Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Miljø- og bærekraftsrådgiver

Senior miljø- og bærekraftsrådgiver, ESG

RambøllArendal21. januar 2024
Søk her

Kontaktperson

Kristine Solberg Opofte

Seksjonsleder

+47 909 27 381

Oslo, Trondheim, Arendal eller Kristiansand

Hvordan utvikler vi bærekraftige byområder med minst mulig miljøpåvirkning? Hvordan skaper vi bærekraftige og innovative løsninger? Hvordan skal vi utvikle industrien i en mest mulig bærekraftig retning? Hvordan skal selskap best tilfredsstille de økende kravene til rapportering innen ESG?

Vi søker etter flere miljørådgivere innen miljø- og bærekraftsledelse som deler vårt engasjement for å skape løsninger som hjelper våre kunder og samfunnet til å svare på disse spørsmålene.

Hvis du synes at dette høres som deg kan denne stillingen være den perfekte muligheten. Bidra inn i avdeling LCA, miljø- og bærekraftsledelse som vår som vår nye Senior miljø- og bærekraftsrådgiver innen bygg og områdeutvikling, industri og ESG, og hjelp oss å komme nærmere på en bærekraftig fremtid.

Din nye stilling

Som vår nye Senior miljø- og bærekraftsrådgiver vil du jobbe med prosjekter som omfatter bl.a. byggeprosjekter fra konsept og idè-utvikling til ferdigstilt bygg, BREEAM-sertifisering, områdeutvikling, bærekraftsstrategier og vurderinger og dokumentasjon av samsvar med EU-taksonomien. En av Rambølls største styrker er vårt tverrfaglige nettverk av eksperter og rådgivere. Vi tror de mest innovative, fremtidsrettede og bærekraftige byggeprosjektene blir til gjennom tett samarbeid på tvers av fag. Du vil derfor samarbeide og lære av kollegaer på flere kontorer i Norge, og på tvers av landegrenser. I avdelingen søker vi også etter en person som kan lede vår satsning og utvikling innen ESG. Vi ønsker å bygge opp kompetanse og portefølge innen ESG, derav bl.a. bærekraftsstrategi, bærekraftsrapportering og EU-taxonomi-compliance. ESG-satsningen gjennomføres i tett samarbeid med våre kollegaer i Rambøll Management Consulting.

Dine fremste ansvarsområder vil være:

 • Miljøleder i prosjekter
 • Bærekraftsleder i bygg og områdeutviklingsprosjekter
 • Høyne miljø- og bærekraftsambisjonene i prosjekt i samarbeid med kunder og andre fag
 • Utarbeidelse av bærekraftsstrategier
 • Utarbeidelse og oppfølging av miljøprogram og miljøoppfølgingsplaner
 • Tett samarbeid med utvikling i fagnettverk og kontinuering forbedring av prosesser
 • Markedsarbeid [tekst]
 • Et mulig ansvarsområde kan være å lede våre ESG-satsning

Teamet ditt

Du vil være del av avdeling LCA, miljø- og bærekraftsledelse som er en nasjonal avdeling hvor man har samlet spisskompetanse innen LCA, miljø- og bærekraftsledelse, sirkulær økonomi og avfall og ESG. Du vil utgjøre del av en engasjert avdeling bestående av folk som virkelig ønsker å strekke seg for å gjøre en forskjell for miljø- og bærekraft i prosjektene. Avdelingen er tilstede på kontorstedene Trondheim, Oslo, Drammen, Fredrikstad, Bergen, Arendal og Kristiansand. Vi samhandler digitalt i hverdagen og tilrettelegger for å møtes fysisk. I tillegg vil du være en del av det tverrfaglige miljøet på Rambølls kontor lokalt. Rambøll støtter deg via vår fadderordning for nyansatte og et aktivt bedriftsidrettslag som arrangerer en rekke sosiale aktiviteter gjennom året.

