Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Oracle Database Administrator

Bidra til smarte energiløsninger: Velkommen til Elhub!

StatnettOslo1. september 2023
Søk her

Kontaktpersoner

Trond Strømme

Teamleder

+47 975 09 388

Hans Kristian Fjeld

Avdelingsleder

Bli med på et viktig oppdrag for å utvikle infrastrukturen til det grønne skiftet!

Vi står foran en kritisk tid der økt elektrifisering er avgjørende for å bekjempe klimaendringer og sikre et bærekraftig miljø. Derfor søker vi nå etter mennesker som er genuint opptatt av å heve kvaliteten på IT-systemer som har en innvirkning på vår felles hverdag. Vi ser etter deg som kan være med å bidra med ideer og å gjennomføre dem i samarbeid med våre team.

I Elhub vil du få være med i hele livssyklusen, fra idémyldring og problemidentifisering til gjennomføring og forvaltning. Vi er overbeviste om at vi får de beste resultatene av å la kompetente og nysgjerrige mennesker sitte sammen og ha ansvaret for en leveranse fra start til slutt. Du vil komme inn i et dynamisk team hvor vi kontinuerlig utforsker nye teknologier og metoder for å optimalisere strømmarkedet. Bli med oss og bidra til å skape en bærekraftig fremtid gjennom digitalisering og smarte energiløsninger.

Om rollen

Vi ser etter en erfaren Oracle Database Administrator til vårt plattform- og infrastrukturutviklingsteam. I tillegg til å ha ansvar for flere store og kritiske skydatabaser kommer du til å jobbe med oppgraderinger av Oracle-programvare, databasemigrasjoner, backup og recovery. Du vil jobbe med å identifisere, evaluere og implementere nødvendige patcher og oppgraderinger for databasene og sikre at dette blir testet før det rulles ut i produksjon. Her er det viktig å jobbe helhetlig for å skalere og optimalisere skydatabasene for å imøtekomme krav og belastning. Elhub sitter på store datamengder hvor din administrasjon av databaser blir satt stor pris på av datavarehusmiljøene. Du vil jobbe tett med dataanalytikere for å få en bedre behovsforståelse i utvikling og optimalisering av databasestrukturer, indekser og spørringer for effektiv datahenting og rapportering.

Vi ser etter deg som har

Erfaring rundt installasjon, konfigurasjon, feilsøking og sikkerhetshåndtering av Oracle-databaser. Har du en OCP sertifisering eller noe lignende er det et stort pluss, men ikke et krav. Ved siden av gode kommunikasjonsevner ser vi nødvendigheten av å få inn en person som er i stand til å identifisere og løse problemer som oppstår i databasene. Det innebærer at du evner å analysere loggfiler, overvåke systemytelse, implementere nødvendige tiltak for å forhindre problemer og løse dem raskt. Kommunikasjon er viktig da du jobber i et team og samarbeider tett med andre prosjekter og samhandler for det meste med IT spesialister på forskjellige områder. Hos Elhub er det viktig at du har et bevisst forhold til sikkerhet og at du er i stand til å implementere passende sikkerhetstiltak for å beskytte sensitive data mot uautorisert tilgang eller angrep.

Du har gjerne høyere utdanning innen IT og helst noen år med relevant arbeidserfaring. Dersom du har en sterk interesse for faget kan dette veie opp for kortere arbeidserfaring. Elhub har god senioritet i teamet med kapasitet og mulighet for opplæring. Det viktigste er at du enten har erfaring eller en sterk motivasjon for å lære å administrere store og kritiske databaser i sky. Det meste hos Elhub er basert på sanntid mellom databaser som går på å replikere og integrere data. Det er derfor fint om du har erfaring med å implementere, konfigurere og administrere løsninger som støtter dette. Legg ved vitnemål og/eller karakterutskrift i din søknad.

Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne.

Om oss

Som Oracle Database Administrator vil du bli en del av en liten, men godt sammensveiset gjeng i plattform- og infrastrukturutviklingsteamet. Vi er allerede i gang med å etablere plattformen som vil være fundamentet for utvikling og drift i Elhub de kommende årene. På laget vårt blir du sentral i arbeidet med å gjøre veien fra kode til kjørende applikasjon i produksjon så kort og automatisert som mulig.

Nå har vi flyttet alt av systemer og infrastruktur fra kjelleren og ut i skyen. Dette har gitt oss en voldsom inspirasjon til å videreutvikle og transformere måten vi jobber på. Vårt motto er: "Automate all the things!" Kan vi fikse en ting bare en gang, så gjør vi det. Vi ønsker oss utfordringer, rutinearbeid er for roboter. Vi jobber med å etablere mekanismer for enkelt og konsistent kunne etablere infrastrukturmiljøer for utvikling, test eller PoC. Vi er en sentral bidragsyter i alle prosjekter i Elhub, og uten våre tjenester for automatisering, etablering og overvåkning vil ikke en moderne programvareplattform kunne understøtte kravene i en samfunnskritisk bransje som er under konstant endring.

Hva vi tilbyr

I Elhub får du muligheten til å være med på å utvikle Europas mest innovative og effektive kraftmarked. I tillegg til spennende og utfordrende arbeidsoppgaver får du tilgang til et sterkt akademisk miljø innen IT, kraftmarkedsforståelse og prosjektmetodikk. Vi gir deg rom for egenutvikling gjennom kurs, konferanser, seminarer med mer. Hos oss møter du et sosialt og uformelt arbeidsmiljø med fleksibel arbeidstid og gode pensjons-og forsikringsordninger. Vi holder til i flotte lokaler i Nydalen med kantine og tilgang til treningsrom.

Stillingsinfo

Frist1. september 2023

Kontaktpersoner

Trond Strømme

Teamleder

Hans Kristian Fjeld

Avdelingsleder


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statnett

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskapning for våre kunder og samfunnet.

Visjonen vår:

Statnett er sentral i den grønne omstillingen i dag og for kommende generasjoner. Sikker og robust strømforsyning skaper grobunn for gode liv og bærekraftig verdiskaping

Våre verdier skal være rettesnor for våre handlinger, hvordan vi samarbeider og våre valg

  • Vi leverer effektivt på prioriterte oppgaver, med riktig tempo og kvalitet, og hele veien ut
  • Vi har mot til å prioritere og forenkle, til å gi tillit og til å tenke nytt
  • Vi gjør det sammen for effektiv samhandling, for å bygge relasjoner og deler

Hvorfor skal du velge å jobbe i Statnett?

  • Vi setter helse, miljø og sikkerhet foran alt
  • Vi forvalter landets viktigste infrastruktur
  • Vi er opptatt av å skape interne karriereveier og utvikle våre medarbeidere
  • Vi legger til rette for god balanse mellom jobb og fritid

Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne.