Fristen for annonsen har gått ut

Overingeniør
Ved institutt for marin teknikk er det ledig stilling

Kontaktpersoner
Vi har en ledig fast 100% stilling som overingeniør ved Institutt for marin teknikk. Stillingen omfatter teknisk støtte til planlegging og gjennomføring av forsøk, utvikling/programmering, samt vedlikehold og drift av instrumenterings-, testrigg- og måle-systemer for forsknings og undervisningsaktivitet ved laboratoriene ved Institutt for Marin Teknikk.
Stillingen vil ha våre hydrodynamiske laboratorier på Skipsmodelltanken på Tyholt som hovedarbeidsområde, og du vil her jobbe i et spennende, fleksibelt og inkluderende arbeidsmiljø. Instituttet har for tiden aktiviteter og ansatte fordelt på flere laboratorier på ulike steder i Trondheim, og det må til tider påregnes noe arbeid også på disse lokasjonene.
Realiseringen av nye laboratorier for NTNU i Norsk Havteknologisenter på Tyholt vil gi en mengde spennende og utfordrende oppgaver.
Stillingen omfatter bidrag til laboratoriebasert undervisning samt opplæring og veiledning av masterstudenter og PhD-kandidater. Instrumentering av dette i tillegg planlegging og gjennomføring av studentforsøk utgjør en stor del av jobben, og det er derfor avgjørende at man både kan jobbe både selvstendig og i team.
Du rapporterer til laboratorieleder.
Arbeidsoppgaver
- Utvikling/programmering, installasjon og drift av måle- og datainnsamlingssystemer for bruk i laboratoriene
- Digital datainnsamling, signalbehandling og analyse av data fra modellforsøk
- Bidra til utvikling, drift og vedlikehold av vitenskapelig utstyr og installasjoner ved laboratoriene
- Bidra til undervisningen innen laboratorieorienterte emner i form av planlegging, rigging og gjennomføring av forsøk i laboratoriene.
- I dette kan det inngå fysisk arbeid i stiger og trange rom
Bidra til kontinuerlige forbedringer av funksjonene i laboratoriene
Kvalifikasjonskrav
- Minimum bachelorgrad innen fagområdene automasjon, data og elektronikk, kybernetikk, eller lignende (relevant erfaring og annen utdanning kan erstatte krav om bachelorgrad)
- Relevant erfaring eller kunnskap i programmeringsspråk som C/C++, Python, Labview, Matlab Simulink, eller lignende
- God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
Ønskede kvalifikasjoner
- God kjennskap til reguleringstekniske problemstillinger og/eller automasjon
- Erfaring med instrumentering og måleteknikk
- Erfaring fra laser, optiske eller video-baserte målesystemer
- God kjennskap til MS Office-pakken, datainnsamlingsprogram, DAK kjennskap/erfaring med utstyr fra National Instruments
- Erfaring med programmering og tilkobling av sensorer til mikrokontroller eller PLS-enheter
- Relevant erfaring med moderne sensorteknologi og datakommunikasjon
- Erfaring med elektromotorer og kraftelektronikk
Personlige egenskaper
- Selvstendig og initiativrik
- Gode samarbeidsevner
- En god støtte-/lagspiller
- Utviklingsorientert
Ved vurdering av den best kvalifiserte, vil det legges vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt motivasjon for stillingen.
Vi tilbyr
- Spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
- Åpent og inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
- Gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
- ansattegoder og fordeler
Lønn og vilkår
I stillingen som overingeniør kode 1087 vil du normalt lønnes i henhold til Statens lønnsregulativ, avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Om søknaden
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Søknaden må inneholde:
- CV, attester og vitnemål
Dersom du blir innkalt til intervju vil du bli bedt om å oppgi navn og telefonnummer til minimum to relevante referanser.
Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra NOKUT, er det fint om du legger ved den også.
Generell informasjon
Inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning.
NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med laboratorieleder Emil Bratlie, tlf. +4798892670, e-post emil.bratlie@ntnu.no. Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med HR konsulent Marit Gjersvold, e-post: marit.gjersvold@ntnu.no.
Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon.
Institutt for marin teknikk
Vi utvikler metoder og teknologi knyttet til de blå havnæringene: olje- og gassutvinning til havs, skipsteknikk og utstyrsindustri, fiskerier og havbruk. Vi er også tungt inne i utvikling av bærekraftige løsninger for offshore fornybar energi, kystinfrastruktur og marin robotikk. Marin teknologi bidrar til å løse store globale utfordringer knyttet til miljø, klima, energi, mat og effektiv transport. Institutt for marin teknikk er ett av åtte institutter ved Fakultet for ingeniørvitenskap.
Stillingsinfo
Kontaktpersoner
Stillingstyper
Industrier

NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 42 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søkeprosessen her.
NTNU is a broad-based university with a technical-scientific profile and a focus on professional education. The university is located in three cities with headquarters in Trondheim.
At NTNU, 9,000 employees and 42,000 students work to create knowledge for a better world.