Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Leder - Business Intelligence

Led BI-teamet som skal forme fremtidens datainnsikt!

Statens vegvesenOslo22. oktober 2023
Søk her

Kontaktperson

Line Victoria Nilsen

Fagdirektør for Innsikt og Analyse

line.victoria.nilsen@vegvesen.no

Statens vegvesen har en viktig jobb i samfunnet vårt og vi har data overalt, i alle former og fasonger. Vi trenger flinke folk som gjør at vi får mer ut av dataene våre enn noen gang!

Etaten satser tungt på data, innsikt og analyse og det skjer definitivt mye spennende her fremover. Vi trenger derfor en erfaren og entusiastisk leder for Business Intelligence (BI). Er det deg? Du vil lede et nytt team som skal bygge opp, vedlikeholde og ta BI-miljøet vårt til nye høyder når det gjelder å skaffe innsikt det går an å agere på. For å få det til, vil du ha et knippe gode BI-analytiere med på laget. Faktisk er BI et så nytt satsingsområde for oss at hvis du hopper ombord raskt, kan du være med på å forme det fra bunnen av!

Du vil spille en essensiell rolle for at etaten kan øke bruken av innsikt og analyse i en stor organisasjon som er variert og full av spennende muligheter. Vi har lykkes når vi klarer å bringe automatisert styringsinformasjon helt ut til den enkelte beslutningstaker, slik at vi kan forbedre arbeidsprosessene våre, prioritere smartere og måle effekten av tiltakene. Styringsinformasjon dekker typisk tema som økonomi, bemanning, vei og anlegg, trafikk, vedlikehold, miljødata, brukerdata m.m.

Dette er en operativ faglederstilling, så du vil jobbe like mye med leveranser som fagledelse. Som BI-leder blir du en viktig del av vårt senter for beste praksis for innsikt og analyse i Vegdirektoratet. Her finner du en hel gjeng andre fagspesialister innenfor DataOps, Data Science og andre analysedomener.

Avdeling for Data, innsikt og analyse er under oppbygging, så arbeidsområder og organisering kan endre seg over tid. Av samme grunn forventer vi at denne rollen fra starten av vil være mer operativ enn den vil bli på sikt. Stillingen er fast, med arbeidssted i Oslo.

Er du den vi ser etter?

Arbeidsoppgaver:

 • Etablere, drive og utvikle fagområdet Business Intelligence
 • Definere og kontinuerlig forbedre det som skal inngå i Statens vegvesen sitt sett med styringsinformasjon, sammen med beslutningstagerne våre i etaten
 • Faglig og daglig ledelse av BI-teamets arbeid og sørge for at det leveres i henhold til det som er lovet, på tid og med god kvalitet
 • Sikre at etatens arkitektur-, governance- og personvernkriterier er ivaretatt i teamets leveranser
 • Samarbeide med DataOps og Dataplattform-team for å skaffe, strukturere og flytte data effektivt fra datakilden og inn i BI-løsningene
 • Utvikle og vedlikeholde brukervennlige dashbord, inkludert evaluere og bruke datavisualiseringsverktøy til dets ytterste grense
 • Kontinuerlig lære og utforske nye teknologier og metoder for å drive innsikt fra våre til tider ustrukturerte og vanskelig tilgjengelige datakilder

Kompetansekrav

Du har mastergrad eller tilsvarende innen informatikk, datavitenskap, matematikk, statistikk eller annet beslektet fagområde. Relevant og omfattende erfaring kan kompensere for manglende utdanningsnivå. Stillingen forutsetter at du har god formuleringsevne i norsk, både skriftlig og muntlig.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

Vi skal gjøre mye for første gang og trenger noen som har gjort dette før og vet hva de driver med. Derfor er det et krav at du har minimum 5 års erfaring innenfor forretningsanalyse og BI-utvikling og dokumentert erfaring med ledelse av et BI-miljø, inkludert bruk av visualiseringsverktøy som Tableau, SAS, Power BI eller lignende. For å kunne lede andre BI-analytikere faglig ønsker vi at du har erfaring med språk som SQL og Python, har nok kjennskap til datateknologier til å diskutere med data- og plattformingeniører, samt en solid grunnmur av analytiske ferdigheter og god forståelse av statistiske begreper. Ettersom rollen er avhengig av tett samhandling med andre team for å lykkes, ønsker vi at du også har erfaring med å lede tverrfaglige analyseprosjekter fra start til mål.

For å trives i rollen tror vi at du liker å snakke med folk og er god til å kommunisere både personlig, skriftlig og visuelt. Er du i tillegg god til å samarbeide med folk fra helt andre fagområder for å få ting gjort, vil du lykkes her.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • Et meningsfylt samfunnsoppdrag som berører alle hver eneste dag
 • En spennende og utfordrende stilling i en viktig offentlig etat som tar data og analyse på alvor
 • Gode muligheter for faglig og personlig utvikling i et tverrfaglig miljø
 • Et dynamisk og inkluderende arbeidsmiljø, fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • Pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Ta kontakt med Line Victoria Nilsen, fagdirektør for Innsikt og Analyse, tlf. 410 405 71 eller e-post line.victoria.nilsen@vegvesen.no.

Søk stillingen på www.vegvesen.no/jobb innen 22.10.2023. Vi vurderer aktuelle kandidater fortløpende.

Stillingsinfo

Frist22. oktober 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Line Victoria Nilsen

Fagdirektør for Innsikt og Analyse


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.