Om deg

Vi vil støtte både personlig og faglig utvikling fra du begynner hos Rambøll slik at du raskt kommer inn i selskapet og kan vokse sammen med oss. Vi har definert følgende kvalifikasjoner og ferdigheter for å lykkes i denne stillingen:

 • Relevant høyere utdanning innen miljø og/eller bærekraft
 • Erfaring som miljøleder og/eller bærekraftsleder i bygg-, områdeutvikling- eller industriprosjekter
 • Er en løsningsorientert, dynamisk og evner å ta selvstendig initiativ
 • Evne til å ta helhetlig ansvar og samarbeide med andre
 • Markeds- og kundeorientert
 • Prosjektledererfaring vil telle positivt

Hva vi tilbyr deg

 • Vi investerer i deg og utviklingen din
 • Vi har gode ledere som følger våre lederprinsipper
 • Inspirerende kollegaer, kunder og prosjekter
 • Et selskap med bærekraft i fokus av alt vi gjør
 • Den langsiktige tenkningen hos et selskap som eies av en stiftelse
 • Fleksible arbeidsforhold og mulighet for delvis hjemmekontor
 • Private helse- og livsforsikringer

Har du lyst til å bli en del av Rambøll?

Send inn dine detaljer ved å bruke vårt rekrutteringssystem. Her kan du legge ved CV, motivasjonsbrev og andre dokumenter.

Vi vet at enkelte kandidater kun vil søke dersom de kan krysse av alle sjekkpunkter. Imidlertid vil lidenskap og potensial ofte veie tyngre enn en perfekt CV og Rambølls lærekultur kan hjelpe deg å vokse. Dersom denne stillingen frister deg, men du anser at du ikke oppfyller alle kravene, oppmuntrer vi deg til å søke. Det er mulig at du passer perfekt til denne stillingen, eller til en annen stilling i vår avdeling.

Søknadsfrist: 21.01.2024

Tusen takk for at du tok deg tid til å søke. Vi ser frem til å lese søknaden din.

Rambøll i Norge

Rambøll er et globalt ingeniør-, arkitektur- og konsulentselskap. Vi jobber for bærekraftig endring sammen med våre kunder – det vil si at vi både utfordrer og motiverer til løsninger som gir lavere klimafotavtrykk, legger til rette for sirkulærøkonomi, ivaretar naturmangfold, sosialt mangfold og sikrer gode klimatilpasninger for å nevne noe. Vi kombinerer vår innsikt og evne til å drive frem positiv forandring og bringer den videre til våre kunder som ideer, som kan realiseres og gjennomføres. Hos Rambøll står mennesket i sentrum, og selskapet har siden det ble etablert i 1945 hatt en klar visjon om hvordan et ansvarlig selskap opptrer. Vi er åpne og nysgjerrige, og tror ulikhet beriker vårt fellesskap og styrker vår evne til å levere både innovasjon og kvalitet. Vi respekterer, omfavner mangfold og inviterer til et inkluderende miljø der medarbeidere kan blomstre og realisere hele sitt potensial.

Likestilling, mangfold og inkludering

Rambøll ser på mangfold som en styrke, og vi mener ulike erfaringsbakgrunner og perspektiver er grunnleggende for å kunne skape bærekraftige samfunn. Vi har forpliktet oss til å skape et arbeidsmiljø som fremmer likestilling, mangfold og inkludering på alle nivåer i organisasjonen. Vi tror ulikhet beriker vårt fellesskap og styrker vår evne til å levere innovasjon og kvalitet og vi ønsker oss derfor medarbeidere med variert bakgrunn. Rambøll er som arbeidsgiver forpliktet til sikre at stillinger kan fylles av kandidater med funksjonsnedsettelse. Ta gjerne kontakt med vårt rekrutteringsteam under søknadsprosessen for å snakke om eventuelle tilpasninger som kan være nødvendige for deg.

Stillingsinfo

Frist21. januar 2024
ArbeidsspråkEnglish

Kontaktperson

Kristine Solberg Opofte

Seksjonsleder


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Rambøll

Rambøll er en global samfunnsrådgiver med eksperter innen bygg, arkitektur & plan, transport, vann, miljø & helse, energi, olje & gass og management consulting. I Norge er vi 1500 medarbeidere fordelt på 16 kontorer og internasjonalt har vi totalt 15 000 medarbeidere lokalisert i 35 land. Sammen med våre kunder søker Rambøll mot nye løsninger som balanserer menneskelige og kommersielle behov. Slik inspirer vi hverandre til å se forbi det åpenbare - hver dag!