Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Large Project Controller

Liker du å lage analyser og proaktivt rådgi prosjektledere?

COWI ASOslo15. oktober 2023
Søk her

Kontaktperson

Mari Raddum Dahlberg

Seksjonsleder

mrbg@cowi.com

Ønsker du å jobbe med økonomi i en prosjektvirksomhet - og virkelig bidra til bærekraftagendaen? Kjenner du at din forkjærlighet for økonomi og prosjektstyring kan begeistre deg? Og er du analytisk og menneskeorientert? I så fall kan vi være en perfekt match som bare venter på å skje, så ta sjansen på å være en del av noe stort!

Bli med å utforme fremtiden innen finans i COWI

Vi er et ledende internasjonalt konsulentfirma som leverer innovative og bærekraftige løsninger til noen av Norges mest prestisjefylte og innovative prosjekter, som Bergen Bybane, Fornebubanen, Nytt Regjeringskvartal og Nytt sykehus i Stavanger. Vi kan i grunnen hevde at der det er noe nytt og spennende på gang, ja, da er vi sannsynligvis allerede en del av det!

Med flere store prosjekter vunnet, som alle støtter den grønne omstillingen, ser vi nå etter en Large Project Controller til å bli med i teamet vårt. Som Large Project Controller spiller du en viktig rolle som rådgiver mot våre prosjektledere gjennom hele prosjektets livssyklus. Du vil også bidra til den strategiske utviklingen innenfor eget område.

Du støtter og samhandler sammen med prosjektledere, porteføljesjefer og linjeledere i å evaluere økonomiske resultater i tråd med COWIs strategi. Du har tett samarbeid med dine kollegaer og rapporterer til leder for Project Controlling.

Dine hovedansvarsområder og oppgaver:

I denne rollen er du virksomhetens betrodde rådgiver og partner når det gjelder prosjektøkonomi og styring, og en rollemodell for andre Project Controllere.

Noen sentrale oppgaver vil være;

 • Finansiell analyse og kontroll av prosjekter: Utvikling, EBIT analyse, kostnadsstyring og budsjettoppfølging
 • Sparringspartner for prosjektleder ang. prosjektoppsett, og deltagelse i project handover møter
 • Identifisere risikoer og muligheter i prosjekter, i samarbeid med prosjektleder, og skape aksjoner relatert til dette
 • Hjelpe prosjektleder med rapportering og prosjektstyring
 • Delta i styringsgruppemøter, være prosjektleders sparringspartner og “gatekeeper”
 • Delta i tilbudsarbeid

Din kompetanse. Vårt team. Sammen utformer vi fremtiden.

Det første skrittet til suksess i denne rollen er at du er ivrig etter å samarbeide med menneskene rundt deg, og har et nysgjerrig tankesett. Du er en verdsatt sparringspartner for prosjektleder og linjeleder og har dyptgående kjennskap til prosjekt og prosjektledelse.

Du er stolt av din evne til å balansere mellom partnerrollen og å sikre overholdelse av regnskapsregler. Videre har du god innsikt og kompetanse i å lese og følge opp kontrakter. Analytisk tilnærming og forståelse for hvordan man deler opp problemer i håndterlige størrelser - samtidig som man har oversikt over leveransene, er viktige suksessfaktorer.

I tillegg har du:

 • Master i økonomi/finans eller lignende
 • God kjennskap til prosjektledelse, og gjerne erfaring fra bygg og anleggsbransjen
 • Fortrinnsvis 5 års + erfaring innen prosjektøkonomi
 • Erfaring fra konsulentselskap eller revisjon kan telle positivt
 • Teknisk interesse, du er nysgjerrig på å forstå økonomisystemer, og ikke redd for å utfordre oss
 • Superbruker Excel, PowerPoint og Power BI
 • Det er en klar fordel med sterke språkkunnskaper i både norsk og engelsk, men norsk språk er ikke et absolutt krav

COWI har kunder og prosjekter som kan kreve sikkerhetsklarering på ulike nivåer. Det kan derfor være krav om sikkerhetsklarering i noen prosjekter/stillinger.

Mer enn en arbeidsplass

I COWI jobber vi sammen med kundene våre for å skape en bærekraftig verden som er god å leve i. Det gjør vi ved å bruke både kunnskap og nysgjerrighet, og noen ganger også mot, for å skape løsningene verden trenger i dag for å få en bedre morgendag. Derfor sier vi nei til prosjekter knyttet til fossil energi og har et mål om at 100% av omsetningen vår skal komme fra prosjekter som er med å flytte verden i en bærekraftig retning.

Vi setter pris på mangfold og utviklingsmuligheter og ønsker et miljø der alle føler tilhørighet og har det gøy sammen. Det får frem det beste i deg, både på jobb og hjemme.

Vi holder hovedsakelig til i Skandinavia, Storbritannia, Nord-Amerika og India, og per i dag er vi 7,300 kolleger med kompetanse innen teknologi, arkitektur, energi og miljø.

I tillegg tilbyr vi:

 • Muligheten til å bygge opp din kompetanse med spennende prosjekter
 • Gode muligheter til egenutvikling gjennom personlig utviklingsplan, COWI Academy og mentorordningen COWI Connect
 • Nasjonalt og internasjonalt samarbeid på tvers av organisasjon og fagfelt. Vi har ca. 70 ulike faglige nettverk i COWI
 • Et aktivt bedriftslag, lønningstreff og bedriftshytter
 • Et eget felleskap kalt «Ung i COWI» for deg under 34 år, hvor det blir arrangert sosiale turer og arrangementer
 • Fleksibel arbeidstid med hjemmekontorordning, fem ukers ferie og fri mellom jul og nyttår
 • Sist, men ikke minst, et godt arbeidsmiljø. Det er viktig for oss å være rause og stille opp for hverandre, noe som også gjenspeiles i trivsel- og medarbeiderundersøkelser

Har du flere spørsmål?

Hvis du har flere spørsmål om rollen eller hvordan det er å jobbe i COWI, ta kontakt med Seksjonsleder Mari Raddum Dahlberg, på tlf +47 980 88 406 eller mrbg@cowi.com. Vi kaller inn kandidater fortløpende.

Vi tror på like muligheter

Vi tror på like muligheter for alle ansatte og arbeidssøkere. Ingen skal oppleve å bli diskriminert på bakgrunn av kjønn, kjønnsidentitet eller uttrykk, etnisitet, seksuell legning, religion eller annen tro, livssituasjon, funksjonsnedsettelse eller alder.

Stillingsinfo

Frist15. oktober 2023
ArbeidsspråkEnglish

Kontaktperson

Mari Raddum Dahlberg

Seksjonsleder


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra COWI AS

Våre ansatte er vår største ressurs: Det er våre ansatte som gjør prosjektene vellykkede. Hos COWI får du en unik mulighet til å lære av de beste og utvikle potensialet ditt, og du får delta i å forme fremtidens samfunn. Sammen med lederen din utarbeider du en plan for din egen utvikling, og du får muligheten til å bygge på din kompetanse i både lokale og globale prosjekter fra dag til dag.

For mer informasjon, besøk www.cowi.no/om-oss