Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Måleingeniør, elektrisk måleteknikk

Søker du spenning i hverdagen?

JustervesenetLillestrøm26. mai 2023
Søk her

Kontaktpersoner

Bjørnar Karlsen

Gruppeleder

+47 648 48 432

Hans Arne Frøystein

Avdelingsdirektør

Nøkkelord

Fleksibel arbeidstidTrening i arbeidstiden

Vi ser etter en måleingeniør som vil jobbe på fremste linje innen elektrisk måleteknikk, forskning og utvikling. Elektrisk måleteknikk handler om å finne innovative måter å måle elektriske signaler og energi på, og å bruke disse målingene til å forbedre systemer og teknologier. Vi søker deg som ønsker å være med på denne utviklingen som brukes i alt fra bærekraftige energiløsninger til kvanteforskning.

Om stillingen

Avdelingen Nasjonalt laboratorium består av 29 medarbeidere som arbeider med avansert måleteknikk. Vi er ansvarlige for nasjonale referanser for SI-systemet, gjennomfører forskningsprosjekter, og tilbyr kalibreringstjenester, kurs og konsulenttjenester.

Stillingen er knyttet til gruppen for Elektrisk måleteknikk, med arbeidsoppgaver innenfor instrumentering/automatisering og programvareutvikling. Gruppen som har fire medarbeidere, er aktiv innen flere europeiske forskningsprosjekter, og leverer tjenester til kunder. Vi vil satse på videre automatisering og digitalisering av målesystemene og tilhørende tjenester. Det er også aktuelt å delta i relevante prosjekter på andre fagområder.

Arbeidsoppgavene vil omfatte:

 • automatisering og digitaliseringer av målesystemer
 • utvikling av kalibreringstjenesten og utføring av kalibrerings- og måleoppdrag
 • deltakelse i forskningsprosjekter, nasjonalt og internasjonalt

Kvalifikasjonskrav

Det kreves høyere utdanning som MSc eller tilsvarende innenfor et eller flere av områdene kybernetikk, automatisering, programmering, signalbehandling, instrumentering, RF-teknologi, elektroteknikk eller tilsvarende.

Det er ønskelig med

 • erfaring fra industri eller forskning
 • erfaring i bruk av utviklingsverktøy for instrumentstyring og datainnsamling/ -prosessering, som for eksempel Python eller LabView
 • erfaring fra prosjektarbeid

Stillingen krever god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk.

Vi ønsker en kollega som

 • er faglig sterk
 • er nøyaktig, praktisk anlagt og strukturert
 • er nysgjerrig og har ønske om faglig og personlig utvikling
 • er løsningsorientert og har gode samarbeidsevner
 • tar initiativ og arbeider selvstendig

Vi tilbyr

 • en lærerik stilling i et faglig sterkt miljø
 • topp moderne laboratorier
 • interessante og utfordrende arbeidsoppgaver
 • et uformelt og hyggelig arbeidsmiljø
 • fleksibel arbeidstid og sommertid
 • medlemskap i Statens pensjonskasse
 • trening i arbeidstiden

Stillingene lønnes som over-/senioringeniør fra kr 550 000 til kr 800 000, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring.

For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Generell informasjon:

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold, og vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn.

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås av gruppeleder Bjørnar Karlsen 64 84 84 32, avdelingsdirektør Hans Arne Frøystein 64 84 84 55 eller via sentralbord 64 84 84 84.

Send elektronisk søknad med CV via knappen "søk stillingen" på denne siden, innen 26.05.2023. Vi ber om at du i tillegg vedlegger kopi av vitnemål fra høyeste formelle utdanning. Søknaden skal merkes med referansekode NL 23-3.

Har du problemer med å sende elektronisk søknad, ta kontakt med Jobbnorges kundeservice tlf. 75 54 22 20.

Stillingsinfo

Frist26. mai 2023

Kontaktpersoner

Bjørnar Karlsen

Gruppeleder

Hans Arne Frøystein

Avdelingsdirektør


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Justervesenet

Justervesenet er et nasjonalt kompetansesenter og statlig tilsynsmyndighet innen måleteknikk, underlagt Nærings-og fiskeridepartementet. Justervesenet har ansvar for at Norge har en måleteknisk infrastruktur med nasjonal og internasjonal tillit.

Vi er totalt ca. 100 medarbeidere og har moderne kontorer og laboratorier ved hovedkontoret på Kjeller, i tillegg til fem distriktskontorer som utfører operativt tilsynsarbeid i felt.

Justervesenet representerer Norge i to internasjonale traktater for måleteknikk; Meterkonvensjonen og OIML, og er medlem i de europeiske samarbeidsorganisasjonene EURAMET og WELMEC . Justervesenet er teknisk kontrollorgan (TKO) for to EU-direktiv, og er partner i et europeisk forskningsprogram innen måleteknikk; «European Partnership in Metrology».