![](https://cdn.sanity.io/images/u73k6zys/production/49362c068551bf1e39bcdc8d17b3cb6754f29736-744x750.png?rect=0,145,744,605&w=3840&q=75&fit=clip&auto=format)
Økonom
Er du en erfaren økonom eller revisor som vil føre økonomisk tilsyn med gass- og strømnettselskapene?
![](https://cdn.sanity.io/images/u73k6zys/production/75d68664d255f250fb5c9c0fed77d197e041f635-713x477.png?w=3840&q=75&fit=clip&auto=format)
Kontaktpersoner
Statnett SF og i underkant av 80 regionale og lokale strømnettselskaper har monopol på å bygge og drive kritisk infrastruktur for transport av kraft i ulike deler av landet. Videre er det i Norge to distribusjonsnett for naturgass som vil få krav om tredjepartsadgang til rørnettet. Du vil jobbe i et team med kompetente økonomer som har som hovedoppgave å legge til rette for effektive nettmonopoler og god forsyningssikkerhet. Dette gjør vi blant annet gjennom å regulere nettselskapenes inntekter, herunder samle inn og kontrollere nødvendige økonomiske og tekniske data, utvikle hensiktsmessige regelverk og modeller, i tillegg til å gjennomføre ulike analyser og utredninger. Du vil også delta i tilsynsaktiviteter og bidra i saksbehandlingen på seksjonens ansvarsområder. Stillingen vil gi deg god innsikt i det norske kraftsystemets oppbygging og virkemåte, inkludert reguleringen av dette.
Økonomisk regulering er en seksjon i Reguleringsmyndigheten for energi med 17 medarbeidere. Hos oss blir du del av et faglig sterkt miljø som har et godt og travelt samarbeid. Kjerneoppgavene våre er utvikling av modeller og regelverk for å regulere nettselskapenes inntekter, reguleringen av gassdistribusjon på land, innsamling og kontroll av økonomiske og tekniske data fra aktørene i kraftsystemet, og forvaltning knyttet til disse forholdene. Vi deltar i nordiske og europeiske samarbeidsorganisasjoner, og yter bistand til utviklingsland på områder hvor vi har unik kompetanse.
Din arbeidshverdag vil være preget av komplekse problemstillinger knyttet til nettselskapenes regnskapsføring, inkludert i hvilken grad de tilfredsstiller lovverkets krav til nøytral opptreden. Du vil også jobbe med kontroll av utbetaling av strømstønad til strømnettselskapene. Arbeidet skjer i tett samarbeid med kollegaer og eksterne, så du må like å jobbe sammen med andre. Du får med denne stillingen mulighet for å spesialisere deg innenfor et spennende område med stort utviklingspotensial.
Dine arbeidsoppgaver vil inkludere:
- kontroll av økonomiske og tekniske data (eRapp) og årsregnskap fra omsetningskonsesjonærer (strømnettselskaper, kraftprodusenter og kraftomsettere), i tillegg til veiledning
- kontroll av økonomiske og tekniske data og årsregnskap fra systemoperatører for naturgass
- stedlig økonomisk tilsyn hos strømnettselskaper og systemoperatører for naturgass
- analyser og presentasjon av data om omsetningskonsesjonærer
- tilsyn og veiledning knyttet til regelverk om selskapsmessig- og funksjonelt skille for nettselskaper, merkevare og nøytralitet
- kontroll av utbetaling av strømstønad til strømnettselskaper
- øvrige oppgaver innenfor hele seksjonens virkeområde
Du vil inngå i seksjonens arbeid ut ifra en vurdering av behov og kompetanse. Reisevirksomhet må påregnes (5-10 reisedøgn pr år).
