Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Område-/løsningsarkitekt

Fremtidens teknologi er avgjørende for å nå vårt samfunnsoppdrag om færre drepte på norske veier.

Statens vegvesen Trondheim25. februar 2024
Søk her

Kontaktperson

Frode Dokken Juul

Seksjonssjef

+47 480 16 905

Nøkkelord

LøsningsarkitektOmrådearkitekt IT-arkitekturArkitektstyring

Er du den vi ser etter?

Motiveres du av å ha en samfunnsnyttig jobb? Som løsningsarkitekt/områdearkitekt har du en viktig rolle med å gjøre Statens vegvesen bedre i stand til å levere på satsingsområdene fremkommelighet, bærekraft og trafikksikkerhet. Du har en sentral rolle gjennom IT-divisjonens arkitekturleveranser, i samarbeid med fagavdelingene. Som arkitekt hos oss jobber du i et spennende og tverrfaglig kompetansemiljø, der vi vektlegger aktiv kunnskapsdeling. Du vil møte en uformell tone, stor takhøyde og en god mulighet til å utvikle deg både faglig og personlig.

Kontorsted vil være Trondheim. Her vil du møte 250 kompetente medarbeidere i moderne lokaler ved Trondheimsporten. Det er det spennende IT-faglige miljøer i Trondheim knyttet til eksempelvis forvaltning av installasjoner langs veinettet, Nasjonal vegdatabank (NVDB), transportdata, ITS-teknologi samt dataanalyse.

Arbeidsoppgaver

Som løsningsarkitekt/områdearkitekt hos oss vil du

 • være ansvarlig for IT-arkitekturen, målbilder og veikart for området, i tråd med strategi og forretningsbehov
 • være ansvarlig for arkitekturstyring og drive arkitekturen i området, samt koordinere på tvers av verdikjeder
 • bidra inn i smidige og tverrfaglige team med å utforme løsningsarkitekturer etter brukerbehov, arkitekturprinsipper og standarder
 • støtte utviklere/techlead i produktteam og prosjekter
 • bidra og utfordre i utviklingen av beste praksis innen IT-arkitektur
 • støtte prosjekter med sentrale leveranser, spesielt knyttet til å identifisere og avveie alternativer, design og spesifikasjon
 • være rådgiver og bindeledd mellom produkteiere, utviklere, forvaltere, driftspersonell og andre arkitekter

Kvalifikasjoner

 • Min. tre års relevant høyere utdanning. Omfattende og relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse.
 • Flere års erfaring fra arbeid med å drive arkitekturarbeid og utvikle løsningsarkitektur
 • God arkitekturforståelse og kunnskap hvordan ulike tjenester og applikasjoner fungerer i samspill.
 • Bred teknisk kompetanse og god forretningsforståelse.
 • Generell bred kunnskap og erfaring med utviklingsspråk/-rammeverk, containerteknologi, databaser og modelleringsverktøy.
 • Erfaring med de følgende områdene er en fordel; smidige arbeidsformer, offentlig og/eller privat skytjeneste, sikkerhet og autentiseringsstandarder (OAUTH2 og OIDC), tjenestedesign, og hendelsesorientert arkitektur.

Arbeidsoppgavene krever god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

Vi søker deg som

i likhet med oss, er opptatt av å sette kunden i sentrum. For å lykkes i rollen som løsningsarkitekt/områdearkitekt er det viktig at du er engasjert, fremoverlent og komfortabel i rollen som teknisk leder. I tillegg tror vi at du har et godt blikk for verdikjeder. Du trives med å formidle budskap og komplekse problemstillinger på en god måte til ulike målgrupper.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt imot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Aktuelle kontorsteder for stillingen vil være: Trondheim

Om søknadsprosessen

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Kontaktperson

Synes du dette høres spennende ut? Kontakt seksjonssjef Frode Dokken Juul, tlf. +47 480 16 905, for en hyggelig prat og for å få mer informasjon.

Stillingsinfo

Frist25. februar 2024
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Frode Dokken Juul

Seksjonssjef


Stillingstyper

Fast ansettelse,Offentlig

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.