Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Linux Systemadministrator

Et sterkt kompetansemiljø innen IT og innovasjon som gir mulighet til faglig og personlig utvikling!

ArkivverketOslo21. april 2024
Søk her

Kontaktperson

Sven Bjørn Lilleslåtten

Avdelingsdirektør IT-tjenester

+47 911 36 872

Arkivverket skal sikre, bevare og tilgjengeliggjøre arkiver fra offentlig sektor, og da trenger vi stabile og gode IT-systemer. Vi har allerede gått over 1PB på disk i dag, magasinene våre er fulle av data som skal digitaliseres og vi skal ta imot enorme mengder digitale arkiver i tiden fremover. Derfor har vi også bruk for mange tech-hoder.

Vi ser etter deg som er...

…nysgjerrig i å utforske ny teknologi
…opptatt av læring, utvikling og kompetansedeling
…ikke redd for å gjøre ting selv og sammen med andre
…opptatt av forbedring og framdrift
…av oppfatningen at manuelle rutiner og prosesser hører fortiden til

Send oss noen ord og fortell oss hvorfor du vil passe inn hos oss, hvilken bakgrunn du har som kan være nyttig,, og eventuell motivasjon for å lære deg nye områder du ikke behersker i dag.

Hovedoppgaver

 • driftsoppgaver som konfigurasjonsstyring, overvåking, kapasitetsplanlegging m.m.
 • drift, forvaltning og videreutvikling av lagrings- og backupløsninger
 • forutse og håndtere problemer gjennom automatisering og overvåking
 • være med på automatiseringen av nye og eksisterende driftsrutiner.
 • utarbeide, oppdatere og vedlikeholde systemdokumentasjon

Du har

 • relevant høyere utdanning på universitets- eller høgskolenivå, lang og relevant erfaring kan kompensere for manglende utdannelse
 • kjennskap til leverandør- og produsentmarkedet (lagringskonsulent, anskaffelser etc)
 • operativ erfaring fra forvaltning av lagringsløsninger, backup og kontinuitetsplanleging
 • forståelse for lagringsprotokollene NFS, CIFS og S3

Det er videre en fordel om du har:

 • Linux driftserfaring
 • kompetanse på et eller flere scriptspråk, eksempelvis Python, PowerShell
 • erfaring med kontainerteknologi, automatisering og maskinlæring
 • forstå konseptet “Infrastructure as code” (IaC)
 • jobberfaring fra større virksomhet (300-700 ansatte)

Vårt IT-miljø

Avdelingen ITtjenester er ansvarlig for drift og forvaltning av Arkivverkets IKT-miljø.Vårt mål er å ha en sikker og stabil plattform som er enkel å drifte. For å få til dette må vi kunne dekke forskjellige fagområder. Ingen kan alt, men sammen stiller vi sterke!

IT-miljøet i Arkivverket har i hovedsak bestått av en god miks med mye Linux og noe Windows, både fysisk og virtuelt. Nå er vi imidlertid godt i gang med ny plattform, som bygges rundt prinsipper som Zero trust, infrastruktur som kode og som er uavhengig av hvor tjenesten produseres.

Vi har et lokalt miljø bestående av en hyperkonvergert plattform med S3 kompatibel lagring, og Azure som skyplattform. Kontorstøtte-plattformen er i hovedsak på Microsoft 365, med Teams og SharePoint som sentrale samhandlingsverktøy.

https://www.arkivverket.no/om-oss/ledige-stillinger/mot-teknologene-vare

Vi tilbyr

Vi bygger et sterkt kompetansemiljø innen innovasjon og It som gir muligheter for faglig utvikling. Fleksibel arbeidstid, sommertid/vintertid, gode velferdsordninger og mulighet for trening i arbeidstiden, samt medlemskap i en av landets beste pensjonsordninger, Statens pensjonskasse. Fra lønnen trekkes 2% innskudd til Statens pensjonskasse.

Konkurransedyktig lønn, avhengig av kompetanse, utdanning og erfaring. Vi er plassert i ulike steder i landet. Arbeidssted for denne stillingen vil være i Oslo.

Vi oppfordrer

I Arkivverket tror vi at vi utvikler de beste løsningene når vi får inn ulike perspektiver og erfaringer. Vårt mål er å speile hele spekteret av samfunnet vi tjener. Derfor oppmuntrer vi alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, funksjonsevne, kjønnsidentitet, seksuell orientering, religion, eller etnisk tilhørighet. Vi jobber aktivt for å skape et arbeidsmiljø hvor alle har like muligheter, og vi forplikter oss til å tilrettelegge arbeidsforholdene for å møte dine behov.

Har du behov for tilrettelegging, ta gjerne kontakt med HR@arkivverket.no om du har spørsmål om dette.

Til informasjon

For mer informasjon om stillingen er du velkommen til å kontakte avdelingsdirektør Sven Bjørn Lilleslåtten, telefon 911 36 872.

Opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, jf. offentlighetsloven § 25. Søkerne vil bli varslet om dette i forkant.

Stillingsinfo

Frist21. april 2024

Kontaktperson

Sven Bjørn Lilleslåtten

Avdelingsdirektør IT-tjenester


Stillingstyper

Fast ansettelse,Offentlig

Industrier


Se flere stillinger fra Arkivverket

Arkivene er nasjonens hukommelse. Det handler om vår gamle historie og om nyere samfunnsdokumentasjon. Hva skjedde i min sak? Hvorfor fattet staten akkurat den beslutningen? Dette må alle ha tilgang til, det er en del av rettssikkerheten, og derfor jobber vi med å digitalisere våre enorme datamengder.

Arkivverket er øverste arkivmyndighet i Norge. Vi fører tilsyn med offentlige arkiv, vi veileder, vi iverksetter arkivpolitikken og vi utvikler verdens første digitale plattform for bevaring og tilgjengeliggjøring av historiske data.

For mer informasjon se www.arkivverket.no.