Kvalifikasjoner
Krav:
- utdanning innen økonomi på masternivå, fortrinnsvis innen regnskap og revisjon
- erfaring fra kraftbransjen, offentlig forvaltning eller annen relevant arbeidserfaring (8 år eller mer)
- gode muntlige og skriftlige fremstillingsevner på norsk og engelsk
- erfaring som revisor eller controller (8 år eller mer)
- sikkerhetsmessig skikkethet
Vi ser det som en fordel at du har en eller flere av følgende kvalifikasjoner, men de er ikke en forutsetning for å få stillingen:
- kunnskap om innhentning, systematisering og bruk av data
- erfaring med regulering av energibransjen, herunder strømnett for elektrisitet og tredjepartsadgang for naturgass
- erfaring med regnskapsrapportering i kraftbransjen
Vi legger vekt på at:
- du er strukturert, kvalitetsbevisst og resultatorientert
- du er initiativrik, fleksibel, serviceinnstilt og ansvarsbevisst
- du er samarbeidsorientert og like å jobbe i team
- du er åpen, utadvendt og kommuniserer godt både internt og eksternt
- du evner å tenke helhetlig
Personlige egenskaper tillegges betydelig vekt.
Vi tilbyr
Som medarbeider i Reguleringsmyndigheten for energi (RME) blir du del av et sterkt fagmiljø med et viktig samfunnsoppdrag. Vi er opptatt av at alle i RME skal oppleve personlig og faglig utvikling, trives på jobb over tid og ha det godt på jobb i alle livsfaser. Vi ønsker oss medarbeidere med ulike erfaringer og perspektiver sånn at vi kan løse oppgavene våre på best mulig måte.
Hos oss får du:
- gode arbeidstidsordninger som fleksitid, sommertid, betalt overtid og mulighet til å trene i arbeidstiden
- mulighet for avtale om delvis hjemmekontor når arbeidsoppgavene dine gjør det mulig
- nødvendig tilrettelegging som bidrar til at du kan stå i jobben over tid
- fordelene av fleksibel personalpolitikk som tar hensyn til at medarbeiderne våre er i ulike livsfaser
- ansettelse i stillingskode 1434/1364 - rådgiver/seniorrådgiver og en årslønn som tilpasses kvalifikasjonene dine
- tilgang til treningsrom i lokalene våre
Viktig informasjon om søkeprosessen
Legg ved vitnemål og attester elektronisk til søknaden som dokumentasjon på kompetansen og erfaringen din. Vi sender ikke slike dokumenter tilbake, så sørg for at du har en kopi. Det kan bli behov for en utvidet referansesjekk av søkere som får jobben. Det innebærer en dokument- og kildekontroll for å bekrefte at dokumentasjonen du har sendt inn, er gyldig.
I jobbsøkerportalen kan du krysse av hvis du har en funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Alle som krysser av på gyldig grunnlag kvalifiserer til positiv særbehandling. Minst en søker fra hvert avkrysningsalternativ blir kalt inn til intervju. Vi anbefaler derfor at du krysser av om du kvalifiserer til det.
Avkrysningen danner også grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter har med i årsrapportene sine. Du kan lese mer om avkrysningen og positiv særbehandling i Arbeidsgiverportalen.
Søkerlister til statlige stillinger er offentlige. De inneholder navn, alder, stilling eller yrkestittel og bosteds- eller arbeidskommune for hver søker. Hvis du ikke vil stå på denne listen, må du begrunne det. Vi gir deg beskjed hvis vi likevel ikke kan la være å føre deg opp på listen, og du får mulighet til å trekke søknaden din før den blir offentlig.
Stillingsinfo
Kontaktpersoner
Stillingstyper
Industrier
![](https://cdn.sanity.io/images/u73k6zys/production/75d68664d255f250fb5c9c0fed77d197e041f635-713x477.png?w=3840&q=75&fit=clip&auto=format)
Vil du jobbe tett på Norges vann- og energiressurser? Som ansatt i Norges vassdrags- og energidirektorat kan du være med å påvirke hvordan disse viktige ressursene blir brukt i fremtiden.
NVE må håndtere mange utfordringer i årene som kommer. Klimaendringene, fornybar energi, sikker strømforsyning, flom, skred og internasjonalisering av bransje og regelverk er eksempler på dette. NVE har hovedkontor i Oslo og regionkontor i Tønsberg, Hamar, Førde, Trondheim og Narvik. I tillegg har vi fjellskredovervåking på Stranda og i Kåfjord.