Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Leder

Vil du lede Konkurransetilsynets satsing på data, analyse og kunstig intelligens?

KonkurransetilsynetBergen7. januar 2024
Søk her

Kontaktperson

Stig Hauge Bendiksen

Administrasjons- og organisasjonsdirektør

+47 41 14 44 69

Vi søker leder for Konkurransetilsynets nyopprettede enhet for databehandling og analyse. Konkurransetilsynets saker krever behandling av store mengder data og komplisert analysearbeid. For å løse vårt samfunnsoppdrag vil vi utnytte moderne teknologi i tett samarbeid med våre dyktige samfunnsøkonomer og jurister. Vi har satt i drift en maskinlæringsplattform og er ivrige etter å dra nytte av maskinlæring og kunstig intelligens i analyse av data. Vi ser etter en innovativ og dyktig leder for den nye enheten.

Enheten vil i hovedsak ha en tjenesteytende funksjon og gi støtte til virksomhetens avdelinger slik at de kan gjennomføre digitalisering som bidrar til mer effektive prosesser og saksbehandling av høy kvalitet. I samarbeid med avdelinger og staber vil denne enheten identifisere nye analysemetoder i Konkurransetilsynet.

Sentrale arbeids- og ansvarsområder

 • Inneha det overordnede ansvaret for tilsynets arbeid med databehandling og analyse
 • Ansvar for å videreutvikle tilsynets strategi for data, analyse og kunstig intelligens
 • Personalansvar for enhetens ansatte
 • Samarbeid med tilsynets avdelinger/staber og saksbehandlere
 • Anskaffelse og avtaleoppfølging med leverandører av tjenester, systemløsninger og eksterne datakilder
 • Deltakelse i nasjonale og internasjonale fora og samarbeid med andre lands konkurransemyndigheter om dataanalyse, dataintegrasjon og dataforvaltning

Som leder for enheten er det viktig at du har

 • Høyere utdannelse innenfor informasjonsvitenskap eller tilsvarende på universitets- eller høyskolenivå
 • Minimum fem års erfaring med arbeid fra informasjonsvitenskap, data- og analyse med strukturerte og ustrukturerte data i offentlige virksomheter eller private selskaper
 • Erfaring med prosjektarbeid og endringsprosesser knyttet til innføring av ny teknologi
 • God forståelse av data arkitektur og stabile, sikre tekniske løsninger
 • Erfaring i programmering i Python og andre programmeringsspråk
 • Erfaring med maskinlæringsplattformer er en fordel, men ingen forutsetning
 • Gode kunnskaper i norsk og engelsk, skriftlig og muntlig

Vi ser etter deg som

 • Er utviklingsorientert og har gode strategiske evner
 • Er prosess- og resultatorientert
 • Har gode lederegenskaper og er trygg i lederrollen
 • Kan effektivt kommunisere med ansatte og publikum med ulike nivåer av teknisk bakgrunn
 • Samarbeider godt, og har evne til å skape engasjement hos kollegaer i egen og samarbeidende enheter
 • Engasjerer deg faglig, og er kvalitetsbevisst og løsningsorientert med god gjennomføringsevne

Vi tilbyr deg

Å bli en del av vårt inspirerende, faglige og gode arbeidsmiljø. Våre moderne og universelt utformede lokaler i Bergen sentrum gir deg en flott base å jobbe fra. Vi er opptatt av en fungerende balanse mellom jobb og fritid, og hos oss får du fleksibel arbeidstid, mulighet for hjemmekontor og trening i arbeidstiden. Sykkelparkering og fine garderobefasiliteter er også på plass. Vi har god pensjonsordning hos Statens Pensjonskasse, gode velferdsordninger, kantine og eget bedriftsidrettslag.
Stillingen blir lønnet ut fra kvalifikasjoner og iht. til det statlige lønnsregulativ som seniorrådgiver (st. kode 1364) i lønnsspennet kr. 850 000 – 1 050 000. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan gjøres offentlig selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten, jf. offentleglova §25. Dersom en søker ønsker å reservere seg fra offentlig søkerliste, må dette grunngis i søknaden.

Mangfold er en styrke

Vi i Konkurransetilsynet er opptatt av å ha et inkluderende arbeidsmiljø. Mangfold betrakter vi som en styrke som gjør at vi kan løse oppgavene våre enda bedre. Derfor ønsker vi oss medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver. Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av for dette i jobbsøkerportalen. Her er det flere kategorier, og så sant det er kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst en i hver gruppe til intervju. Får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk.

Er du nysgjerrig og vil vite mer om stillingen?

Ta kontakt med administrasjons- og organisasjonsdirektør Stig Hauge Bendiksen på 41 14 44 69.

Søknadsfrist: 7. januar 2024

Arbeidssted: Zander Kaaes gate 7, 5015 Bergen

Hjemmekontor: Delvis hjemmekontor

Stillingsinfo

Frist7. januar 2024

Kontaktperson

Stig Hauge Bendiksen

Administrasjons- og organisasjonsdirektør


Stillingstyper

Fast ansettelse,Ledelse

Industrier


Se flere stillinger fra Konkurransetilsynet

Konkurransetilsynet sitt samfunnsoppdrag er å sikre konkurranse som er til fordel for forbrukere og næringsliv. Gjennom håndhevelse av konkurranseloven skal tilsynet avdekke konkurranseskadelig samarbeid og misbruk av dominerende stilling. Tilsynet vurderer også om fusjoner og oppkjøp kommer forbrukere til gode. Konkurransetilsynet deltar aktivt i internasjonalt samarbeid innen sine fagområder. Konkurransetilsynet har rundt 110 ansatte i nye og moderne lokaler i Zander Kaaes gate 7 i Bergen. For mer informasjon se www.kt.no.