenes utfyllende regler for de ulike ph.d.-programmene».

Faglige kvalifikasjonskrav

Det kreves:

  • Mastergrad innen et relevant fagområde slik som skogfag, naturforvaltning, geomatikk, datavitenskap

Følgende erfaringer og kunnskaper vektlegges:

  • Kompetanse i generell statistikk og fjernmåling
  • Kompetanse i utvalgsbasert statistikk
  • Kompetanse i nordisk skogforvaltning og skogproduksjon
  • Erfaring fra feltarbeid relatert til skogtaksering og -kartlegging
  • Programmering

Du må:

  • være sterkt motivert og engasjert
  • være kreativ og ha evne til å jobbe resultatorientert, nøyaktig og strukturert
  • ha analytisk evne
  • ha evne til å arbeide selvstendig så vel som i team
  • beherske norsk/nordisk og engelsk språk skriftlig og muntlig

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1017 Stipendiat, (ltr. 54-65). Stipendiater innplasseres normalt i lønnstrinn 54 (NOK 501.200,-)

Ansiennitetsopprykk i stillingen.

Tilsettingen skjer i henhold til gjeldende nasjonale retningslinjer for tilsetting som stipendiat ved universiteter og høgskoler. Stipendiatstillingen er en åremålsstilling.

Nærmere opplysninger ved professor Terje Gobakken, tlf: +47 41512806, (e-post: terje.gobakken@nmbu.no) eller forsker Hans Ole Ørka, tlf: +47 95240197, (e-post: hans.ole.orka@nmbu.no)

Informasjon til deg som søker stipendiatstilling og generell informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” på denne siden. Søknader som ikke sendes elektronisk via Jobbnorge innen fristen, vil ikke bli vurdert.

Søknadsfrist: 25.04.2023

Søknaden må inneholde opplysninger om din utdanning og tidligere praksis, samt din motivasjon for å gjennomføre et slikt ph.d.-prosjekt.

I søknaden må kandidaten bekrefte at opplysninger og dokumentasjon (i form av vedlegg) som leveres via stillingssøknaden også kan benyttes av NMBU i en eventuell opptaksprosess.

Følgende dokumenter skal legges ved søknaden:

  • Søknadsbrev
  • Komplett CV
  • Relevante vitnemål/attester (dvs. diplom, karakterutskrift. Diploma supplement for både bachelor og master)
  • Dokumenterte kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig
  • Eventuell dokumentasjon av faglige kunnskaper (for eksempel liste over vitenskapelige arbeider)
  • Det kreves dokumenterte kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig slik som beskrevet i NMBUs forskrift for graden PhD, § 5-2 (3)

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Stillingsinfo

Frist25. april 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktpersoner


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra NMBU

The Norwegian University of Life Sciences (NMBU)

NMBU will contribute to securing the future of life through outstanding research, education, communication and innovation. We have the country's most satisfied university students, who receive research-based education in a unique student environment. Our graduates gain a high level of competence in interdisciplinary collaboration and are popular in the labor market. NMBU has internationally leading research environments in several subjects. Together with our partners in society and business, we contribute to solving some of the biggest societal challenges of our time.

We focus on innovation, communication and entrepreneurship because we believe these challenges are best solved with joint efforts. We believe that a good working environment is characterized by diversity.If necessary, workplace adaptations will be made for persons with disabilities. More information about NMBU is available at www.nmbu.no/en